Buvusiai Vokietijos kanclerio Gerhardo Schröderio žmonai naują aistrą įžiebė šiaurės vėjai

Atšiauri Borkumo sala Šiaurės jūroje neužšaldė vokiečių politikės Doris Schröder-Köpf (59 m.) jausmų. Čia buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schröderio (79 m.) ketvirtoji žmona surado naują mylimąjį.

 D.Schröder-Köpf.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Schröder-Köpf.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Schröder-Köpf.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Schröder-Köpf.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-04 13:16

Prieš 25 metus D.Schröder-Köpf pirmą kartą apsilankė Vokietijai priklausančioje didžiausioje iš Rytų Fryzų salų grupės Borkumo saloje. Tai buvo praėjus metams po vestuvių su G.Schröderiu.

Vos per 30 kvadratinių kilometrų užimančioje saloje sutuoktiniai Schröderiai 2007-aisiais nusipirko vasarnamį ir Borkume praleisdavo daug laiko.

Nors prieš keletą metų vasarnamis buvo parduotas, D.Schröder-Köpf nenustojo ten lankytis. Mat tarp maždaug 5 tūkstančių Borkumo gyventojų ji sugebėjo rasti naują partnerį. Juos skiria tik 70 minučių kelionė keltu. Tad Doris dažna viešnia pamėgtoje saloje.

Nors Borkume drėgna, dažnai lyja ir vėjuota, saulę politikei pakeičia verslininko Dirko K. (59 m.) meilė.

Naujasis D.Schröder-Köpf partneris nėra politikas kaip buvęs sutuoktinis G.Schröderis, 1998–2005 metais ėjęs Vokietijos kanclerio pareigas.

Tai buvo pirmoji D.Köpf santuoka, o G.Schröderiui – ketvirtoji. 1997-aisiais susituokusi pora išsiskyrė 2016-aisiais.

Iki 2022 metų pradžios D.Schröder-Köpf buvo tuo metu Žemutinės Saksonijos vidaus reikalų, dabar Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso (63 m.) partnerė. Su juo išsiskyrė po šešerius metus trukusių santykių ir ją užklupusios sunkios ligos.

„Po atliktos širdies operacijos pasikeitė mano požiūris į gyvenimą. Kai prieš akis iškyla gyvenimo pabaigos grėsmė, galbūt labiau nori aiškumo“, – sakė ji po nutrūkusios partnerystės su B.Pistoriusu.

2020-ųjų pradžioje D.Schröder-Köpf buvo diagnozuota sunki aortos stenozė – viena iš širdies vožtuvų ligų.

Per keturias valandas trukusią operaciją politikei širdies vožtuvai buvo pakeisti dirbtiniais.

Paskui D.Schröder-Köpf patyrė du nedidelius insultus. Po jų greitai atsigavo. O dabar šalia – nauja meilė!

„Jie pažįstami jau seniai. Borkumas – kaip kaimas“, – išdavė Doris draugai.

Politikė su 17-mečiu sūnumi, kurį su buvusiu sutuoktiniu G.Schröderiu įsivaikino iš Rusijos vaikų prieglaudos, gyvena Hanoveryje, Žemutinės Saksonijos žemės sostinėje.

Čia praėjusių metų spalį D.Schröder-Köpf trečią kartą buvo išrinkta į Žemutinės Saksonijos žemės landtagą (parlamentą). Kadencijai pasibaigus, bent taip kalbama, ji planuoja pasitraukti iš politikos. Ar tuomet persikels gyventi į Borkumą?

Tokį moters sprendimą bičiuliai laiko tikėtinu. Naujasis D.Schröder-Köpf draugas – viešbučio Borkumo saloje savininkas. Tai – šeimos įmonė, dėl kurios reikalų Dirkui K. retai pavyksta ištrūkti į Hanoverį.

Kuo D.Schröder-Köpf taip patraukė naujasis partneris?

„Santūriu humoru. Jis – kuklus žmogus ir, nepaisant sėkmingo verslo, nesusireikšminęs. Geriausias jo bruožas – nesiekia lyderystės kaip jo pirmtakai, neturi nieko bendra su politika, kur visokio plauko smūgiai ir dūriai yra įprasta kasdienybė“, – sakė vienas politikės draugų.

D.Schröder-Köpf kol kas ateities planų neatskleidžia.

Skaičiai ir faktai

„Focus“ žurnalistė D.Köpf ir Žemutinės Saksonijos ministras pirmininkas G.Schröderis suartėjo 1996-aisiais per vieną kelionę.

Mechaniko ir namų šeimininkės duktė viena augino dukterį Klarą (32 m.), kurios susilaukė su partneriu Vokietijos nacionalinio transliuotojo ARD korespondentu Svenu Kuntze (80 m.).

Penktąja G.Schröderio žmona tapo vertėja iš Pietų Korėjos Kim So-yeon (55 m.). Per skyrybas D.Schröder-Köpf sakė, kad prie santuokos žlugimo prisidėjo ir ji.

Sutuoktiniai G.Schröderis ir D.Köpf, Rusijos prezidento Vladimiro Putino padedami, 2004-aisiais įsivaikino mergaitę, po dvejų metų – berniuką iš Rusijos vaikų prieglaudos.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.