Kada moterims nereikėtų skubėti kurti šeimos?

Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkai rekomenduoja moterims prieš vedybas labiau įsiklausyti į savo vidinį balsą, nes gali paaiškėti, kad nereikėjo skubėti kurti šeimos, rašo „The Telegraph“.

Tos nuotakos, kurioms kilo abejonių prieš vedybas, po to du kartus dažniau išsiskyrė.<br>123rf
Tos nuotakos, kurioms kilo abejonių prieš vedybas, po to du kartus dažniau išsiskyrė.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2012, 11:38 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:11 AM

Tyrimo duomenimis, paaiškėjo, kad tos nuotakos, kurioms kilo abejonių prieš vedybas, kurti šeimą ar ne, po to dažniau skyrėsi arba gailėjosi dėl to, kad ištekėjo ne už to žmogaus.

„Žmonės galvoja, kad visi besiruošiantys kurti šeimas linkę, artėjant vestuvių dienai, nerimauti ir jaudintis, todėl neverta dėl to sukti galvos, tačiau po kiek laiko paaiškėja, kad tai labai svarbu.

Nuotakos, kurios iki vedybų abejojo – tekėti ar ne, išsiskyrė du su puse kartų dažniau ir praėjus ketveriems metams po vedybų, nei tos moterys, kurioms nekilo jokių abejonių“, – pareiškė projekto vadovė ir psichologė Mary Levner.

Tarp porų, išsaugojusių santuoką ketverius metus, psichologai iš esmės neatrado nei vienos moters, kuri būtų abejojusi prieš kurdama šeimą. Tyrime dalyvavo 464 jaunavedžių (iš viso 232 porų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.