Emigracija griauna šeimas – kaip užkirsti tam kelią

Surasti antrąją pusę gyvenime yra didžiulė sėkmė, bet ką daryti, jeigu laimei iškilo grėsmė ir jūs arba jūsų antroji pusė turi išvykti. Santykiai per atstumą – misija įmanoma, bet daugelis šeimų būdamos atskirai, taip ir nebesusieina.

Jūs galite būti garantuoti dėl savo jausmų šimtu procentų, bet ilgai būnant atskirai nuo savo mylimojo, žmogus pradeda gyventi alternatyvų asmeninį gyvenimą.<br>123rf nuotr.
Jūs galite būti garantuoti dėl savo jausmų šimtu procentų, bet ilgai būnant atskirai nuo savo mylimojo, žmogus pradeda gyventi alternatyvų asmeninį gyvenimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:34 AM

„Trumpi išsiskyrimai dažniausiai santykius tik pagerina, bet ilgieji – tikrai gali sugriauti jūsų šeimą. Ką daryti, jeigu neturite pasirinkimo ir patys negalite vykti su mylimuoju, o jis studijuoja arba sunkiai dirba, kad išlaikytų jūsų šeimą, patarsiu ir tikiuosi, kad spėsite išsaugoti savo meilę, net jei jus skiria tūkstančiai kilometrų“, – tikina psichologas T.Lagūnavičius.

Jūs galite būti garantuoti dėl savo jausmų šimtu procentų, bet ilgai būnant atskirai nuo savo mylimojo, žmogus pradeda gyventi alternatyvų asmeninį gyvenimą. Tai jokiu būdu nereiškia, jog meilė baigėsi, tai reiškia, kad baigėsi emocinės jėgos būti pačiam su savimi.

„Trumpi išsiskyrimai yra lyg dopingas santykiams, nes pora įveikia iššūkį jų santykiams, pasiilgsta vienas kito, parodo, kad gali aukotis dėl vienas kito. Ilgi išsiskyrimai reiškia, kad nustojate jausti savo artimą žmogų. Jūs jam tampate lyg gražus sapnas, o realybėje jis nejučiomis pradeda ieškoti pamainos, gal ne tokios geros, bet tos, kuri bus šalia, apkabins, ryte atneš kavos, paklaus, kaip sekasi. Kovoti prieš atstumą yra labai sudėtinga, bet įmanoma. Susitvarko tie, kurie turi stiprią valią ir nenustoja aktyviai bendrauti visomis įmanomomis virtualiomis priemonėmis, kad tik nedingtų tarpusavio ryšys“, – pasakoja T. Lagūnavičius.

„Psichologas pataria“ konsultacijoje po straipsniu sužinosite, kaip Tomas Lagūnavičius pataria spręsti intymumo problemas per atstumą ir kaip palaikyti santykius, kad visuomet jaustumėtės kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.