Neslepiami santykiai su meilužiais – raktas į tvirtą santuoką?

Daugiau partnerių – daugiau laimės. Tuo tiki Didžiojoje Britanijoje gyvenanti porelė Kerri (29 m.) ir Christianas (29 m.). Šie britai prieš metus susižadėjo ir planuoja po santuokos gyventi ilgai ir laimingai. Sužadėtiniai neabejoja, kad tai padaryti jiems padės išskirtinis požiūris į meilę, vadinamas poliamorija.

Kai kurie žmonės mano, kad meilužiai tik sustiprina santuoką.<br>„123rf.com“ nuotr.
Kai kurie žmonės mano, kad meilužiai tik sustiprina santuoką.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 27, 2016, 1:10 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:51 AM

Pora tiki, kad vienu metu mylėti kelis – sąžininga pozicija, padedanti išlaikyti santuoką, o fizinė ištikimybė yra tik išsigalvojimas.

Plimuto mieste Pietvakarių Anglijoje penkerius metus drauge gyvenantys sužadėtiniai savo gyvenimo būdo nelaiko poligamija ar iškrypimu.

Todėl dar prieš ištardami vienas kitam santuokos įžadus Kerri ir Christianas susitarė, kad jie galės mylėtis su kitais žmonėmis. Būsimi sutuoktiniai įsitikinę, kad poliamorija sutvirtino jų santykius, o toks požiūris padeda jiems mėgautis geresniu lytiniu gyvenimu.

Juodu tvirtina, kad jų santykiai pagrįsti meile ir pasitikėjimu, o jų draugai pritaria tokiam netradiciniam susitarimui.

Tiesa, porelė turi keletą taisyklių, kurių nė vienas negali sulaužyti. Jose nurodyta, ką juodu gali išdarinėti su kitais žmonėmis neįskaudindami kito.

Sužadėtiniai taisykles sukūrė ir surašė per „bandomąjį laikotarpį“, kai buvo užmezgę santykius su ta pačia moterimi.

Psichologo išsilavinimą turinti šviesiaplaukė mėlynakė Kerri tiki, kad patirtis, kurią ji įgis praktikuodama atvirus santykius, padės jai įgyvendinti svajonę – tapti sekso ir santykių terapeute.

„Su Christianu atvirai kalbėdama apie seksą ir tai, ko man reikia, jaučiu didžiulį palengvėjimą. Mūsų taisyklės yra raktas į sėkmingus atvirus mūsų santykius. Jos mums suteikė laisvę mėgautis seksu su kitais žmonėmis ir dėl to visiškai nejausti kaltės ar pavydo“, – britų naujienų portalui „Daily Mail“ kalbėjo Kerri.

Porelė susižadėjo beveik prieš metus – lapkričio mėnesį per Kerri gimtadienį.

Tačiau dėl atvirų santykių ir to, kad gali susitikinėti ir su kitais žmonėmis, jie susitarė dar gerokai iki sužadėtuvių.

Kerri neslėpė, kad nuo santykių su Christianu pradžios jai kirbėjo klausimas, ar ji galėtų būti geresnė meilužė.

„Kai mudu su Christianu pradėjome susitikinėti, nebuvau labai patyrusi.

Mylėjau jį, tačiau tuo pat metu man buvo smalsu, kaip jausčiausi mylėdamasi su kitais žmonėmis. Norėjau būti geresnė lovoje“, – pasakojo britė.

Porelė atvirai aptarė kilusius klausimus ir abu nusprendė leisti vienas kitam mylėtis su kitais žmonėmis.

„Kerri ir aš nustatėme taisykles, kurios mums leidžia jaustis patogiai palaikant tokius atvirus santykius“, – sakė metalo dizaineris Christianas.

Abu sužadėtiniai tiki, kad seksas skiriasi nuo meilės, kai dalijamasi gyvenimu ir intymiausiomis jo detalėmis. Seksas jiems – tik būdas patirti fiziologinį malonumą.

