M.Vitulskis pasigedo instrukcijos, kaip prižiūrėti naujagimį

Šios Kalėdos vilniečiams Merūnui Vitulskiui (31 m.) ir jo žmonai Erikai (25 m.) buvo visiškai kitokios nei praėjusios. Didžiąsias metų šventes jie sutiko ne dviese, o trise – sūpuodami pirmagimį Ajų, kurio susilaukė prieš du mėnesius. Operos solistas nusprendė per šių metų Kalėdas nedainuoti scenoje, o geriau laisvas dienas praleisti su artimaisiais.

Operos tenoras M.Vitulskis juokavo, kad kai gimė vaikas, niekas neišdavė instrukcijos, kaip jį prižiūrėti, tad teko pačiam mokytis.<br>D.Umbraso nuotr.
Operos tenoras M.Vitulskis juokavo, kad kai gimė vaikas, niekas neišdavė instrukcijos, kaip jį prižiūrėti, tad teko pačiam mokytis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Dec 29, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:55 AM

Todėl Kūčios ir Kalėdos Vitulskių namuose buvo itin šeimyniškos. Operos tenoras M.Vitulskis juokavo, kad kai gimsta vaikas, niekas neduoda instrukcijos, kaip jį prižiūrėti. Rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.

Kiekvieną dieną - naujos pamokos

Todėl kiekvieną dieną juodu su žmona, rūpindamiesi kūdikiu, ką nors nauja sužino, išmoksta.

„Rūpesčių kasdien vis daugiau, bet jie malonūs. Kiekvieną kartą iš vaiko išgirdęs naują garsą stengiuosi suprasti, ko jis nori“, – naujais potyriais dalijosi neseniai tėvu tapęs M.Vitulskis.

Po trejų santuokos metų pirmagimio susilaukusi pora nė neįsivaizdavo, kad teks laiką skaičiuoti minutėmis.

Anksčiau juodu iš namų išsiruošdavo per keletą minučių, dabar reikia valandos. Mat tiek laiko reikia prieš išeinant iš namų sūnui pamaitinti, aprengti ir būtiniausiems jo daiktams sudėti. Tėvai dar neįgudo susiruošti labai greitai.

„Sūnus rodo balsą, mosikuoja rankytėmis, tačiau ar bus dainininkas, niekas dar nežino. Paaugs, apsispręs, kuo norės būti, – leisime jam viską pabandyti“, – patikino M.Vitulskis.

Ajus auga sveikas, nesiskundžia apetitu, gerai miega naktimis, o tėvus pažadina tik norėdamas valgyti. Naktį jam reikia pakeisti ir sauskelnes, todėl Erika ir Merūnas sudarė naktinio budėjimo grafiką: vienas budi vieną naktį, kitas – kitą.

Dienas su kūdikiu ant rankų leidžiančiai Erikai irgi reikia pailsėti, kad būtų žvali, spinduliuotų gera nuotaika.

Vaiko gimimas patikrino santykius

Erika vyrui leidžia nebudėti, jeigu kitą dieną jo laukia koncertas. Žmona supranta, kad nemigos naktis gali pakenkti operos solisto balsui, – į sceną dainininkas turi žengti iš galvos išmetęs buities rūpesčius ir pailsėjęs.

Vaiko auginimas iš naujo patikrino santykius – Merūnas neslėpė, kad gimus kūdikiui atsirado tarpusavio supratimo nesklandumų, bet juos išsiaiškinus vėl viskas stojasi į savo vėžes.

Menki nesusipratimai, pastebėjo Merūnas, juodu su žmona tiktai labiau suartina. Juos džiugina kiekviena smulkmena – kai vaikas šypteli, rankytę pakelia ar pirštukus ištiesia. Tėvams tai kaip dovana.

„Nesame pasiskirstę pareigomis: kuris maudysime sūnų, kuris vežiosime lauke ar dainuosime lopšinę. Dėmesį vaikui abu skiriame visą parą“, – patikino netgi vaidmenų užsienio operos teatruose dėl sūnaus metų pabaigoje atsisakęs ir tik tėvynėje koncertuojantis M.Vitulskis.

