Kokia pasaka buvo jūsų mėgstamiausia? Tai daug pasako apie jus

Kiekvienas iš mūsų užaugo su mėgstama pasaka. Vieniems atmintin įsirėžė vargdienė „Pelenė“, kitiems – po saldaus bučinio iš gilaus miego prabudusi „Miegančioji gražuolė“.

Jei mėgstate „Raudonkepuraitę“, jūsų spontaniškumas ir atvirumas nuolat pritraukia prie jūsų įvairius žmones, kurie nori jumis rūpintis, jus saugoti ir globoti.<br>123rf nuotr.
Jei mėgstate „Raudonkepuraitę“, jūsų spontaniškumas ir atvirumas nuolat pritraukia prie jūsų įvairius žmones, kurie nori jumis rūpintis, jus saugoti ir globoti.<br>123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 9:10 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:00 PM

Pasaka gali nemažai atskleisti apie jus, kaip apie asmenybę. Tad gerai pagalvokite, kokia pasaka yra jūsų mėgstamiausia ir ieškokite aprašymo. Gali būti, kad mėgstamiausia jūsų pasaka atskleis pačius netikėčiausius faktus.

Miegančioji gražuolė

Priklausote tam žmonių tipui, kurie tiki, kad viskas klostosi savaime be didelių pastangų. Jums puikiai tinka indėnų patarlė, kuri pataria atsisėsti upės pakrantėje ir laukti, nes tavo priešo lavonas būtinai praplauks pro šalį. Jūs esate reikalų atidėliojimo čempionas. Negalite pakęsti streso, skubėjimo, lėkimo. Bet tame yra teigiama pusė – viskas, kas gyvenime vyksta, turi turėti pusiausvyrą. Kitaip tariant, kartais daug naudingiau išlaukti tinkamo momento, negu nusivilti ar nudegti anksčiau laiko.

Širdies gilumoje žinote, kad turite žmogų, kuriuo galite pasikliauti ir kuris, reikalui esant, priims teisingus sprendimus.

Kai į jūsų gyvenimą pasibeldžia nauja meilė, jūs jį pamilstate itin nuoširdžiai ir stengiatės domėtis viskuo, kas susiję su žmogumi, kuriam jaučiate šiltus jausmus. Vis dėl to, kad ir kaip mylėtumėte savo antrąją pusę, jokiu būdu nepraraskite savo tapatybės ir visada stenkitės išlikti savarankiška ir nepriklausoma.

Raudonkepuraitė

Jei jums patinka šis pasakos personažas, vadinasi esate tikriausias nuotykių ieškotojas. Tik nuotykiai arba net vienadieniai romanai nuspalvina jūsų gyvenimą ryškiomis spalvomis ir priverčia žibėti akis. Gana dažnai nepagalvojate apie pasekmes, todėl tenka nukentėti nuo tam tikrų įvykių padarinių.

Tačiau likimas jums palankus. Daugelis draugų mano, kad esate ramus žmogus, tačiau taip yra tik todėl, kad jūs puikiai sugebate susitvarkyti su savo impulsyvumu ir jį paslepiate. Jūsų spontaniškumas ir atvirumas nuolat pritraukia prie jūsų įvairius žmones, kurie nori jumis rūpintis, jus saugoti ir globoti.

Jus domina vienos nakties nuotykiai, tačiau jei planuosite vestuves ir santuoką, turėtumėte elgtis šiek tiek atsakingiau ir rimčiau.

Varlė karalienė 

Tos, kurios neabejingos šios pasakos herojei gražiajai Vasilisai, paprastai pasąmonėje supranta, kad vyrai – nepakantūs ir nerūpestingai elgiasi su „grobiu“, kuris jiems kabinasi ant kaklo. 

Mėgstate žaisti su vyrais, kurie galvoja, kad žaidžia su jumis. Gyvenime dažnai vadovaujatės principu: „Pamilkite mane blogą, o gerą mane pamils bet kas“. Sugebate vyrus nustebinti pokyčiais, išmanymu ir gebėjimu prisitaikyti prie aplinkos.

Jūs mokate improvizuoti ir fantazuoti. Jei aplinkybės tinkamos, kompanijoje galite būti puikiausių idėjų generatorė.

Pelenė

Gana dažnai pasitaikantis atvejis, kai mamos vienos augina savo dukras. Tokiu atveju augančios ir bręstančios mergaitės mano, kad viską gyvenime galima pelnyti tik dideliu darbu ir pastangomis. Paprastai mamos savo dukras išauklėja itin stipriomis ir tvirtomis merginomis. Jos mano, kad meilę reikia užsitarnauti, todėl yra pasiruošusios būti vergėmis savo išrinktajam. Šio tipo merginos savo vyrus myli nuoširdžia ir tikra meile, neieško priekabių ir nebando gilintis į vyrų trūkumus arba privalumus.

