Ko žmonės dažniausiai gailisi nepadarę?

Daugelio gyvenimai įgavę tokį pagreitį, kad nejučia susimąstome apie vyresnių apkalbėtą nepastebimai prabėgusią jaunystę. Stabtelėjus apgalvojame, kad gal iš tiesų mes per daug dirbame ir per mažai ilsimės, kad per daug laužome save, kad taptume tokiais, kuo nesame ir turėtume tai, ko mums iš tikrųjų gal ne taip ir reikia.

Dauguma žmonių slopino savyje jausmus, kad išsaugotų tam tikrus santykius su aplinkiniais.<br>123rf nuotr.
Dauguma žmonių slopino savyje jausmus, kad išsaugotų tam tikrus santykius su aplinkiniais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.europlius.com

Nov 6, 2013, 3:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:39 PM

Visi gyvenime esame pridarę klaidų dėl kurių gailimės, tačiau kaip rodo statistika- net 75 procentai žmonių labiausiai apgailestauja dėl to, ko nepadarė. Tarp padarytų klaidų dažniausiai įvardijamas per didelis atsidavimas darbui, užsisklendimas savo problemose pamirštant draugus, ar net neapgalvotai pasirinkta specialybė, santuoka su netinkamu žmogumi bei ne laiku susilaukta atžala.

Anot apgailestaujančių žmonių, ta vienintelė svarbi klaida visą gyvenimą ir pakreipia netinkama linkme, nes netinkamai pasirinkta specialybė verčia vargti nemėgstamame darbe, o netinkamas partneris gadina visą gyvenimą.

Paskaitykite, dėl ko daugiausiai apgailestauja žmonės, kuriems gyventi likę vos keletą dienų. Šis sąrašas sudarytas daugelį metų slaugos namuose dirbusios moters.

„Gaila, kad neturėjau drąsos gyventi taip, kaip norėjau, o ne taip, kaip iš manęs tikėjosi kiti“. Kai žmonės suvokia, jog jų gyvenimas beveik baigtas, ir pažvelgę atgal, pamato, kiek daug neįgyvendintų svajonių liko dauguma jų prisipažįsta nepadarę nei pusės to, ko labiausiai troško. Labai svarbu įgyvendinti bent didžiausias savo svajones ir būti savimi, nes praradus sveikatą kažko imtis jau būna per vėlu.

„Gaila, kad taip daug dirbau“. Tas įsitikinimas, jog kuo daugiau dirbsime, tuo laimingesni būsime mes ir mūsų artimieji, nėra teisingas. Dažniausiai jaunystės ilgisi ir apgailestauja didžiąją savo gyvenimo dalį paaukoję monotoniškam darbui– vyrai. Kartais užtektų tik šiek tiek supaprastinti savo gyvenimą ir mažiau dirbti, kad palaikytum savo gyvenimo būdą.

„Gaila, kad neturėjau drąsos išreikšti savo jausmų“. Dauguma žmonių slopino savyje jausmus, kad išsaugotų tam tikrus santykius su aplinkiniais. Galiausiai jie susitaikydavo su esama padėtimi ir niekada netapdavo tokiais, kokiais norėjo save matyti. Dažnai ligų priežastimi tampa savyje užslopintas pyktis ir apmaudas. Geriausia vengti bendravimo su nepageidautinais žmonėmis.

„Gaila, kad nepalaikiau ryšių su savo draugais“. Daugelis žmonių per daug užsisklendžia savo gyvenimuose nuvertindami žmogiškųjų santykių reikšmę, o prieš mirtį gailisi praradę metų metus trukusią draugystę bei neįdėję tiek pastangų, kiek verta ji buvo. Kai mums viskas gerai, svarbiausiais dalykais gyvenime atrodo socialinė padėtis ir pinigai, bet prieš mirtį daug vertingesni yra artimųjų meilė ir palaikymas.

„Gaila, kad neleidau sau būti laimingesniam“. Dauguma žmonių nesupranta, kad jų laimė yra būtent jų pačių pasirinkimas. Jie pakluso tradicijoms ir susiformavusiems įpročiams ir bijojo išeiti iš savo komforto zonos. Dėl baimės radikaliai keisti savo gyvenimą, žmonės apsimetinėja, kad yra viskuo patenkinti.

Tad kaip apsiginti nuo tokių problemų? Kaip nugyventi gyvenimą, kad netektų gailėtis? Vienas iš būdų – sveikas fatalizmas. Tereikia tikėti, kad viskas įvyksta tik į gerą ir tik tai, kas turėjo įvykti. Juk jei nuolatos gailėsimės praeityje padarytų klaidų, ne tik prarasime pasitikėjimą savimi, bet ir susirgsime depresija. Tiesiog įsivaizduokite, kad gyvenimas – tai kelionė. Visi klystame, o klaidos gali tapti puikiomis galimybėmis sužinoti apie save kažką naujo, įvertinti savo privalumus ir trūkumus, pažinti aplinkinius, išmokti geriau pasirūpinti savimi.

Linkime gyventi taip, kad senatvėje netektų gailėtis. Gyvenkite taip, kad galėtume pasakyti sau: gyvenimas yra gražus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.