101-ąjį gimtadienį švenčianti šiaulietė svečius pasitiko daina

„Mama ne kartą mums sakė, kad gyvenimas per trumpas liūdėti. Ją visą gyvenimą lydi gera nuotaika.

 101-ąjį gimtadienį švenčiančią E.Remeikienę visą gyvenimą lydi gera nuotaika.<br> R.Vitkaus nuotr.
 101-ąjį gimtadienį švenčiančią E.Remeikienę visą gyvenimą lydi gera nuotaika.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Garbaus amžiaus sulaukusia E.Remeikiene rūpinasi jos dukra L.Jočienė.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Garbaus amžiaus sulaukusia E.Remeikiene rūpinasi jos dukra L.Jočienė.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Su 101-uoju gimtadieniu E.Remeikienę pasveikino Šiaulių miesto meras A.Visockas.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Su 101-uoju gimtadieniu E.Remeikienę pasveikino Šiaulių miesto meras A.Visockas.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 3:04 PM

Pozityvumo mama neprarado ir sulaukusi garbaus amžiaus. Ji ir dabar be proto myli gyvenimą ir dėkoja Dievui už kiekvieną jau dovanotą dieną“, – taip apie savo 101 metų sulaukusią mamą Eleną Remeikienę sakė ja šiuo metu besirūpinanti šiaulietė Laima Jočienė.

Su garbia sukaktimi jos pasveikinti atvykusį Šiaulių miesto merą Artūrą Visocką ilgaamžė pasitiko plačia šypsena, o netrukus užtraukė ir dainą.

Iš mero rankų puokštę gėlių bei voką su ilgaamžiams dovanojamais 145 eurais paėmusi E.Remeikienė neslėpė, kad ją labiausia pradžiugino ne dovanos, o namuose pasirodę svečiai.

Mero pakalbinta ilgaamžė netruko jam papasakoti, kad su savo vyru į Šiaulius iš Radviliškio rajone esančio Gudesių kaimo atsikraustė dar 1949 metais. Auksines rankas turėjęs, staliumi ir mūrininku dirbęs sutuoktinis pastatė namą, kuriame moteris su dukra iki šiol gyvena.

Su būsimu sutuoktiniu Jonu Elena susipažino dar mokydamasi mokykloje. Kartu jie susilaukė penkių vaikų. Deja, pirmagimė mirė sulaukusi 11 metų. Be keturių vaikų E.Remeikienė turi aštuonis anūkus ir dešimt proanūkių. Vienuoliktas proanūkis į pasaulį turėtų ateiti jau kitų metų pradžioje. Jo ilgaamžė labai laukia ir prašo Dievo stiprybės, kad galėtų šį kūdikį išvysti.

„Mamai šeima buvo tai, kuo ji labiausia rūpinosi. Ir dabar ji labai laukia artimųjų ir džiaugiasi, kai jie ją aplanko. Mamai įdomu sužinoti, kaip gyvena jos vaikai, anūkai ir proanūkiai, kaip jiems sekasi“, – sakė ilgaamže besirūpinanti jos dukra L.Jočienė.

Moteris sakė nežinanti mamos ilgaamžiškumo paslapties: „Apie tai paklausta mama visada atsakydavo, kad tokio amžiaus sulaukė savo tėvų arba Dievo palaimos dėka“.

Garbaus amžiaus sulaukusi E.Remeikienė daug dirbo. Po darbo moteris siūdavo, megzdavo, pakviesta eidavo šeimininkauti rengiant puotas. Valgiui ilgaamžė niekada nebuvo išranki, valgė viską, kas buvo apdėta ant stalo, ir jokių dietų nesilaikė.

Iš muzikanto šeimos kilusi E.Remeikienė labai mėgo dainuoti. Kartu su sutuoktiniu Polekėlės parapijoje įkūrė bažnytinį chorą, vėliau chore giedojo ir persikėlusi į Šiaulius.

Šiaulius, kur prabėgo jos didžioji gyvenimo dalis, E.Remeikienė sakė labai pamilusi ir ją aplankiusiems svečiams atviravo, kad iš Šiaulių jos niekas „net su kuolu neišvarytų“.

Prieš kurį laiką žingeidžią ilgaamžę dukra įsisodino į automobilį ir apvežiojo po Šiaulius.

„Mama labai džiaugėsi šia „ekskursija“, nes pamatė jai malonių prisiminimų sukėlusias vietas“, – sakė L.Jočienė.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena dešimt šimto metų ribą perkopusių ilgaamžių – septynios moterys ir trys vyrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.