Kaip meluoja skirtingi Zodiako ženklai ir kaip juos demaskuoti

Pameluoti nutinka visiems. Tačiau visi meluoja skirtingai – vieni tik iš didelio reikalo, kiti – su malonumu. Tai susiję ir su Zodiako ženklu. Kaip gi meluoja skirtingi Zodiako ženklai?

E.Masiulis – Svarstyklės. Ar šis ženklas linkęs meluoti?
E.Masiulis – Svarstyklės. Ar šis ženklas linkęs meluoti?
E.Masiulis – Svarstyklės, A.Butkevičius – Skorpionas.
E.Masiulis – Svarstyklės, A.Butkevičius – Skorpionas.
Marija Aušrinė Pavilionienė - Avinas.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Marija Aušrinė Pavilionienė - Avinas.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Jautis - A.Paleckis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jautis - A.Paleckis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Paksas - Dvyniai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Paksas - Dvyniai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Degutienė - Vėžys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Degutienė - Vėžys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Uspaskich - Liūtas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Uspaskich - Liūtas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Paulauskas - Mergelė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Paulauskas - Mergelė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Masiulis - Svarstyklės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis - Svarstyklės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Gražulis - Skorpionas.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Gražulis - Skorpionas.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Guoga – Šaulys.<br>T.Bauro nuotr.
A.Guoga – Šaulys.<br>T.Bauro nuotr.
L.Graužinienė - Ožiaragis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Graužinienė - Ožiaragis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vandenis - V.Gapšys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vandenis - V.Gapšys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žuvys - A.Zuokas.<br>D.Umbraso nuotr.
Žuvys - A.Zuokas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 7:24 PM, atnaujinta May 24, 2017, 9:28 AM

Avinas

Avinai meluoja, kad „išgelbėtų“. Visų pirma – save ar mylimą žmogų. Jeigu jiems nesinori ko nors daryti, jie sugalvos tūkstančius pasiteisinimų, vaizdžiai nupasakos aplinkybes, neleidžiančias jiems čia ir dabar viską mesti ir išpildyti kieno nors prašymą.

Tačiau jie dievagojasi, kad būtinai padės, kai tik atsiras laiko. Ir vėl meluoja. Jiems atrodo, kad kurią nors akimirką prašytojas supras, jog beldžiasi į uždarytas duris, ir atstos. Dažnai taip ir atsitinka. Tačiau po kiek laiko iš Avinų prašymų pradeda nepildyti, net jeigu iki tol žmogus į šio ženklo atstovą žvelgė su nuoširdžia simpatija.

Sugauti Aviną meluojant ne taip ir sunku – pakanka tiesiog paanalizuoti jo pasiteisinimus. Logiškų tarp jų paprastai būna nedaug.

Lietuvos politikai Avinai: Dainius Kreivys, Juras Požela, Marija Aušrinė Pavilionienė

Jautis

Jaučiui melas – tai menas. Jie verpia melo voratinklį, kad padarytų įspūdį aplinkiniams, pasirodytų reikšmingesni ar sukeltų užuojautą.

Dažnai šio ženklo atstovai imasi melo, kad nereikėtų skolinti pinigų, nors prieš tai galėjo su malonumu pasakoti apie tai, kad jiems ką tik išmokėjo premiją arba apie tai, kaip išleido krūvą pinigų kazino ar kolekcinei rankinei. Dar viena priežastis melui – santykiai su priešinga lytimi. Kad išvengtų nemalonių ir nereikalingų klausinėjimų, vyrai Jaučiai telefonu prisiekinės, kad sėdi susirinkime, ir jų netrikdys netgi tai, kad telefone garsiai skamba muzika ir girdisi moteriškas juokas.

Keisčiausia, kad Jaučiai dėl melo nesulaukia pasekmių – vieni taip jų apžavėti, kad pasirengę praryti bet kokį melą, kad tik būtų kartu, o kiti jau seniai į juos rimtai nežiūri, o kaip į neprotingus mažylius, ant kurių negalima pykti.

Lietuvos politikai Jaučiai: Petras Auštrevičius, Linas Balsys, Algirdas Paleckis

Dvyniai

Dvyniai nemeluoja, jie žaidžia. Mažų mažiausiai, jie patys sau būtent taip aiškina savo potraukį melui. Kartais jie tuo naudojasi, kad įtikintų aplinkinius savo teisumu, o kartais – kad iš situacijos išpeštų materialinę naudą.

Šio ženklo atstovai be sąžinės graužaties gali iškišti nekokybišką prekę vietoj prabangaus daikto ar savo melu priversti kitą žmogų apmokėti jų išlaidas.

