Kas verčia moteris tekėti už kalinių? Lukiškių valdžia paaiškino

Kodėl moterys žavisi nusikaltėliais? Tai gali lemti ir psichologiniai sutrikimai, savivertės trūkumas, nebrandumas, gailestis, meilės stygius, patiklumas arba susiformavusios nuostatos, kad fiziniai duomenys vertingesni už moralę.

Kalinimo įstaigų darbuotojai stebisi, kad neretai jaunų ir dailių moterų vyro teistumas ne tik neatbaido, bet ir net žavi.<br>123rf nuotr.
Kalinimo įstaigų darbuotojai stebisi, kad neretai jaunų ir dailių moterų vyro teistumas ne tik neatbaido, bet ir net žavi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Sep 7, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:18 AM

Kalinimo įstaigų darbuotojai stebisi, kad neretai jaunų ir dailių moterų vyro teistumas ne tik neatbaido, bet ir net žavi. Kai kurioms tai atrodo kaip stiprybė, o tokie vyrai laikomi lyderiais, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Tokios moterys nesusimąsto, kuo jų mylimasis užsiima, iš kur turi pinigų. Jos tiesiog nesidrovėdamos mėgaujasi suteikiama prabanga.

Tačiau statistika negailestinga – santuokos, sudarytos su nusikaltimus įvykdžiusiais asmenimis, netrunka ilgai. Tuomet šilti meilės prisipažinimai dailiųjų atstovių lūpose virsta prakeiksmais savo buvusiems sutuoktiniams.

Žinoma, būna, kad žmonės, išėję į laisvę, gyvena padorų gyvenimą.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo, kuriame kali sunkiausius nusikaltimus padarę asmenys, direktoriaus pavaduotojas Justas Kasparavičius sakė, kad šiemet šioje kalinimo įstaigoje buvo įregistruotos septynios santuokos.

Daugiau santuokų yra tarp kalinčių vyrų ir laisvėje esančių moterų.

– Kaip manote, kodėl laisvėje esančios moterys nori savo likimą susieti su nuteistaisiais kalėti ilgus metus, nors su jais negali turėti bendro ūkio, kartu auginti vaikų?

– Kalėjimo darbuotojams nei nuteistieji, nei laisvėje esantys jų partneriai neaiškina motyvų, kodėl nori sudaryti santuoką. Kalėjime tai labai trumpa dviejų žmonių šventė.

– Dėl ko dažniausiai nusikaltėliai trokšta santuokos – dėl ilgalaikių pasimatymų, tikisi amnestijos, jiems patinka, kad jais kas nors rūpinasi?

– Tokia yra bendra viešoji nuomonė. Bet tai – tik prielaidos, o iš tiesų pasaulis yra įvairialypis.

– Ar gali būti, kad kai kurios moterys žavisi tokiais vyrais manydamos, kad nusikaltimas – tai stiprybė?

– Nežinau, kodėl moterims patinka blogiukai. Tačiau gyvename tarp skirtingų žmonių, vyrauja skirtingos mados.

– Ilgaamžiškumu tokios santuokos nepasižymi.

– Pritariu jums. Ar tos santuokos vyksta iš apskaičiavimo, ar iš gailesčio, sunku pasakyti.

– Kaip nuteistieji dažniausiai palaiko santykius su laisvėje esančiomis mylimosiomis?

– Pas mus internetas ir mobilusis ryšys yra draudžiamas. Vienintelė oficiali teisėta priemonė yra laiškai.

– Kiek kartų sutuoktiniai gali susitikti?

– Tai priklauso nuo to, ar žmogus yra nuteistas, ar suimtas. Suimtiesiems susitikimai priklauso nuo prokuroro, vadovaujančio ikiteisminiam tyrimui, arba teismo, kurio žinioje yra byla, leidimo.

– Vestuvės kalinimo įstaigoje tikriausiai praskaidrina ir darbuotojų kasdienybę?

– Manau, kad vedybos kalinimo įstaigoje nėra neigiamas dalykas. Jei jos suteikia žmonėms teigiamų socialinės reabilitacijos požymių, yra labai gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.