Aiškiaregė Vanga išpranašavo, kad 2016 m. laukia baisūs įvykiai

Prieš 20 metų mirusi Bulgarijos aiškiaregė Vanga išpranašavo islamistų terorą. Balkanų Nostradamu vadinta akla pensininkė, kurios pranašystės, kaip teigiama, išsipildo 85 proc., įspėjo apie 2016 m. kilsiantį „didįjį musulmonų karą“.

Per savo gyvenimą Vanga išsakė šimtus pranašysčių, tarp jų – apie „didįjį musulmonų karą“, kuris prasidės nuo Arabų pavasario 2010 metais.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ ir „Wikipedia“ nuotr.
Per savo gyvenimą Vanga išsakė šimtus pranašysčių, tarp jų – apie „didįjį musulmonų karą“, kuris prasidės nuo Arabų pavasario 2010 metais.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ ir „Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 1:53 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:23 PM

Akla aiškiaregė esą sugebėjo nuspėti daug kitų sukrečiančių įvykių – rugsėjo 11-osios įvykius, 2004 m. Indijos vandenyno cunamį, taip pat įspėjo apie musulmonų ekstremistų invaziją į Europą.

Per savo gyvenimą Vanga išsakė šimtus pranašysčių, tarp jų – apie „didįjį musulmonų karą“, kuris prasidės nuo Arabų pavasario 2010 metais.

Ji išpranašavo, kad tai įvyks Sirijoje, o baigsis 2043 m., įsitvirtinus kalifatui su centru Romoje, praneša News.com.au.

Vanga yra sakiusi, kad Europa kitų metų pabaigoje „liausis egzistavusi“, visas kontinentas liks „beveik tuščias“ ir panašus į „dykvietę beveik be jokios gyvybės formos“.

Vangos gerbėjai tvirtina, kad jau išsipildė daug jos pranašysčių. 2004 m. cunamį ji esą išpranašavo kalbėdama apie „didžiulę bangą“, kuri „uždengs didelę pakrantę su žmonėmis ir miestais, ir viskas pradings po vandeniu“.

1989 m. ji neva įspėjusi apie rugsėjo 11-osios atakas Niujorke sakydama, kad „Amerikos brolius“ užpuls „du plieniniai paukščiai“. Daugelis tiki, kad tai nuoroda į lėktuvus, įsirėžusius į Pasaulio prekybos centro dangoraižius.

Taip pat Vanga esą nuspėjo klimato pokyčius ir pasaulinio atšilimo pasekmes teigdama, kad ištirps poliariniai ledynai ir pakils jūros lygis. „Šalti regionai taps šilti, nubus ugnikalniai“, – sakė aiškiaregė.

Vanga, arba Vangelija Pandeva Dimitrova, po santuokos Gušterova, gimė 1911 m. Strumicoje, dabartinės Makedonijos teritorijoje. Vaikystėje persikėlė į Bulgariją, Rupitės kaimą.

Pasak pačios pasakojimų, regėjimo neteko vaikystėje, pakliuvusi į viesulą, kuris ją bloškė į žemę. Plačiai išgarsėjo kaip aiškiaregė, jos nuomonės klausti vykdavo netgi pasaulio valstybių lyderiai.

Vanga mirė 1996 m. sulaukusi 85-erių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.