A. Kaušpėdas atskleidė, ką jaučia nusižudžiusiųjų artimieji

Ko gero, žmonės, kurie savo noru pasitraukia iš gyvenimo, mano, kad toks žingsnis daug ką išspręs. Tačiau nusižudžiusiųjų artimieji ir šeimos nariai toliau gyvena kančioje. Šį skausmą sunku ištverti, nes ramybės neduoda sąžinės priekaištai ir kaltės jausmas.

A.Kaušpėdas.
A.Kaušpėdas.
Poetė D.Bielskytė.
Poetė D.Bielskytė.
Verslininkas D.Tolušis.
Verslininkas D.Tolušis.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Oct 31, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 4:33 PM

„Niekas nepasibaigė, viskas tęsiasi. Aš gyvenu šia nelaime ir kiekvieną dieną prisimenu Algę. Priimu tai kaip duotybę, kaip tam tikrą man nežinomą Kūrėjo scenarijų, kuris yra labai skausmingas. Dažnai pagalvoju, koks tuščias mano gyvenimas be jos. Bet tada bandau sau pasakyti: palauk, palauk, palauk, juk tu tik savęs gaili“, – apie kasdienę vidinę kovą yra prisipažinęs dukters netekęs legendinės grupės „Antis“ įkūrėjas, architektas ir visuomenininkas Algirdas Kaušpėdas.

Algė Kaušpėdaitė, būdama 25-erių, žuvo prieš trejus metus Vilniaus centre iškritusi iš penktame aukšte esančio buto balkono. Policijos pareigūnai tyrė įvairias versijas, taip pat ir savižudybės.

Keistomis aplinkybėmis netekęs jaunėlės dukters A.Kaušpėdas paguodą randa kūryboje, tikėjime ir svečiuodamasis pas savo anūkus – vyresniosios dukters Monikos vaikus.

„Jis manyje kėlė tokias audras, kad negalėjau nerašyti.

Prieš mirtį nutapė portretą

Po jo mirties iki šiol neparašiau nė vieno eilėraščio ir nejaučiu poreikio to daryti“, – prisipažino ir poetė Dalia Bielskytė, kai 2013-ųjų gegužę savo noru iš gyvenimo pasitraukė jos mylimasis dailininkas Arūnas Mėčius. Jam tuomet buvo 48-eri.

Klaipėdoje gyvenę ir kartu 11 metų praleidę dailininkas A.Mėčius ir poetė D.Bielskytė buvo neišskiriami bendrakeleiviai.

Prieš mirtį dailininkas paliko savo mylimajai dovaną – nutapytą jos portretą, ant kurio parašė dedikaciją ir pasirašė.

Nors dailininkas jau miręs, jis tapo D.Bielskytės trečiosios eilėraščių rinktinės bendraautoriu. Poezijos knygą „Vardas debesies“ ji dedikavo savo mylimajam A.Mėčiui.

Svajonės liko svajonėmis

„Gaila, kad jos nebėra. Sužinojęs apie Ingridos savižudybę patyriau šoką.

Vis dėlto su ja praleidome aštuonerius nuostabius metus.

Kartu mes patyrėme ir gerų, ir blogų akimirkų“, – sielvartavo ir verslininkas Darius Tolušis po buvusios mylimosios savižudybės.

Ingridai Navickaitei buvo vos 29-eri. Ji mėgo būti dėmesio centre, atrodo, jai netrūko ir noro dirbti, tad niekas net neįtarė jaunos moters dvasinės krizės.

„Nepažįstu kito žmogaus, kuris žinotų daugiau apie keliones“, – apie I.Navickaitę yra sakęs kulinaras Alfas Ivanauskas, su kuriuo ji kūrė kelionių laidą.

Tačiau svajojusi šį rudenį keliauti į Afriką, kur ketino savanoriauti laukinių gyvūnų rezervate, Ingrida palūžo ir nusižudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.