Mums negalima žinoti, kas pražioplino bėglį su kalašnikovu

Apginti ir saugoti – nėra tiesiog tušti žodžiai ir jie taikomi visiems, net nusižengusiems pareigūnams. Taip, du policininkai, kurie pagal oficialią versiją pralaimėjo grumtynes su antrankiais surakintu Igoriu Molotkovu, galimai nesusitvarkė kritinėje situacijoje. Esu tikras, kad vidinis policijos tyrimas atsakys į visus klausimus, bet mums nereikia žinoti pareigūnų tapatybės, nes visuomenei tai jokios realios naudos neduos, o žalos pridaryti gali nepataisomos.

T.Lagūnavičius.
T.Lagūnavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Lagūnavičius

Nov 20, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 4:28 PM

Kada valdžios atstovas patiria nesėkmę, dauguma žmonių tyčiojasi, nes bando pakelti savo pačių autoritetą. Tai vadinama – super kompensacija. Tokie žmonės kenčia, kad negali savęs pilnai realizuoti ir būti naudingi visuomenei, todėl mėgaujasi žemindami kitus.

Privalome suprasti, kad policininkai, jei bus įrodytas jų aplaidumas, pasekmių neišvengs: gaus nuobaudas, o gal net bus atleisti iš darbo. Žmonės, kurie renkasi šią profesiją, uždirba mažus atlyginimus, bet didžiuojasi, kad gali tarnauti visuomenei. Paviešinus jų tapatybes, pasmerkume pareigūnus patyčių atakai. Pasekmės gali būti baisios, nes kiti policininkai jausis pažeidžiami ir neapsaugoti, o gal net suabejos, ar verta dirbti tokiame darbe. Mes juk nežinome, gal tie pareigūnai dvidešimt metų puikiai atliko savo darbą ir dabar padarė tą vieną, lemtingą, klaidą.

Kiekvienam žmogui visuomenėje yra svarbūs šie dalykai: valdžia, savigarba, pinigai ir išsilavinimas. Paviešinus policininkų tapatybę, jie gali prarasti savigarbą ir jeigu, tai yra šių žmonių gyvenimo esmė, įniršusi visuomenė gali privesti juos prie savižudybės. Galų gale, nežinome, ar neištvėrusi patyčių, su pareigūnu neišsiskirs žmona. Mes taip pat nežinome, ar pareigūnai turi vaikų, ir kaip jie jausis, jei mokykloje vaikai juoksis iš tėčių, kurie paleido nusikaltėlį su kalašnikovu.

Verta pagalvoti ir apie tai, kad kalbėdami apie pareigūnų kompetencijos stoką, nežinome, gal grumdamiesi su Igoriu jie nepanaudojo šaunamojo ginklo, nes sekundės dalį suabejojo, ar tikrai reikia šauti į bėglį. Policininkas rekomenduoju atsiriboti ir jokiu būdu neskaityti komentarų, nes tai, ką patirsite, gali būti labai sunku pamiršti, negatyvios informacijos gali būti tiesiog per daug.

Visus kviečiu išlikti žmonėmis ir atskirti sąmoningą nusikaltimą, nuo netyčinės klaidos. Klysta visi, bet ne visi sugeba pripažinti ir pasimokyti iš situacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.