Todėl sužadėtinių taisyklės leidžia jiems bučiuoti kitą žmogų ir laikyti jį už rankų. Apie tai savo antrajai pusei nė nebūtina pasakoti ar prisipažinti.

Tačiau jei vienam sužadėtinių bučinių su kitu žmogumi nepakanka ir jis pageidauja daugiau, apie tai privalu papasakoti savo antrajai pusei ir suorganizuoti visų trijų susitikimą.

Jame trijulė atvirai aptaria, kas vyksta ir ar tai gali tęstis toliau. Pasak Christiano, kita pusė turi žinoti, su kuo laiką leidžia sužadėtinis ir ką jis tuo metu veikia.

Jam antrino Kerri. Moteris pasakojo, jog su sužadėtiniu jie sutarė, kad kai kurios naktys per mėnesį yra laisvos. Tuo metu jie gali daryti, ką nori, ir nebijoti, kad antroji pusė užklups netikėtai.

Kerri neslėpė, kad jau būdama susižadėjusi su Christianu ji mylėjosi su dviem vyrais ir viena moterimi.

Drauge su Christianu juodu buvo užmezgę gana ilgus santykius su viena mergina.

Poliamoriški santykiai truko 8 mėnesius.

Kerri mano, kad toks atviras požiūris į seksą su skirtingais žmonėmis padėjo jai tapti geresne meiluže savo mylimajam.

„Kai pradėjome šiuos atvirus santykius, išmokau naujų būdų, kaip patenkinti Christianą.

Jis taip pat išmoko, kaip patenkinti mane. Dabar aš labiau pasitikiu savimi miegamajame, mūsų su Christianu santykiai kasdien tik stiprėja. Christianas yra ir visada bus mano gyvenimo meilė“, – tikino britė.

Christianas irgi mano, kad toks jų gyvenimo būdas nėra amoralus, purvinas žaidimas ir savo laukinių aistrų tenkinimas. Pasak vyro, tai tik įrodo, kaip jie myli ir gerbia vienas kitą.

„Tai sustiprino mūsų meilę. Toks gyvenimo būdas yra meilės kitam žmogui patikrinimas, pagarba kito žmogaus poreikiams ir laisvei eksperimentuoti, kad mūsų gyvenimas drauge būtų geresnis.

Sąžiningumas yra pagrindinis dalykas. Mes abu daug ko išmokome, ypač tuomet, kai buvome užmezgę santykius su ta pačia moterimi“, – pasakojo Christianas.

Britų porelė pasisako už saugų seksą. Kas pusmetį jie tikrinasi, ar nėra užsikrėtę lytiškai plintančiomis ligomis. Pasitikrinti jie prašo ir naujų savo meilužių.

Sužadėtiniai neabejoja, kad jei daugiau žmonių sektų jų pavyzdžiu, pasaulyje būtų kur kas mažiau šeiminių rietenų ir skyrybų.

Jie jau dabar sulaukia daug klausimų iš savo draugų ir naujų pažįstamų, kaip jiems tai pavyksta.

„Man baisu pagalvoti, kaip jausčiausi santuokoje po dešimties metų sužinojęs, kad Kerri dėl ko nors gailisi.

Džiaugiuosi, kad mudu viską atvirai aptarėme“, – vienam didžiausių britų naujienų portalų pasakojo Christianas.

Jam pritarė ir Kerri. Moteris sutinka, kad jų santykiai daugeliui atrodo neįprasti, bet jai toks gyvenimo būdas tik paįvairina kasdienybę ir leidžia dar labiau didžiuotis savo sužadėtiniu. Moteris oriai rodo savo sužadėtuvių žiedą, kurį nešioja kasdien.

Savo vestuves jau planuojanti Kerri pasakojo svajojanti, kaip po santuokos juodu su Christianu įsivaikins kūdikį.

Savų vaikų Kerri negali susilaukti.

„Planuojame drauge gyventi ilgai ir laimingai“, – šypsojosi neįprastai gyvenanti britė.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.