Merginos, pasirinkusios pasaką „Pelenė“, kaip vieną mėgstamiausių, paprastai stengiasi visus mylėti ir rūpintis. Jautriai reaguojate į kritiką ir blogai jaučiatės tada, kai jūsų darbų ir pastangų neįvertina. Labai bijote gyvenime būti niekam nereikalinga ir nemylima.

Jūsų pastangos nuolat darbuotis anksčiau ar vėliau tikrai bus įvertintos ir tikrai yra vertos pagarbos. Tad liaukitės save kritikavusios, daugiau pasitikėkite savimi ir jūsų gyvenimas nušvis ryškiausiomis spalvomis.

Tačiau egzistuoja ir kitoks Pelenių tipas. Tokios, kurios tiki, kad lemtingomis akimirkomis atsiras geroji fėja krikštamotė, kuri, pamosavusi burtų lazdele, išpildys visus norus. Nereikėtų tikėtis, kad gyvenimas priklauso nuo kitų – perimkite vadeles į savo rankas ir pamatysite, kad viskas ims sektis gerokai geriau. Kurkite stebuklus pačios ir nelaukite, kol jums jie bus padovanoti.

Gražuolė ir pabaisa

Jūsų santykiai su išrinktaisiais niekada nebūna lengvi ir ramūs. Net jeigu ir išsiskiriate su savo mylimuoju, jūs dar ilgą laiką jaučiate jo būvimą šalia, negalite išnirti iš buvusių santykių voratinklių.

Esate tokio tipo žmogus, kuris net ir po skyrybų dar ilgai kankinate save rašydamos trumpąsias žinutes, naršydamos socialiniuose tinkluose ir ieškodamos bent menkiausios užuominos į tai, kad buvę santykiai dar galėtų egzistuoti arba atsinaujinti.

Jūs tikite, kad asmenybė gali pasikeisti ir jūs pasiruošusi priimti savo mylimąjį su visais trūkumais. Sugebate pamiršti, atleisti ir priimti žmogų užmiršusi visas nuoskaudas.

Jei apie savo išrinktąjį galvojate, kad jis iki santykių su jumis jis buvo nelaimingas, o dabar viskas pasikeitė ir jis tapo laimingiausiu, turėtumėte susimąstyti – liaukitės tikėjusios stebuklais ir bandykite į gyvenimą ir jus supančią aplinką žiūrėti realiai. Pamirškite šūkį: „Nors blogas, bet mano“, iškelkite galvą aukštyn ir sėkmingai siekite naujų tikslų.

Bjaurusis ančiukas

Jei siejate save su pagrindiniu šios pasakos herojumi, vadinasi ne kartą gyvenime buvote apgautas ar pažemintas. Tačiau tai nėra pati blogiausia situacija – juk net ir patys bjauriausi ančiukai auga, bręsta ir tampa dailiais paukščiais. Tik gaila, kad daugelis šiam tipui save priskiriančių žmonių, užauga su dideliu keršto troškimu už patirtas nuoskaudas.

Žavinga, kad ateityje bjaurieji ančiukai tampa ryškiais ir užtikrintai per gyvenimą žengiančiais personažais, kuriems daugelis ima pavydėti, jais žavėtis, net apkalbėti.

Pasistenkite kuo mažiau kreipti dėmesį į aplinkinius, nesileiskite įžeidinėjami.

Susikoncentruokite į save, skirkite kuo daugiau dėmesio sau ir tam, kas susiję konkrečiai su jumis. Susitelkite į dabartinius savo jausmus ir mėgaukitės jais kiekvieną akimirką.

Undinėlė

Šis pasakos personažas jums įdomiausias? Vadinasi, dėl meilės esate linkę aukotis. Mylimam žmogui esate pasiruošę viską atleisti, net jeigu prireiktų maldauti, prašyti, nuolankiai melsti. Giliai širdyje tikite, kad raktas į laimę – nuolatinė kančia.

Jūs esate itin racionaliai mąstanti asmenybė. Net jeigu mintimis nukrypstate į šalį, galvoje visada turite tikslius atsakymus į tam tikrus klausimus, kurie jums svarbūs ir aktualūs.

Jei ko nors norite, visada to pasiekiate. Tik kitas niuansas – gyvenimas ne visada sutinka su tuo, kad jūsų tikslai pateisina priemones, kuriomis siekiate tam tikrų dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.