Dvyniai meluoja virtuoziškai, pateikdami argumentus ir „faktus“. Meluoti jie mokosi nuo ankstyvos vaikystės – bijodami bausmės už savo poelgius, mažieji Dvyniai sukuria ištisas istorijas, iš kurių seka, kad jie visiškai dėl nieko nekalti. Sugauti Dvynius meluojant sunku – jie pernelyg gerai išmokę savo vaidmenį, kad leistų sau padaryti klaidą ir suteiktų jums galimybę įtarti, kad esate apgaudinėjami. Todėl, bendraudami su Dvyniais, labai atsargiai vertinkite jų sakomus dalykus.

Lietuvos politikai Dvyniai: Rolandas Paksas, Gediminas Vagnorius

Vėžys

Vėžiams melas atgrasus. Bet jeigu jie jo griebiasi, tai išskirtinai tais atvejais, kai tiesios sakyti negalima. Pavyzdžiui, jie gali pasakyti vaikui, kad šuniukas išėjo pas naują šeimininką, jei iš tiesų šuniukas žuvo, ir kad tėtis išvyko į ilgą komandiruotę, kai iš tiesų jis paliko šeimą.

Taip Vėžiai saugo artimuosius nuo išgyvenimų. O sumeluoti dėl naudos sau – Vėžiui labai žema. Jie net ir gyvenimiškų situacijų stengiasi nepagražinti, manydami, kad tiesa bet kuriuo atveju įdomesnė už išsigalvojimus. Ir kartais lankstumo stoka Vėžiams tampa problema bendraujant su aplinkiniais – neturėdami įpročio meluoti, jie šito reikalauja ir iš kitų, ne tokių teisuoliškų ženklų.

Suprasti, kada Vėžys meluoja, lengviau nei lengva, pakanka tiesiog įdėmiai pažiūrėti jam į akis – ir jis susigūš, paraus, ir taps aišku, kad jam gėda dėl jo apgaulės. Bet paprastai atsiprašymų iš Vėžio jūs nesulauksite. Kaip jau sakyta, jis meluoja tik dėl kokios nors labai rimtos priežasties, tad mano, kad tai daro dėl didelio tikslo.

Lietuvos politikai Vėžiai: Irena Degutienė, Audronė Pitrėnienė

Liūtas

Liūtai meluoja „karališkai“. Jiems svarbu išlaikyti įvaizdį, todėl jų verpiamas melo voratinklis dažnai tampa jų gyvenimo dalimi. Demaskuoti Liūtą nelengva – jis įsimena visas savo melo detales ir nesuklumpa smulkmenose, todėl aplinkiniai priversti juo tikėti.

Liūtui melas – kostiumas, kurį jis apsivelka tam, kad nuo kieno nors nuslėptų tiesą, arba tam, kad palinksmintų aplinkinius.

Turėdamas neeilinį pasakotojo talentą, Liūtas bet kokį savo pasakojimą paverčia spalvinga istorija, o kad tikrovė netrukdytų pasakojimo grožiui, Liūtas ją nuspalvina išgalvotomis detalėmis – beje, visai ne siekdamas apgauti, o norėdamas parodyti, koks įdomus ir įkvepiantis jo, Liūto, gyvenimas. O išpešti materialinės naudos iš savo melo Liūtas nesistengia – jis pernelyg išdidus ir skrupulingas, jam paprasčiau nueiti ir uždirbti, nei praturtėjimo pasiekti melu.

Lietuvos politikai Liūtai: Viktoras Uspaskich, Saulius Skvernelis, Birutė Vėsaitė, Vytenis Andriukaitis, Dangutė Mikutienė, Gintaras Steponavičius

Mergelė

Mergelės meluoja dažnai, bet nemokšiškai. Tai joms pavyksta taip nesklandžiai, jog netgi labai neįžvalgus žmogus supranta, kad jį apgaudinėja.

Mergelės sutrinka, ima mikčioti, raudonuoja ir galiausiai nepasiekia, ko trokšta, o tik nustato aplinkinius prieš save. Vyrai Mergelės meluoja dažniau nei moterys – moterims Mergelėms paprastai to nereikia, jos veikia kitais metodais, be to, suveikia įgimtas švaros jausmas – joms suteršti save melu dažnai yra tas pats, lyg išsivolioti purve.

O štai vyrai melo griebiasi netgi tada, kai iš jų nereikalauja paaiškinimų ar pasiteisinimų. Pavyzdžiui, paklausus „Kur dabar esi?“, iš šio ženklo vyro galima išgirsti: „Stoviu kamštyje“. Taip, trečią valandą nakties, miegamajame rajone. O įdomiausia tai, kad vyrai Mergelės nuoširdžiai nesupranta ir įsižeidžia, kai jais netiki.

