Gyvybės langelyje paliktas raudonskruostis penkių parų berniukas

Vasario 24-ąją, trečiadienį, 14 val. 5 min. Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų gyvybės langelyje mama paliko penkių parų berniuką.

Pirminė apžiūra parodė, kad mažylis išnešiotas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Pirminė apžiūra parodė, kad mažylis išnešiotas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namuose gyvybės langelis įrengtas 2009 metais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namuose gyvybės langelis įrengtas 2009 metais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Direktorė Viktorija Grežėnienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Direktorė Viktorija Grežėnienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 12:33 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:08 PM

Kūdikių namų direktorė Viktorija Grežėnienė sakė, kad šalia naujagimio buvo paliktas raštelis su informacija apie jį. Jame užrašytas palikto berniuko ūgis, svoris, kokie skiepai jam buvo atlikti. Šis faktas rodo, kad kūdikis gimė ligoninėje.

„Berniukas sveikas, gražus, raudonskruostis. Pirminė apžiūra parodė, kad mažylis išnešiotas. Kai gavome garsinį signalą, kad gyvybės langelyje paliktas kūdikis, suskubome tikrinti.

Atėję pamatėme paliktą labai gražų naujagimį. Iš karto iškvietėme policiją ir greitąją pagalbą. Policija užfiksavo įvykį, o medikai išsivežė kūdikį į ligoninę apžiūrėti“, – sakė direktorė.

Kas laukia palikto naujagimio? „Kol kūdikiui sueis trys mėnesiai, jo niekas negalės įsivaikinti, nes biologinė mama dar turi teisę jį susigrąžinti. Jei to panorėtų, jai reikėtų atlikti DNR testą, įrodyti, kad yra tikroji mama. Kūdikis jai būtų grąžintas. Tokie atvejai nuo 2009 metų, kada buvo įrengtas gyvybės langelis, užfiksuoti vos keli.

Visais kitais atvejais tiesiai iš ligoninės kūdikius išsiveža globėjai. Lietuvoje yra labai daug šeimų, kurios laukia naujagimių.

Kol kūdikiui sueis trys mėnesiai, būsimiems globėjams bus skiriama laikinoji globa, o neatsiradus biologinei mamai jie galės berniuką įsivaikinti“, – aiškino V.Grežėnienė.

Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namuose gyvybės langelis įrengtas 2009 metais. Nuo to laiko jame palikta 17 naujagimių. 2015 metais paliktos 4 mergaitės.

Šiemet tai antrasis atvejis, kai ką tik pagimdžiusi mama atidavė naujagimį į gyvybės langelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.