Kaip ištverti dieną, kai viskas krenta iš rankų?

Visiems pasitaiko tokių dienų – išlieta kava, konfliktas su sutuoktiniu, pamirštas svarbus susitikimas, ne itin malonus pokalbis su vadovu… Nors skradžiai žemę prasmek.

Jei neigiamos mintys neduoda ramybės, pagalvokite, kaip jaustumėtės, jei viskas pakryptų blogesne kryptimi.<br>123rf nuotr.
Jei neigiamos mintys neduoda ramybės, pagalvokite, kaip jaustumėtės, jei viskas pakryptų blogesne kryptimi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 3:21 PM

Kaip lengviau įveikti tokią dieną?

Atsispirkite pagundoms. Dauguma žmonių po sunkios dienos griebiasi skanumynų ar alkoholio paguodos. Vėliau tai sukelia dar didesnę savigraužą ir kontrolės praradimą. Geriau pasidovanokite kitų malonumų, kurie nekels kaltės jausmo – nueikite į kiną, paplaukiokite baseine ir pan.

Būkite dosnus. Nors šiandien kaip tyčia visi stengėsi jums įgelti, pasielkite priešingai – kam nors padarykite gerą darbą. Tai pradžiugins ne tik kitą, bet ir jus. Tačiau atminkite – tai turi būti nuoširdu.

Apsitvarkykite. Atrodo, kad viskas slysta iš rankų? Kontrolės jausmą sugrąžins paprastas veiksmas – imkite tvarkyti namus. Matydami, kaip viskas susidėlioja į vietas, pasijausite ramesni, galintys valdyti situaciją. Švari išorė padeda pasijusti „švariam“ vidumi. Be to, tai padės atitrūkti nuo neigiamų minčių.

Įsivaizduokite blogiausią scenarijų. Jei vis dėlto neigiamos mintys neduoda ramybės, pagalvokite, kaip jaustumėtės, jei viskas pakryptų blogesne kryptimi. Visada būna baisesnių scenarijų. Vadovas jus tik aprėkė, tačiau neatleido iš darbo, kavą išpylėte ne ant mėgstamiausios palaidinės ir panašiai.

Matykite sėkmingus dalykus. Jei jaučiatės nevykėlis darbe (ar kitoje sferoje), prisiminkite dalykus, kurie jums puikiai sekasi. Na gerai, susirinkimas praėjo ne taip, kaip tikėjotės, tačiau šeima gyrė jūsų naują receptą, draugai kviečia susitikti, vadinasi, esate reikalingas ir mylimas. Juk negali visur būti pirmas.

Išsimiegokite. Nors skamba nuvalkiotai, rytoj rytą jūs tikrai pasijusite geriau. Nueikite anksti miegoti. Miego trūkumas didina stresą, todėl gerai išsimiegokite ir leiskite emocijoms susidėlioti į vietas.

Neužsisklęskite. Nors juodomis dienomis baisu kelti koją į lauką, kad dar ko nors nenutiktų, specialistai vis dėlto pataria susitikti su draugais ar artimaisiais. Bendravimas pakelia nuotaiką, be to, bičiuliai padės pamatyti situaciją kitomis akimis. Gal ne viskas taip juoda, kaip jums atrodo? Jei nesiryžtate kitiems atverti savo širdies, bent padarykite tai popieriaus lape. Tyrimai rodo, kad žmonės pasijaučia geriau, kai negiamas emocijas išlieja raštu.

Nukeliaukite į „ateitį“. Į nesėkmes pažvelkite iš laiko perspektyvos. Ar tai, kas šiandien jums nutiko, bus svarbu po savaitės, po mėnesio ar po metų? Tikėtina, kad po savaitės šios nemalonios smulkmenos jau nebeatrodys tokios didelės, o gal net kels juoką. Tad kam gaišti laiką?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.