Cirko artistė A.Zobovienė pamiršo vyro smurtą ir šmeižtą

Vienas kitam kaltinimus žarstę ir teismuose bylinėjęsi kauniečiai cirko artistai Agnė (33 m.) ir Mykolas (61 m.) Zobovai  ir vėl džiaugiasi šeimos laime.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2014-03-10 14:04, atnaujinta 2018-02-15 13:33

2002 metų rugpjūtį susituokusi pora šeimos pamatų braškėjimą pajuto 2010 metų rudenį. Cirko „Ąžuolyno meškučiai“ direktoriui M.Zobovui buvo aštuoniems mėnesiams apribota laisvė už tai, kad jis namie stipriai pastūmė žmoną – Agnei atsitrenkus į durų stiklą, šukės perpjovė jai ranką.

Vykstant teismo posėdžiams sutuoktiniai dvejus metus gyveno atskirai. Agnei teko išeiti iš darbo sutuoktinio įkurtoje įmonėje. Dabar pora ir vėl dirba kartu, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

– Kaip jums pavyko pamiršti teismus, šmeižtą, atleisti sutuoktiniui ir vėl pradėti gyvenimą su juo tarsi iš naujo? – paklausiau A.Zobovienės.

– Galbūt kitam nesugebėčiau atleisti, o su Mykolu buvo kita kalba. Yra daug kas bendra – jau vien tai, kad turime du vaikus. Vien dėl to vyrui galima daug ką atleisti. Mūsų šeimoje nėra taip, kad vyras primuša žmoną, ji jam atleidžia, o kitąkart grįžęs ir vėl ją primuša, ji vėl atleidžia. Mums tai buvo vienkartinis atvejis.

– Po dvejų draskymosi su vyru metų norėjote jį susigrąžinti tam, kad vaikai turėtų tėvą. Ar tikitės, kad jie užaugę tai įvertins?

– Taip.

– Pati priėmėte tokį sprendimą, o gal reikėjo pasitarti su psichologu, artimaisiais?

– Kadangi esu stipri, manau, kad ir apsispręsti sugebu pati. Be to, apsisprendimui turėjau daug laiko – juk teismai truko porą metų.

– Susitaikymas įvyko jūsų iniciatyva?

– Mykolas visąlaik norėjo taikytis, o aš šį žingsnį žengiau po dvejų metų.

– Dabar vienas kitam neturite jokių priekaištų? Teisme nebesilankote?

– Atrodo, kad viskas jau baigta.

– Vėl kartu su vyru dirbate ir gyvenate. Ar jūsų santykiai po susitaikymo įgavo naujų spalvų? O gal jaučiatės vėl įbridusi į tą pačią seklią upę?

– Šeima pernelyg dažnai apipinama stereotipais ir vadinama taure ar upe. Sakoma: sudužo taurė. Na, kokia čia taurė? Žmonės pasipyko ir susitaikė.

Viena, kai žmogaus elgesys pasikeičia, o kita, kai žmogus tik šneka, kad pasikeis, atsiprašo, bet nepasikeičia. Mykolas pasikeitė.

Jis nuolat gailėjosi dėl to, kas įvyko. Vyras norėjo grąžinti viską į savo vėžes.

– Ar atnaujinus santykius pagerėjo jūsų bendravimas, intymus gyvenimas?

– Pagerėjo. Nebegirdžiu ankstesnių frazių, pasikeitė mūsų žodynas. Susitaikymas nėra didelis stebuklas. Juk nemažai porų susipyksta ir susitaiko.

Kadangi mūsų šeimos drama nuskambėjo viešai, mums tai išėjo ne į naudą. Būdavo, susimąstydavau: ką žmonės pasakys? Kaip viskas bus? Jei nebūtų buvę vieši teismo posėdžiai, gal pašaliniai mums būtų mažiau lindę į akis ir greičiau būtume susitaikę. Tačiau žinau, kad apkalbų visada buvo ir bus. Vieni mus apšneka iš pykčio, kiti iš pavydo. Bet tai tik patikrino mūsų draugus. Jų nemažai atsisijojo – atsirado naujų, liko keletas senų.

Iš viso šito pasimokėme abu: jeigu šeimoje iškilo nesutarimų, reikia mažiau pasakoti kitiems, o bandyti tyliai spręsti savo problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.