Nuo A. Hitlerio iki V. Putino: kodėl politikai naudojasi astrologų paslaugomis

Pasaulio galingieji tik atrodo pragmatiški, bet iš tikrųjų tiki mistika. Vladimiras Putinas mėgsta keliauti į laukines Rusijos vietas ir leisti laiką vienatvėje. Kartkartėmis pranešama, kad Rusijos prezidentas susitinka su įvairiais šamanais ir burtininkais, naudodamasis jų prognozėmis politinėms gairėms, – rašo apostrof.ua.

V. Putinas<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nemažai pasaulio galingųjų tiki mistiniais ženklais.<br>123rf.com nuotr.
Nemažai pasaulio galingųjų tiki mistiniais ženklais.<br>123rf.com nuotr.
Vladimiras Putinas.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 22, 2023, 11:26 AM, atnaujinta Jul 22, 2023, 11:38 AM

Teigiama, kad sprendimas pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą taip pat buvo priimtas veikiant okultistams.

Įvairių šalių vadovai, vienaip ar kitaip pasinaudojo astrologų paslaugomis priimant sprendimus.

Adolfas Hitleris Nors pats Adolfas Hitleris nebuvo žinomas kaip tikintis žvaigždėmis, žinoma, kad jo „kolegos“ Josephas Goebbelsas, Heinrichas Himmleris ir fiurerio pavaduotojas Rudolfas Hessas, priimdami politinius sprendimus, dažnai rėmėsi astrologija.

Būdamas propagandos ministru, J. Goebbelsas pasitelkė astrologų komandą, kad įtvirtintų Trečiojo reicho karo žinią, pranešė „Vice“.

HistoryNet duomenimis, Himmlerio astrologų komanda buvo pasitelkta padėti surasti dingusį Benito Mussolini.

Rudolfas Hessas 1941 m. priėmė gana drąsų sprendimą. Jo astrologai apskaičiavo, kad tai palankus metas taikos deryboms su britais, ir paskatino jį tai padaryti.

Tačiau pakeliui jo lėktuvas sudužo Škotijoje, o paaiškėjus, kad jis neturėjo leidimo skristi į Didžiąją Britaniją, iškart buvo įkalintas.

Šis incidentas labai, labai papiktino Hitlerį, ir 1944 m., norėdamas parodyti, kad visiškai atsikratė žvaigždžių įtakos savo tautai, jis išsiuntė šalies astrologus į koncentracijos stovyklas, taip pat sudegino jų knygas.

Izabelė Perón buvo Argentinos prezidentė septintajame dešimtmetyje. Ji buvo pirmoji moteris pasaulyje, užėmusi tokias pareigas.

Jai vadovaujant Chosė Lopezas Rega, žinomas kaip „Užkalbėtojas“, buvo ir socialinės gerovės ministras, ir astrologas.

Atrodė, kad Rega iš esmės priimdavo visus sprendimus už Perón, kuri daug dėmesio skyrė žvaigždžių stebėjimui.

Jų partnerystė truko neilgai, nes Argentiną užgriuvo smurtas, o politinės patirties neturinčio ir horoskopais besąlygiškai pasikliaujančios prezidentės buvimas tik dar labiau pablogino padėtį, rašo „Reuters“ .

1976 m. Perón buvo suimta, o „argentinietiškasis Rasputinas“, kaip buvo vadinamas Rega, pabėgo į Ispaniją.

Tačiau ne visai įtikėtina, kad Rega iš tikrųjų išgalvojo astrologinius žemėlapius, kad pateisintų siaubingus tuometinės Argentinos valdžios nusikaltimus.

Indijos ministrė pirmininkė Indira Gandhi, priimdama svarbius sprendimus, tiek atvirai, tiek slaptai kreipėsi į astrologus, nors karjeros pradžioje Indira atmetė bet kokį tikėjimą horoskopais ar dievais.

Apie tai rašoma tyrime apie astrologijos įtaką šiuolaikinėms vyriausybėms.

Tačiau kai 1980 m. astrologai teisingai išpranašavo jos sūnaus mirtį, Indira ėmė labiau pasikliauti tuo, ką sako žvaigždės, rašoma studijoje „Indira Gandhi, jos kelias į valdžią“ (Indira Gandhi, Her Path to Power).

Įvairūs šaltiniai Indiros aplinkoje teigė, kad ji netgi atidėjo priesaikos ceremoniją palankesnei datai – sausio 14-ajai arba kandidatavimo dokumentų pateikimą lygiai 12.30 val. spalio 6 d., nes tai taip pat rekomendavo astrologai.

Nenuostabu, kad 1981 m., kai astrologas iš nedidelio induistų laikraščio išpranašavo, jog premjerė bus nužudyta, žvalgybos agentūra nedelsdama iškvietė jį apklausai, rašo „Washington Post“.

Tačiau astrologai pasirodė stebėtinai tikslūs, nes 1984 m. Indirą Gandi nužudė jos pačios sargybiniai.

Fransua Miteranas, būdamas Prancūzijos prezidentu, pasitelkė porą astrologų, kad šie padėtų jam priimti sprendimą.

Valdžios atstovų tai per daug nenustebino, nes ankstesnis prezidentas Šarlis de Golis (Charles de Gaulle) septintajame dešimtmetyje taip pat naudojosi astrologų pagalba, pranešė News24.

