Kaip atsigauti po neištikimybės ir likti kartu?

Beyonce Knowles fanai buvo priblokšti, kai neseniai pasirodžiusiame albume „Lemonade“ išgirdo daug užuominų, kad jos vyras Jay Z buvo neištikimas. Beyonce vaizdo įrašuose ne tik daužė mašinų langus – patys dainų žodžiai buvo iškalbingi.

Kodėl vienos poros susitaiko po neištikimybės, o kitoms tai nepavyksta?<br>123rf nuotr.
Kodėl vienos poros susitaiko po neištikimybės, o kitoms tai nepavyksta?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 10:53 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:01 PM

„Tai – paskutinis perspėjimas. Jei vėl tai pabandysi, prarasi savo žmoną,“- dainavo ji. Tačiau pabaigoje ji dainavo, jog jie viską pradės iš naujo, ir transliacija baigėsi laimingos šeimos vaizdais. Kodėl vienos poros susitaiko po neištikimybės, o kitoms tai nepavyksta?

Ekspertai teigia, kad santykius išsaugoti po neištikimybės yra įmanoma, bet sunku, rašo self.com.

„Sunku atsigauti po vieno partnerio neištikimybės, – sakė Davidas Klowas, šeimos ir santuokos terapeutas. – Ne viena pora lieka kartu po nesantuokinio romano, tačiau jie turi daug stengtis, kad atgautų pasitikėjimą.

Neištikimybė sugriauna daugumos porų santykius, tačiau tie, kurie lieka kartu ir atsigauna, kartais gali džiaugtis dar tvirtesniu ryšiu, nei anksčiau.“

Tačiau tam reikia laiko. D.Klowas yra matęs porų, kurioms reikėjo mažiau, nei metų, tačiau daugumai reikia iki 2 metų, kad visiškai susitaikytų.

Klinikinis psichologas Josephas Cilona teigė, kad tai – jautri tema, ir sunku pasakyti, kiek porų iš tikrųjų lieka kartu po neištikimybės.

„Statistika yra neaiški, tačiau logiška manyti, kad dauguma porų lieka kartu nepaisant neištikimybės,“- teigė jis.

Tačiau dauguma tų, kurie nusprendžia skirtis, tai padaro anksčiau, o ne vėliau.

„Kuo daugiau atidėliojamos skyrybos, tuo didesnė tikimybė, kad pora liks kartu,“- aiškino psichologas.

Turi nelikti neištikimybės

Psichologas Paulas Colemanas teigia, kad yra keli faktoriai, kurie lemia, ar pora susitaikys, pavyzdžiui, tai, ar jie turi svarbių įsipareigojimų vienas kitam – namą, vaikų.

„Jei pora tik draugauja ar neseniai pradėjo gyventi kartu, yra mažesnis porekis stengtis atkurti pasitikėjimą,“- sakė jis.

Yra daug dalykų, kurie turi įvykti, kad pora susitaikytų.

Svarbiausia – kad neištikimybė baigtųsi.

„Romaną turėjęs žmogus negali matytis su savo buvusiu meilužiu ar meiluže, – teigė D.Klowas. – Antras dalykas, kurio reikia – visiškas nuoširdumas. Išdavystė yra skaudžiausia romano dalis. Išduotas žmogus nebežino, kuo galima tikėti.“

Tam, kad tai būtų ištaisyta, romaną turėjęs partneris turi būti visiškai nuoširdus, nes tiesos slėpimas gali dar labiau įskaudinti.

P.Colemanas pataria leisti išduotam partneriui pamatyti elektroninius laiškus bei žinutes telefone.

„Panašu, kad neištikimasis elgiasi gerai, tačiau jis turi atgauti pasitikėjimą savo partnerio ar partnerės akyse, – sakė jis. – Partnerį ramina mintis, kad jis bet kada gali patikrinti telefoną ar kompiuterį.“

Svarbu nepamiršti ir kitų santykių problemų.

„Problemos santykiuose nepateisina neištikimybės, bet jei poros santykiai geri, neištikimybė pasidaro mažiau tikėtina,“- tikino P.Colemanas.

Romaną turėjęs partneris taip pat turi ne tik prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, bet ir būti supratingas, nes reikia faug laiko atsigauti po neištikimybės.

Pora turi iš esmės atkurti savo santykius.

„Pora turi pakeisti blogus dalykus savo santuokoje, ir sukurti naujus, geresnius santykius, – sakė D.Klowas. – Po neištikimybės susitaikiusios poros gali geriau žinoti, ko jie nori iš santykių.“

Ekspertai teigia, kad šios poros ir po neištikimybės gali gyventi laimingoje santuokoje – su sąlyga, kad jie stengiasi.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.