Kaip patikrinti auklę, ar ji neskriaudžia vaiko?

Kaip žinoti, ar auklė nemuša vaiko? Kokius klausimus užduoti per darbo pokalbį? Kaip suprasti, ar jos amžius tinkamas jūsų vaiko priežiūrai? Tokie rūpesčiai slegia visų tėvų pečius, juk jie palieka savo brangiausią turtą su nepažįstamu žmogumi.

Yra visa sistema, kokio amžiaus vaikui kokios auklės reikia.<br>123rf nuotr.
Yra visa sistema, kokio amžiaus vaikui kokios auklės reikia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2016-05-10 12:59, atnaujinta 2017-05-26 01:23

Auklės klausimas dabar yra itin aktualus, nes žmonės gyvena aktyviai, daug dirba, todėl vaikų auklėjimą vis dažniau patiki svetimoms moterims. Natūralu, kad grėsmių nudegti yra itin daug. Pradėkim nuo pradžių: daugelis tėvų pamiršta, kad skirtingo amžiaus vaikams reikia skirtingo amžiaus auklės“, - dėsto psichologas Tomas Lagūnavičius.

Anot jo, tikrai nepatartina dviejų-keturių metų mažyliui, kuris yra itin aktyvus ir bando visomis jėgomis pažinti pasaulį, samdyti vyresnio amžiaus moterį.

„Reikia suprasti, kad jūsų vaikas per kelias sekundes gali atsidurti visiškai kitoje vietoje, todėl tik jauna ir fiziškai stipri auklė sugebės laiku sureaguoti ir apsaugoti mažylį nuo pavojingų vietų ir skaudžių kritimų“, - pasakoja T.Lagūnavičius.

Anot jo, yra visa sistema, kokio amžiaus vaikui kokios auklės reikia. „Apie tai išsamiai pasakoju savo virtualiame patarime, bet dabar norėčiau paliesti kitą temą – auklės interviu. Vis dar yra tėvų, kurie pasitiki tik savimi, bet ne savo vaiku: užduoda daug protingų klausimų, priima žmogų į darbą ir tada nesupranta, kodėl jų mažylis būna prastos nuotaikos.

Mielieji, pamirškit tuos laikus, kai suaugę sprendė viską. Žinoma, jūsų bendravimas su aukle svarbus ir mano įsijungę mano video jūs išgirsite, kokius klausimus reikia užduoti potencialiai auklei, bet žinokite, kad pats svarbiausias žmogus, kuris renkasi, yra vaikas. Jeigu tarp vaiko ir auklės neužsimezgė ryšys, jei mažylis neina į kontaktą, jokiu būdu nesamdykite tokio žmogaus“, - perspėja psichologas T.Lagūnavičius.

Ar normalu filmuoti auklę? Kokius klausimus užduoti per interviu ir kokių laukti atsakymų – viskas išsamiai virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.