Lietuvos politikai Mergelės: Artūras Paulauskas, Gediminas Kirkilas, Naglis Puteikis, Algimantas Salamakinas, Juozas Bernatonis, Šarūnas Birutis

Svarstyklės

Svarstyklės meluoja ir pačios save smerkia, nors daugiausiai meluoja pačios sau. Be to, dažnai jų melas – bandymas įgyti dvasinę pusiausvyrą. Jos gali bandyti įtikinti save, kad joms viskas einasi puikiai, net jeigu problemos virsta pro duris ir langus.

„Stručio technika“ dažnai Svarstyklėms iškrečia piktą pokštą, nes paaiškėja, kad grindys – betoninės. Savo melu Svarstyklės kenkia išskirtinai sau. Santykiuose su draugais ir artimaisiais, tai yra, tais, kurie jas pažįsta „kaip nuluptas“, Svarstyklės būna tiesmukos iki kraštutinumo. Joms sunku apgaudinėti, nes vaikystėje įsitikinusios, kad joms „viskas parašyta veide“ ir „gavusios per ragus“ už melą, Svarstyklės daugiau neeksperimentuoja.

Tačiau joms puikiai sekasi regzti intrigas, jeigu tai reikalinga tikslui pasiekti. Ne veltui Svarstyklės tampa puikiais diplomatais ir advokatais. Tai yra, buitinis melas – ne jų arkliukas. O štai globali apgaulė valstybiniu lygmeniu – visiškai atitinka šio ženklo atstovų dvasią. Bet ir čia jie ne tiek apgaudinėja, kiek gudrauja ir nepasako visos tiesos.

Lietuvos politikai Svarstyklės: Eligijus Masiulis, Vytautas Landsbergis, Mantas Adomėnas, Arvydas Anušauskas, Rimantas Šadžius

Skorpionas

Skorpionams melas – būdas palaikyti tą įvaizdį, kurį jie sukuria aplinkiniams. Jeigu jie pozicionuoja save kaip patį nelaimingiausią pasaulio žmogų, tuomet jums teks išklausyti baisias istorijas apie automobilių avarijas ir stichines nelaimes, o jau giminaičius skorpionai „laidoja“ tiesiog būriais, ir viskas tik tam, kad jų pagailėtų.

O jeigu Skorpionas svajoja atrodyti didžiuoju guru ir mistiku, jis sugalvoja neįtikėtinus įvykius su ateiviais, vaiduokliais ir įvykusį prašviesėjimą po to, kai jam ant galvos nukrito plyta iš 25 aukšto. Bet dažniausiai Skorpionai griebiasi melo, kad praturtėtų, arba tam, kad būtų paprasčiau manipuliuoti aplinkiniais. Turtinga fantazija ir jokių principų nebuvimas Skorpionus daro nesugaunamus ir jų sukaupto melo neįmanoma demaskuoti.

Jeigu staiga dėl kokių nors priežasčių jais netiki, jie padarys viską, kad įrodytų, jog viskas, ką jie pasakė – šventa teisybė. Ir jeigu tam reikės sudaužyti automobilį ar pateikti ufologų ataskaitą apie gretimame rajone užfiksuotą NSO, Skorpionai tai padarys – be kita ko, jie ir labai dideli savimylos.

Lietuvos politikai Skorpionai: Valdas Adamkus, Valentinas Mazuronis, Zigmantas Balčytis, Petras Gražulis, Juozas Olekas, Algirdas Butkevičius.

Šaulys

Šauliai meluoja su įkvėpimu, bet neišradingai, be to, dažnai be priežasties ir smulkmenose. Jų melas erzina aplinkinius, nes atrodo lyg siūtas baltais siūlais.

Dėl savo charakterio Šauliai tiesiog patologiškai negali įsivaizduoti, kad kas nors kitas, ne jie, pasirodys esąs teisus, todėl spontaniškai kuria neegzistuojančias detales, o po to, kai reikalas meluoti dingsta arba kai kas nors bando juos įsprausti į kampą dėl faktų stokos, jie lengvai atsisako savo žodžių, tvirtindami, kad niekada nieko panašaus nesakė.

Jų melas tuščias ir šią minutę sugalvotas, nes Šauliai nelinkę į ilgalaikes intrigas. Jiems svarbiausia – atstovėti savo čia ir dabar. Dažnai tai tampa priežastimi, kodėl Šauliais nustoja tikėti ir laiko juos berniuku, šaukiančiu „Vilkai, vilkai!“ Be to, Šauliai, kaip ir Liūtai, mėgsta viską perdėti ir pagražinti – savo nuopelnus, kokioje nors situacijose jiems grėsusį pavojų, savo patrauklumą ir reikšmingumą.

