Aktai namų šeimininkėms padeda susigrąžinti pasitikėjimą savimi

Kūno kultas žmonijoje atsirado dar Antikos laikais. Vyro išvaizdos samprata vis dar nepasikeitė, tačiau į moteris žiūrima kitaip. Įžymybės diktuoja madas – graži moteris ta, kuri yra itin liekna, turi tobulą odą ir gražius plaukus. Normalu, kad dauguma moterų jaučiasi nepatrauklios. Amerikiečių fotografas Mattas Blumas nusprendė pakeisti situaciją. Jis keliavo po šalį ir fotografavo moteris tokias, kokios jos yra iš tiesų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-24 19:18, atnaujinta 2018-03-11 04:24

Aktų serija pavadinta „Nu projektas“ (The Nu Project). Jo tikslas – atverti žmonėms akis ir parodyti, kaip atrodo reali moteris. Nė vienas portretas nėra retušuotas, priešingai nei tie, kuriuos kasdien matome žurnaluose ar spaudoje.

„Kai pradėjau fotografuoti aktus, nė nemaniau, kad tai išsivystys į tokį didelį projektą.

Tiesiog suradau būdą padėti įvairias figūras turinčioms moterims patikėti, kad ir jų aktai gali būti gražūs, pagarbūs, be jokių seksualinių poteksčių“, – leidiniui „The Huffington Post“ sakė M. Blumas.

Visos fotografui pozavusios moterys tai darė savanoriškai. Oficialiame projekto tinklalapyje netgi galima užpildyti modelio anketą.

M. Blumas fotosesijoms rinkosi tokias vietas, kur moterys jaučiasi saugiausiai. Todėl dauguma nuotraukų buvo padarytos modelių namuose.

„Norėčiau, kad man pozuojančios moterys būtų kuo skirtingesnės. Tai padaryti sudėtinga, nes visos jos savanorės ir aš net neįsivaizduoju, kaip jos atrodo, kol nepasirodau jų tarpduryje“, – prisipažino amerikietis.

Su kai kuriais modeliais M. Blumas bendrauja iki šiol. Moterys jaučiasi dėkingos, kad jis leido joms į save pažvelgti visai kitomis akimis.

Kol kas M. Blumas fotografavo tik JAV gyvenančias moteris. Tačiau šiais metais jis jau yra suplanavęs turą po Portugaliją ir Ispaniją. Šių Europos valstybių moterys Matto primygtinai prašė, kad jis atvyktų jų nufotografuoti.

Artimiausiuose M. Blumo planuose ne tik kelionė į Europą, bet ir nuotraukų albumas. Jis tikisi išleisti 1200 albumų po 100 puslapių. Tai kainuotų 30 000 JAV dolerių (78 000 litų). Reikiamas lėšas fotomenininkas tikisi surinkti per kūrybinių idėjų paramos tinklalapį „Kickstarter“. Kol kas fotografijos gerbėjai jam paaukojo 21 544 JAV dolerius (56 096 litus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.