Giuseppe’s Verdi operos „Traviata“ premjera Ovjedo operos teatre Ispanijoje ar sūnaus gimimas? M.Vitulskis nė nesvarstė, jau iš anksto buvo nutaręs, kad Alfredo vaidmuo palauks, o sūnaus atėjimas į šį pasaulį nepakartojamas.

Dėl asmeninių priežasčių solisto darbai užsienyje buvo nukelti į 2015-uosius. Kitąmet M.Vitulskis kurs vaidmenis Prancūzijos, Liuksemburgo, Italijos ir Austrijos operos teatruose.

Į užsienį jis ketina vykti kartu su šeima. „Tai bus pavieniai išvykimai mėnesiui ar kelioms savaitėms – dažnai grįšime į Lietuvą, nes čia irgi bus rengiami mano koncertai“, – 2015-ųjų darbo planais dalijosi pirmagimį sūpuojantis atlikėjas.

Vardą sūnui rinko motina, dukrai rinks tėvas

Spalio 16-ąją gimęs kūdikis gavo retą Ajaus vardą, kurį išrinko motina. Kodėl ne tėvas, o motina pirmagimiui rinko vardą? M.Vitulskis dėl to nepyksta, nes tokį žodinį sandorį sudarė su žmona. Jeigu būtų gimusi duktė, vardą jai būtų davęs Merūnas, o už vardą sūnui buvo atsakinga Erika.

Ajaus vardas E.Vitulskienei į galvą atėjo tuomet, kai ji laukėsi kūdikio ir dar nežinojo jo lyties. „Ji tą vardą savyje išgirdo, pajuto ir dėl to daug nediskutavome. Ajus – gražus vardas“, – patikino operos tenoras, kurio vardas taip pat nėra dažnas, tačiau skambus.

Susipažinę su kitais jaunais tėvais Vitulskiai nekart nusistebėjo, kad šįmet Ajumi ne vieni jie pavadino savo atžalą. Ūgtelėjęs dainininko sūnus gali sutikti ir bendravardžių.

„Džiaugiamės, kad sūnaus vardas nėra visiškai negirdėtas ir jam nenutiks taip kaip man. Juk dažnas, išgirdęs mano vardą, jį taria vis kitaip – tai Vijūnas, tai Mairūnas, tai Arūnas. O Ajus yra Ajus, jį sunku iškraipyti“, – įsitikinęs operos dainininkas, savo mažylį dažniausiai vadinantis mažybiniu Ajuko vardu.

Keisti mažyliui sauskelnes tėvui tėra vieni juokai. Tokių įgūdžių Merūnas įgijo praeityje – dar būdamas moksleivis prižiūrėdavo jaunesnę seserį Viktoriją.

Dainininkas motinos taip ir nepaklausė, kas jo tėvas

Nors M.Vitulskis nepažinojo savo tėvo, tėviškos meilės jam nestigo. Už šį jausmą operos solistas dėkingas patėviui, už kurio buvo ištekėjusi dabar jau šviesaus atminimo jo motina. Jos Merūnas neteko būdamas šešiolikos metų – moteris mirė nuo sunkios ligos.

Tačiau kai Merūnui sukako septyneri, jo gyvenime atsirado patėvis, su kuriuo vyras ir dabar palaiko ryšius. Juodu vienas kitą sveikina gimtadienių, švenčių progomis. Todėl dainininkas džiaugėsi, kad gimus Ajui sulaukė sveikinimo ir iš patėvio.

„Iš pagarbos mamai niekada neklausiau, kas mano tėvas, todėl ir nieko apie jį nežinau. Esu laimingas, kad mano sūnus turi abu tėvus“, – sakė gražią šeimą sukūręs M.Vitulskis.

Pirmos šeimos Kalėdos su kūdikiu Vitulskiams turėtų ilgam įsiminti – juodu tam labai ruošėsi.

„Pirmos šventės su vaiku vienos svarbiausių. Sūnui sukūrėme Kalėdų nuotaiką – papuošėme eglę, po ja padėjome dovanų. Tačiau vaikui svarbiausia, kad abu tėvai būtų šalia“, – įsitikinęs populiarus operos solistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.