Vyrui nepavyko išgelbėti dviejų vaikų mamos: mirė nuo per didelio vandens suvartojimo

Vyras iš Indianos iš visų jėgų bandė atgaivinti per daug vandens išgėrusią savo žmoną ir dviejų vaikų motiną. Deja, kaip vėliau pasakojo moters dėdė, nesėkmingai.

 Moters artimieji apie apsinuodijimą vandeniu iki tol nebuvo girdėję.<br> 123rf asociatyvinė nuotr.
 Moters artimieji apie apsinuodijimą vandeniu iki tol nebuvo girdėję.<br> 123rf asociatyvinė nuotr.
Geriamas vanduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Geriamas vanduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2023, 8:19 PM

Ashley Summers vyras Cody puolė gaivinti savo žmoną, kai grįžusi namo iš liepos ketvirtosios šventės prie Freemano ežero, kur šeima leido laiką su dukromis Brooklyn ir Brynlee, moteris staiga apalpo ir susmuko.

„Buvo labai karšta, o jie buvo prie vandens, – „The Messenger“ žurnalistams sakė Ashley dėdė Deonas Milleris. – Ji jautė galvos skausmą ir ją labai troškino. Ji pamanė, kad tai dehidratacijos požymiai, taigi per maždaug pusvalandį išgėrė keturis buteliukus vandens.“

Kaip pasakojo D.Milleris, Cody dar bandė atlikti gaivinimą, o tai padėjo laikinai palaikyti moters gyvybę, bet atvykus į ligoninę ir atlikus visus tyrimus, jai buvo skirta dirbtinė plaučių ventiliacija.

„Jau tada jos smegenys buvo ištinusios tiek, kad kraujas nebegalėjo į jas patekti ir jai konstatuota klinikinė mirtis. Dar tą pačią naktį ji mirė. Tai sukėlė didelį šoką jos vaikams ir artimiesiems“ , – pasakojo giminaitis.

Ashley brolis Devonas Milleris teigė, kad per trumpą laiko tarpą ji išgėrė beveik du litrus vandens.

„Tai pusė galono. Tiek tu turi išgerti per visą dieną“, – „WRTV“ sakė moters brolis.

Jis prisiminė, kaip jam paskambino kita sesuo Holly, kuri buvo persigandusi. Ji pasakė, kad Ashley pateko į ligoninę, jos smegenys tinsta ir neaišku, kodėl. Neaišku buvo ir tai, kaip procesą sustabdyti.

„Tai mus visus šokiravo – kai medikai pirmą kartą užsiminė apie apsinuodijimą vandeniu. Mes net nebūtume pagalvoję, kad tai įmanoma“, – pridūrė moters brolis.

Kas yra apsinuodijimas vandeniu?

Apsinuodyti vandeniu įmanoma per trumpą laiką išgeriant didelį kiekį vandens arba tais atvejais, kai dėl įvairių sveikatos sutrikimų inkstuose susikaupia per daug vandens.

Apsinuodijimo vandeniu simptomai: prasta bendra žmogaus savijauta, raumenų spazmai, pykinimas, galvos skausmas, suprastėjęs regėjimas, aukštas kraujospūdis ir sunkumai kvėpuojant.

Apsinuodijus vandeniu gali smarkiai sumažėti druskos kiekis kraujyje, o ekstremaliais atvejais tai sukelia elektrolitų anomaliją, vadinamą hiponatremija.

Dėl sumažėjusio natrio kiekio išorinis ląstelių skystis patenka į ląstelės vidų ir sukelia patinimą. Jeigu šis procesas vyksta smegenyse – jis gali būti mirtinas.

Ekstremaliais atvejais apsinuodijimas vandeniu gali sukelti centrinės nervų sistemos sutrikimus, traukulius, pakitimus smegenyse, komą arba mirtį, o tai reiškia, kad norint išvengti mirtino smegenų patinimo, reikia kuo skubiau kreiptis į medicinos specialistus.

Kad viskas būtų gerai

Sveikatos specialistai apskaičiavo, kad vidutinis žmogus per dieną turėtų išgerti aštuonias stiklines – arba du litrus – vandens.

Siekiant išvengti apsinuodijimo vandeniu, per dieną nereikėtų gerti daugiau nei trylikos stiklinių ir per valandą nevartoti daugiau nei litro vandens.

Norėdami išvengti dehidratacijos ir jos dažnai nulemiamo apsinuodijimo vandeniu, išgerkite 0,4–0,7 litro vandens likus dviem valandoms iki sporto arba buvimo karštyje.

Gyvenimas tęsiasi

„Mums sunku“, – „The Messenger“ pripažino brolis, kalbėdamas apie tai, kaip šeimai sekasi po motinos mirties.

„Ji labai mylėjo vaikus, jos vaikai visuomet būdavo šalia jos, – su ašaromis akyse pasakojo vyras. – Kai ji buvo maža, ji visuomet norėdavo nešioti mažylius. Ji buvo labai gera.“

Moters draugė Carissa Kay DeWitt „Facebook“ įraše tikino, kad gedinti šeima nusprendė paaukoti Ashley organus.

„Ji padovanos didelę dovaną kitiems žmonėms ir suteiks jiems antrą šansą gyventi. Šiek tiek pavydžiu tiems žmonėms, bet kartu esu dėkinga, kad jie gaus bent dalelę mūsų nuostabiosios Ashley“, – rašė draugė.

„Sukelk tikrą pragarą rojuj, Ashley. Iki susitikimo“, – pridūrė C.K.DeWitt.

Parengta pagal nypost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.