Pasak „Guardian“, dešimtojo dešimtmečio pradžioje, kai Miteranas ėjo pareigas, jis reguliariai kreipdavosi į Élisabeth Teissier patarimo svarbiais politiniais klausimais, ypač Persijos įlankos karo metu.

Prieš svarbų susitikimą dėl Prancūzijos dalyvavimo konflikte Teisier paskambino prezidentui ir pranešė, kad susitikimo diena jam bus palanki.

Kartą jis net paklausė jos, kada turės sakyti kalbą apie karo eigą, ir ji jam paaiškino, kad tam yra palankiausios dienos – „sekmadienis, pirmadienis arba antradienis“.

Prezidentas Ronaldas Reiganas ir pirmoji ponia Nensė Reigan atvirai užsiiminėjo astrologija, kai gyveno Baltuosiuose rūmuose.

Ir nors Ronaldas teigė: „Mano nuomone, astrologija niekada neturėjo įtakos jokiai politikai ar sprendimui“, jis gana artimai draugavo su garsiu astrologu Karrollu Reiteriu, su kuriuo konsultavosi, kai buvo Kalifornijos gubernatorius, rašė „New York Times“.

Tuo metu buvo žinoma, kad jis planuodavo tam tikrus renginius pagal planetų konfigūracijas, pavyzdžiui, inauguracijas.

Pasak Associated Press, Nensė Reigan daug atviriau kalbėjo apie savo domėjimąsi astrologija ir naudojimąsi ja.

Tikėtina, kad kai 1981 m. buvo sužeistas jos vyras, prieš pat įvykį ji iš astrologo išgirdo, kad tą dieną įvyks kažkas grėsmingo.

Pasak vieno iš tuometinių Baltųjų rūmų pareigūnų (jį cituoja laikraštis „New York Times“), Nancy atidžiai stebėjo savo vyro planus, kad nebūtų prognozuojama, jog tai pasikartos.

Suprantama, ji nerimavo dėl galimybės prarasti sutuoktinį, su kuriuo tuo metu gyveno beveik 30 metų, o po to buvo atsakinga už jo grafiką, susijusį su viešais pasirodymais ir susitikimais su pasaulio lyderiais.

Kad V. Putinas (kartu su savo ministru S. Šoigu) mėgsta keliauti į laukines Rusijos vietas ir leisti laiką vienatvėje, žinoma jau seniai.

Kartkartėmis pasitaikydavo informacijos, kad RF prezidentas susitinka su įvairiais šamanais ir magais, naudodamasis jų pranašystėmis politinėms gairėms.

Žinoma, oficialaus patvirtinimo apie tai nebuvo. Tačiau prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusija karo metu naudojo okultines praktikas.

O vyriausiasis Rusijos šamanas padėkojo savo kolegoms už ritualus, praneša IA DEITA.RU .

Tačiau astrologai, kurių esą oficialiai V. Putinas nepastebi, yra įsitikinę, kad į valdžią jis atėjo ne be astrologijos pagalbos.

Jie taip pat įsitikinę, kad Kremliaus šeimininko komandoje yra astrologų, nuolat nurodinėjančių V. Putinui, kada, kaip ir ką daryti, praneša Compromat.ru.

Tad kodėl aukščiausi politikai kreipiasi į astrologus, net jei išoriškai atrodo, kad viskas stabilu?

Norisi netipinio paaiškinimo

Su šiuo klausimu „Apostrofa“ kreipėsi į psichologą Valentiną Kimą. „Daugelis politikų ieškojo ir ieško astrologų paslaugų. Juk visi esame žmonės ir retkarčiais ateina akimirka, kai dėl netipinių gyvenimo aplinkybių norime kreiptis į „netipinį paaiškinimų rinkinį“.

Pavyzdys – aiškiaregių ir astrologų populiarumas sovietmečio pabaigoje, kai žmonės nesuprato, kas jų laukia, ir gyveno nežinioje.

Tai reiškia, kad žmogus prieina prie išvados, jog tradiciniais metodais negali nuspėti savo ateities. Ir tokiais laikais žmogus kreipiasi į netradicines priemones – astrologus, tarologus ir pan.

Žmogų spaudžia laikas ir aplinkybės.

Kita vertus, tokį elgesio būdą lemia mistinis mąstymas, t. y. žmogaus polinkis į mistifikacijas.

Dievo valia, visatos valia ir pan. Tai įdiegiama vaikystėje ir gali būti puoselėjama visą gyvenimą.

Tačiau ji gali pasireikšti būtent netikrumo ar psichologinės įtampos metu.

O politikas, ypač tas, kuris yra politinių kopėčių viršūnėje, patiria nuolatinę psichologinę įtampą, nes jam tenka priimti svarbius sprendimus.

O tai gali įjungti mistinio mąstymo mechanizmą.

Tai reiškia, kad net jei išoriškai atrodo, jog aukščiausiems politikams viskas gerai, o šalis stabili, tai nereiškia, kad šių žmonių psichologijoje viskas gerai.

Juk aplinkybių spaudimas ir atsakomybės supratimas yra labai galingi dalykai.

Juk viena yra kritikuoti politikus sėdint ant sofos, o visai kas kita – žinoti neteisingų sprendimų, kuriuos gali priimti, pasekmes ir iš jų pasirinkti teisingus.

Ir visas šis galingas spaudimas ir provokuoja kreiptis į astrologus pagalbos renkantis teisingus sprendimus“, – aiškino Valentinas Kimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.