Ar tikrai vestuves reikia pradėti planuoti prieš metus?

Jei ką tik susižadėjote, tikriausiai kasdien spaudoje, televizijoje, radijuje ir internetiniuose portaluose bei socialinių tinklų forumuose susiduriate su raginimais suskubti pradėti planuoti vestuvių šventę. Mat daugelio paslaugų teikėjų kitų metų sezono užimtumo kalendorius jau yra visiškai užpildytas. O fotografai nuolat primena apie paskutinius laisvus savaitgalius ir paslaugų rezervaciją 2019 metams. Ir nejučia pradedi manyti, jog kitais metais vestuvių „atšokti“ gali ir nebepavykti. Tad kiek laiko iš tiesų trunka susiplanuoti vestuvių šventę ir kodėl Jūsų vestuvių datą nustatinėja vestuvinių paslaugų teikėjai?

Daugelio paslaugų teikėjų kitų metų sezono užimtumo kalendorius jau yra visiškai užpildytas. <br> 123rf nuotr.
Daugelio paslaugų teikėjų kitų metų sezono užimtumo kalendorius jau yra visiškai užpildytas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vestuviupartneris.lt

2017-11-13 11:55

Didelė atskirtis tarp paslaugų teikėjų?

Posakis, jog kiekviena prekė turi savo pirkėją vestuvių rinkoje pamažu pradeda prarasti savo prasmę – mat ją visiškai uždominavo rinkos lyderiai. Pavyzdžiui, vienoje gražioje sodyboje savo šventę nori švęsti visi jaunavedžiai, o štai kita skundžiasi, jog jei ir toliau bus tiek mažai užsakymų, teks iš viso nutraukti veiklą. Žinoma, čia reikėtų mesti akmenį ir į paslaugų teikėjų daržą – jei nesate matomi ten, kur Jūsų dažniausiai ieško būsimi jaunavedžiai – internete, specializuotuose žurnaluose, parodose – stebėtis užsakymų trūkumu tikrai nereikėtų. Nes tie, kurie yra patraukliausi jauniesiems, dirba kiekvieną dieną, jog išliktų jų akiratyje. Vien gerai atlikti paslaugą šiandien nebeužtenka, o rekomendacijos iš lūpų į lūpas praranda efektyvumą jau po kelių vestuvių sezonų.

O kaip renkasi jaunieji?

Šiandieniniai jaunavedžiai klysta dėl to, nes nori visko geriausio, dabar ir čia. Eilinė nuotaka tikrai nesivargins važinėdama po visas apskrities sodybas, bendraudama su jų savininkais ir ieškodama nešlifuotų deimantų – nes jai daug paprasčiau pasirinkti vietą, kurią rekomendavo visiškai nepažįstama nuotaka, pasidalindama savo ypač prabangių vestuvių nuotraukomis. Ir tikrai nesvarbu, kad šios nuotakos vestuvių biudžetas yra tris kartus mažesnis nei pastarosios – juk visiems taip patiko, visi tiek daug komentarų paliko po pranešimu forume ir nuotraukos tokios įstabios, o jau apie nuotakos suknelę iš viso nėra ką kalbėti. Tokia nuotaka skubės užsisakyti rekomenduotą šventės vietą, kaip ir dešimtys kitų, kurios pastebėjo tą patį pranešimą, ir baisiai nusivils sužinojusi, kad jos vestuvių diena jau užimta. Tačiau juk lengviau pakeisti vestuvių datą nei surasti kitą tokią nuostabią šventės vietą? Ar tikrai? Galbūt daug paprasčiau būtų tiesiog įdėti šiek tiek daugiau pastangų ir susirasti vietą, kuri atitiktų Jūsų asmenybę ir, žinoma, biudžetą?

Kuo toliau tuo darosi aiškiau, jog gyvename visuomenėje, kurioje stinga individualumo. Pavyzdžiui, nuotakos renkasi suknelę tik todėl nes su ja nuotraukoje labai gražiai atrodė kita „populiari“ nuotaka, samdo žurnalinę fotografiją atstovaujantį fotografą, nors prieš objektyvą jaučiasi nejaukiai, užsisako tą automobilį, prie kurio nuotraukos yra daugiau liaupsinančių komentarų. Būtent tai yra pagrindinė priežastis, kodėl vieni paslaugų teikėjai rezervuoja datas jau 2019 metams, o kiti nežino ar sulauks naujo vestuvių sezono. Būtent tai yra priežastis, kodėl vestuves pradedate planuoti jau prieš du metus, apsunkinate save nuolat keisdami nuomonę (nes pamatėte nuotaką su gražesne suknele!) ir net gerokai permokate už paslaugas.

Populiarių datų bumas

Negi tikrai taip sunku prisiminti vestuvių datą, jei joje nėra trijų aštuonetukų ar devynetukų? O gal mūsų jaunavedžiai yra tokie prietaringi? Tiesa tame, jog rinkdamiesi tokią datą, jaunieji padaro meškos paslaugą ne tik sau, bet ir paslaugų teikėjams. Visų pirma, už paslaugas reikia mokėti kur kas daugiau, o užsisakydami paslaugą prieš du metus ir vėliau netikėtai persigalvoję (juk per du metus gali visko įvykti!) paliekate paslaugų teikėjus be potencialaus uždarbio.

Kada pradėti planuoti vestuves?

Kiek seniau buvo įprasta vestuves švęsti praėjus metams po sužadėtuvių. Tiesa, neturėtumėte manyti, kad kitą dieną po sužadėtuvių jau reikėtų skambinti paslaugų teikėjams. Viskas prasideda nuo elementariausio svečių sąrašo, biudžeto nusistatymo, idėjų paieškos ir šventės vizijos gryninimo – tai gali užtrukti net keletą mėnesių. Net jei vestuves planuoti pradėsite prieš pusę metų – tikrai rasite, kur jas švęsti ir ką apsirengti – tik galbūt reikės ilgiau paieškoti ir atidžiau pasidomėti.

Nereikėtų pamiršti, kad panika gimdo masinę paniką – tad viena skubanti vestuves planuoti nuotaka gali tuo užkrėsti dešimtis kitų. Įvertinkite viską racionaliai, kad suvoktumėte ar Jūsų poreikiai iš tiesų yra Jūsų ar primesti socialinių tinklų ir kitų žmonių. Ir iš anksto užsisakykite tik tuos paslaugų teikėjus dėl kurių esate visiškai tikri, o ne dėl populiarumo ir baimės, jog Jūsų šventės diena gali būti jau rezervuota. Tik taip išvengsite visiškai Jums nereikalingo streso ir galėsite ramiai mėgautis tokios nuostabios šventės planavimu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.