Lietuvos politikai Šauliai: Antanas Guoga, Andrius Kubilius, Ramūnas Karbauskis, Dalia Teišerskytė

Ožiaragis

Ožiaragiai griebiasi melo, kai reikia prasimušti į priekį ir kai jiems reikia paleisti dulkes į akis aplinkiniams. Šio ženklo atstovai tokie tuščiagarbiai, kad jiems melas – būdas įtikinti pažįstamus savo materialine gerove ir aukštu statusu.

Be to, Ožiaragiai patys nuoširdžiai tiki tuo, ką pasakoja. Jie egzistuoja tarsi iš karto dviejuose pasauliuose – realiame ir įsivaizduotame, kuriame jie dar sėkmingesni, turtingesni, reikšmingesni, o tai reiškia – visiškai patenkinti gyvenimu. Dar Ožiaragiai vyrai gali sumeluoti, kad pelnytų moters palankumą. Šiuo atveju Ožiaragis „išskleidžia uodegą“ ir pažada savo išrinktajai aukso kalnus, bet dažniausiai apie tai pamiršta, kai tikslas būna pasiektas.

Demaskuoti Ožiaragį nesudėtinga – pakanka tiesiog žinoti jo tikrąją padėtį visuomenėje ir įdėmiai klausytis jo pasakojimų, sekant jo veido išraišką. Kai tik jis ima meluoti, jo balsas tampa entuziastingas, akys užsidega. Ir jam nė trupučio negėda.

Lietuvos politikai Ožiaragiai: Gabrielius Landsbergis, Remigijus Šimašius, Loreta Graužinienė, Linas Linkevičius, Julius Panka, Laima Andrikienė

Vandenis

Vandeniai nemeluoja, jie tiesiog nesako visos tiesos. Ir tai įvyksta ne iš piktos valios, o dėl įgimto uždarumo.

Turėdami įprotį visur pasikliauti tik savimi, jie dažnai mano, kad jų gyvenimas įdomus tik jiems patiems, o aplinkiniams neverta nieko pasakoti, kad neduotum jiems ginklo prieš save, mylimiausiąjį. O jeigu Vandenis imasi sąmoningo melo, vadinasi, jį „užkniso“ arba jis visiškai nepasitiki tuo žmogumi. Dažniausiai šio ženklo atstovai griebiasi melo, kad juos paliktų ramybėje.

Pavyzdžiui, jie gali apsimesti sergančiais, kad neitų į darbą arba neįvykdytų duoto pasižadėjimo. Bet po to jie su kaupu tai kompensuoja, kai praeina mizantropijos priepuolis. O patys Vandeniai melo nekenčia – kai tik supranta, kad juos apgavo, jie užsidaro ir nustoja bendrauti su tuo žmogumi. Beje, apgauti šio ženklo atstovus sudėtinga – jie turi pernelyg gerai išvystytą intuiciją.

Lietuvos politikai Vandeniai: Vytautas Gapšys, Rasa Juknevičienė

Žuvys

Žuvys nemeluoja, jos fantazuoja. Sukurdamos sau vidinį pasaulį, kuriame „viskas kitaip“, Žuvys stengiasi ir aplinkinius įtikinti šio pasaulio realumu.

Moterys Žuvys dažnai prisigalvoja neegzistuojančių gerbėjų, suteikia jiems tokių bruožų, kokį žmogų norėtų matyti šalia savęs, ir apie tą „kavalierių“ pasakoja draugėms. Ir tai joms pavyksta visai įtikinamai, juk jos suvaidina ištisus spektaklius, pavyzdžiui, tema „kaip mes praleidome savaitgalį“ arba „kaip mano vaikinas laikėsi teises“. Ir Žuvų negalima smerkti už jų melą – šitaip jos bando prisitaikyti prie tikrovės ir įrodyti, kad viskas joms – kaip ir kitiems žmonėms, o gal net geriau. Jau nekalbant apie tai, kad moterys Žuvys nesugeba baisiai ir kenkėjiškai meluoti – jos bjaurisi tokiu melu.

Vyrai Žuvys – apsigimę pasakoriai, jie meluoja iš meilės menui ir tam, kad neprarastų to, ką turi. Ir negali jais netikėti – tokių nuoširdžių akių jų veide nebūna net tada, kai jie sako tikrą tiesą. Beje, Žuvys, kaip ir Vandeniai, yra puikūs melo detektoriai – regis, melas jiems kažkas materialaus. Kartais susidaro įspūdis, kad žmogų, kuris bando apgauti šio ženklo atstovą, gaubia kažkokia substancija, kurią Žuvys „nuskaito“.

Lietuvos politikai Žuvys: Artūras Zuokas, Dalia Grybauskaitė, Valdemaras Tomaševskis, Vilija Blinkevičiūtė, Algirdas Sysas, Jurgis Razma, Eugenijus Gentvilas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.