Gyvybės langelyje palikta naujagimė – jau globėjų namuose

Alytaus gyvybės langelyje palikta pirmoji naujagimė Naujuosius metus sutiko globėjų namuose. Praėjus vos dienai po pirmosios jų pažinties, šeima iš Kauno rajono apsisprendė ją globoti.

Vos kelių valandų naujagimė Alytaus gyvybės langelyje buvo palikta gruodžio 23 dieną vakare, apie septintą valandą.<br>Alytusplius.nuotr
Vos kelių valandų naujagimė Alytaus gyvybės langelyje buvo palikta gruodžio 23 dieną vakare, apie septintą valandą.<br>Alytusplius.nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

Jan 6, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:43 PM

Jeigu neatsiras mažylės biologiniai tėvai, globėjai mergaitę galės ir įsivaikinti.

„Naujoje šeimoje mergytė jaučiasi gerai, yra sveika, globėjai teigė, kad mažylė daug valgo ir miega. Nė vienas biologinių kūdikio tėvų iki šiol dėl palikto vaiko nesikreipė“, – sakė Virginija Vaitkevičienė, Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Su mažyle šeima susipažino praėjusių metų gruodžio 30 dieną, o Naujųjų metų išvakarėse globėjai ją jau parsivežė į savo namus.

Pasak V. Vaitkevičienės, jeigu per tris mėnesius nuo mergaitės palikimo gyvybės langelyje dienos atsiras kuris nors kūdikio tėvų, kreipsis į teismą, įrodys tėvystę bei užtikrins palankias vaiko auginimo sąlygas, mažylę teks atiduoti jos biologiniams tėvams. Kūdikio tėvams jokia baudžiamoji atsakomybė už vaiko palikimą gyvybės langelyje negresia. Tikriesiems kūdikio tėvams nesikreipus, laikinieji globėjai nuo kovo 24 dienos galės kreiptis į teismą dėl įvaikinimo. Įvaikinus kūdikį, biologiniai tėvai praras bet kokią teisę į vaiką ir jo atsiimti jau nebegalės.

Vos kelių valandų naujagimė Alytaus gyvybės langelyje buvo palikta gruodžio 23 dieną vakare, apie septintą valandą. Mergaitė nedelsiant buvo išvežta į Alytaus apskr. S. Kudirkos ligoninę stebėsenai. Mažylės būklė buvo gera.

Alytuje gyvybės langelis atidarytas prieš ketverius metus. Iki šiol Alytus buvo vienintelis iš septynių įrengtus gyvybės langelius turinčių miestų, kuriame dar nebuvo paliktas kūdikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.