Socialinės srities darbuotojai greičiau „perdega“

Sukaupta labai daug duomenų apie perdegimo sindromą verslo, politikų pasaulyje, siūloma daug būdų, kaip įveikti stresą. Tačiau nedaug duomenų apie socialinėje srityje dirbančių stresą. Atlikti tyrimai rodo, kad socialinės srities darbuotojai (pedagogai, gydytojai, policininkai) priklauso rizikos grupei ir turi didesnių galimybių „perdegti“.

Daugiau nuotraukų (1)

Šeimos santykių institutas

Nov 1, 2012, 6:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:58 PM

Kasdien esame trukdomi, frustruojami ir kasdien patiriame hormoninį atsaką – tai yra normali mūsų kasdieninio gyvenimo dalis, tol kol ji yra menkai išreikšta.

Nedidelė streso dozė gali veikti teigiamai. Tačiau daugumoje situacijų stresas neigimai veikia darbingumą. Ramus, racionalus, save kontroliuojantis ir jautrus, atidus darbuotojas gali pasiekti žymiai daugiau už agresyvų, nesivaldantį. Tačiau yra ir kitas kraštutinumas – jei žmogus į stresą reaguoja pasyviai ir vangiai, jis tiesiog nesugeba apginti savo teisių ir efektyviai dirbti. Norint suprasti, kaip tvarkytis su stresu ir gerinti darbingumą, svarbu suvokti ryšį tarp įtampos (spaudimo iš aplinkos) ir darbingumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.