Mano senelis buvo „kaimo gaspadinė“, o aš nusekiau jo pėdomis

Karolina Zubavičiūtė – mergina, kuriai šaukštas rankose ir maisto gamyba buvo artima ir pažįstama veikla nuo pat vaikystės. Laidos herojė pasakoja, kad viskas prasidėjo nuo senelio, kuris didžiąją savo laiko dalį skirdavo maisto gamybai įvairiausioms šventėms. Dar ir šiandien mergina prisimena pasididžiavimo jausmą, kuris visai mažytę mergaitę apėmė prisidėjus prie senelio surengto didelio žmonių pobūvio. „Mano senelis buvo „kaimo gaspadinė“. Jis mane visuomet kviesdavo padėti rengti kaimo šventes, net mokėdavo po du litus už pagalbą. O man labai patikdavo dirbti su seneliu“, – vaikystę prisimena Karolina.

Studijuodami virėjo profesiją mokiniai ne tik įgauna reikiamų kompetencijų ateities darbui, bet ir gali savo gebėjimus pademonstruoti įvairiausiuose konkursuose.
Studijuodami virėjo profesiją mokiniai ne tik įgauna reikiamų kompetencijų ateities darbui, bet ir gali savo gebėjimus pademonstruoti įvairiausiuose konkursuose.
Karolina Zubavičiūtė.
Karolina Zubavičiūtė.
„Šventė Jums“ padalinio vadovė Jurgita Steponėnė.
„Šventė Jums“ padalinio vadovė Jurgita Steponėnė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 11:39 AM, atnaujinta Jul 3, 2023, 9:41 AM

Mergina atvira, gimnazija nebuvo visai ta vieta, kurioje ji galėjo atsiskleisti kaip asmenybė, tad, nieko nelaukusi, po 10-os klasės pasirinko pasukti savarankiško profesinio gyvenimo keliu. Pasirinkusi sekti draugės pėdomis, Karolina įstojo į Alytaus profesinio rengimo centrą ir pasirinko virėjos profesiją. Studijuoti virėjo profesiją gali kiekvienas mėgstantis gaminti patiekalus, tačiau, pasak profesijos mokytojo, vien noro ir pomėgio gaminti čia neužteks. „Šiais laikais svarbu ne tik gaminti maistą, bet svarbu jį ruošti kokybiškai bei pateikti estetiškai. Po truputį į Lietuvą atkeliauja pasaulio skoniai ir įsigalioja maisto kultas“, – apie pasikeitusią virėjų darbo specifiką sako „Šventė Jums“ padalinio vadovė Jurgita Steponėnė.

Pasirinkti virėjos profesiją Karoliną Zubavičiūtę paskatino ne tik vaikystėje įgyta patirtis bei žinios, bet ir begalinis noras išmokti gaminti desertus. Labiausiai Karolina džiaugiasi išmokusi gaminti mėgstamiausią savo pyragą „Medutį“. Karolina Zubavičiūtė norėjo ir mokytis, ir susirasti papildomo darbo, tai išgirdęs profesijos mokytojas, pasiūlė merginai pasirinkti pameistrystę, kuomet galima ir studijuoti, ir dirbti, ir gauti atlygį. Ši mokymosi forma Karolinai itin tiko. Taip ji pradėjo dirbti įmonėje „Šventė Jums“. „Čia pamatai virtuvės realybę, viską, ką išgirsti mokykloje, pamatai savo akimis ir patiri savo kailiu“, – pirmų darbo dienų įspūdžiais dalijosi Karolina.

Studijuodami virėjo profesiją mokiniai ne tik įgauna reikiamų kompetencijų ateities darbui, bet ir gali savo gebėjimus pademonstruoti įvairiausiuose konkursuose. Štai visai neseniai, gegužės 11–12 d. Alytaus profesinio rengimo centre vyko Lietuvos Respublikos profesinio mokymo įstaigų mokinių svetingumo profesinio meistriškumo „AEHT– LT 2023“ konkursas, kuriame dalyvavo 54 būsimi kulinarijos, konditerijos, baro, restoranų paslaugų profesionalai iš 10-ies Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Konkurso dalyviai čia varžėsi kokteilių, konditerijos, restorano aptarnavimo, kulinarinio meno, kulinarinio dekatlono ir baristos rungtyse.

Šiandien Karolina Zubavičiūtė jau yra įgijusi virėjos profesiją ir pasilikusi dirbti darbovietėje, kurioje dar visai neseniai buvo pameistrė. Paklausta ar nesigaili dėl savo tokio pasirinkimo, mergina sako, kad tai yra geriausias jos gyvenimo pasirinkimas. Visą Karolinos istoriją kviečiame žiūrėti šeštadienį laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.