Kas skatina rašyti neigiamus komentarus?

Perskaitykite bet kokio internetinio portalo komentarus ir įsitikinsite – žmonės internetinėje erdvėje kur kas karingesni nei realiame gyvenime. Apskritai teigiami komentarai tampa retenybe. Kas skatina tokią neapykantą? Ilgą laiką psichologai manė, kad dėl to kaltas anonimiškumas – gali rašyti bet ką, tavęs vis tiek niekas nepažins. Tačiau Naom Lapidot-Lefler pateikia kitą galimą priežastį – akių kontakto nebuvimą.

Dalyviai, matę porininko žvilgsnį (net jei ir nematė jo veido), daug rečiau grasino ir elgėsi kur kas mandagiau nei kiti tiriamieji.<br>123rf
Dalyviai, matę porininko žvilgsnį (net jei ir nematė jo veido), daug rečiau grasino ir elgėsi kur kas mandagiau nei kiti tiriamieji.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Dec 13, 2012, 6:10 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:56 PM

Nepažįstamų tiriamųjų poros turėjo naudodamosi „Skype“ programa diskutuoti tam tikrais klausimais ir rasti bendrą sprendimą. Vieni dalyviai nematydavo pašnekovo, kiti matydavo tik jo kūno dalį, veidą ar tik akis. Nuo to, ar tiriamieji matė vienas kito akis, ar ne, priklausė jų nemandagumo ir priešiškumo lygis. Kitaip tariant, dalyviai, matę porininko žvilgsnį (net jei ir nematė jo veido), daug rečiau grasino ir elgėsi kur kas mandagiau nei kiti tiriamieji. „Akyse atsispindi asmens emocijos, todėl tampa daug lengviau bendrauti ir suprasti vienam kitą“, – tyrimo rezultatus aiškina mokslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: svečiuose – L. Mažylis, Ž. Pinskuvienė ir V. P. Andriukaitis