Kas poroje turi valdyti pinigus?

Vakaruose jau tapo įprasta susidurti ne tik su emancipuotomis moterimis, bet ir vyrais, kurie neatidaro merginoms durų, o restorane susimoka tik už save. „Pasaulis keičiasi, o šeimos biudžeto klausimas tampa vis aktualesnis. Jeigu žmonės skirtingai supranta, kas ir kiek pinigų turėtų įnešti į šeimą – tai gali baigtis skyrybomis, juk pinigai ir meilė yra tampriai susiję“, – dėsto psichologas Tomas Lagūnavičius.

Pinigai, meilė ir pasitikėjimas – trys labai tampriai susiję dalykai.<br>123rf nuotr.
Pinigai, meilė ir pasitikėjimas – trys labai tampriai susiję dalykai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 12:22 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:49 AM

Yra trys pagrindiniai šeimos biudžeto modeliai: bendras, dalinis ir atskiras. „Anksčiau net kalbų nekildavo, visi biuždetai buvo bendri, sumetėm į vieną katilą ir semiam. Dabar viskas keičiasi, nes moterys tapo savarankiškos, išteka vyresnės, vadinasi, jau turi sukaupusios savo turtą. Susitinka du savarankiški žmonės ir į bendrą katilą žiūrėti nenori“, – dėsto psichologas T.Lagūnavičius.

Anot jo, vis dažniau poros renkasi dalinį arba atskirą biudžetą, bet tai darydami, jie dažnai nežino, kad tolsta vienas nuo kito emociškai. „Pinigai, meilė ir pasitikėjimas – trys labai tampriai susiję dalykai. Ar tikrai galima pasitikėti moterimi, kuri skirsto, kas yra jos, o kas yra šeimos. Ar tikrai galima pasikliauti vyru, kuris viską iki cento dalina pusiau?“, – provokuoja psichologas.

Kas turi valdyti poros pinigus? Kiek biudžetų reikia šeimai? Kada turi sumokėti vyras ir kiek reikia uždirbti moteriai – atsakymai virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.