Internautai užsipuolė sūnų zombiu aprengusią mamą. Tikroji priežastis pravirkdė

Dalyvaudamas savo pirmojo gimtadienio fotosesijoje mažasis Phoenixas, pasipuošęs lyg zombis, plačiai šypsojosi.

 Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. <br> Asmeninoo archyvo nuotr.
 Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. <br> Asmeninoo archyvo nuotr.
 Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. <br> Asmeninoo archyvo nuotr.
 Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. <br> Asmeninoo archyvo nuotr.
 Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. <br> Asmeninoo archyvo nuotr.
 Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. <br> Asmeninoo archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 10, 2018, 11:30 AM

Tačiau jo mama australė Amy Louise dėl nuotraukų, kuriose jos sūnus užfiksuotas valgantis smegenų formos tortą, sulaukė išties neigiamos reakcijos. Tiesa, šią fotosesiją sukritikavę internautai nežinojo tikrosios jos priežasties.

2015-ųjų spalį gimęs berniukas iškart atsidūrė medikų akiratyje, kadangi jo širdelė neplakė.

„Nuo tada, kai gydytojai man pranešė apie atsiskyrusią placentą, iki tada, kol jis buvo išimtas iš mano įsčių, išgyvenau visas įmanomas emocijas, – pasakojo Australijoje gyvenanti moteris. – Pamenu, jog jaučiau didžiulę baimę, tačiau manyje ruseno šiokia tokia viltis. Net tada, kai gydytojai liepė kuo skubiau mažylį vežti į operacinę, maniau, jog tokie dalykai nutinka gana dažnai. Labiausiai išsigandau tada, kai neišgirdau Phoenixo verksmo. Liūdėjau, bet tuo pat metu ir pykau ant savęs.“

Jauna mama ir jos sužadėtinis Garys Wilkinsonas, susitaikę su mintimi, jog jų sūnelis mirė, ėmė verkti. Tuo tarpu gydytojai dėjo visas pastangas, kad mažylis būtų atgaivintas.

„Jaučiau, jog jis mirė. Žinojau, kad jo su mumis jau nebėra. Nenorėjau, kad gydytojai švaistytų laiką jo atgaivinimui, nes taip jie tik suteikė mums vilties, jog jis dar gyvas. Visa tai taip stipriai mane paveikė, jog norėjau sustabdyti gydytojų bandymus jį atgaivinti. Girdėjau, kaip jie bandė išgelbėti mano sūnaus gyvybę. Laikas vis bėgo, mano viltys vis mažėjo. Jis gulėjo be jokių gyvybės ženklų, o tai, ką darė medikai, atrodė beviltiška. Šalia manęs esančio gydytojo teiravausi ar jis jau tikrai mirė, – tęsė mama. – Jis suspaudė man ranką, bandė paguosti, tačiau tai buvo beprasmiška. Mintyse jau įsivaizdavau mažą baltos spalvos karstą. Jau pradėjau susitaikyti su jo netektimi.“

Kol Amy buvo perpilamas kraujas, ji išgirdo slaugę sakant, jog mažylis atsigavo.

„Tai buvo pačios ilgiausios ir baisiausios 13 minučių mano gyvenime“, – prisiminė ji.

Mažylis Phoenixas įrodė esantis tikras kovotojas. Berniuko gimtadienis švenčiamas spalio 31 dieną. Tą pačią dieną daugelyje šalių, taip pat ir Australijoje, minimas Helovinas.

„Gydytojai ir slaugės lakstė po palatą ir ligoninę. Dar negirdėjau jo verksmo, tačiau pasitikėjau gydytojais ir jų žodžiais. Po to aš ir Phoenixas buvome kuriam laikui atskirti. Net neturėjau progos į jį pažiūrėti ar paliesti jo. Buvau nuvežta į kitą palatą, o visi gydytojai, taip pat ir Gary, nuskubėjo pas Phoenixą.

Valandų valandas gulėjau viena, po truputį silpo vaistų poveikis, todėl mane ėmė krėsti drebulys. Niekaip nesilioviau galvoti apie savo mažylį, kur jis tuo metu buvo. Nežinojau, kas vyksta. Tai prilygo didžiausiai kančiai, – pasakojo Amy. – Vėliau gydytojai pranešė, jog su Phoenixu dar nesimatysiu kelias dienas, nes mudu esame per daug silpni.

Tuomet visiškai palūžau. Įsiutau, nenorėjau su nieko kalbėtis, nenorėjau, jog mane lankytų draugai ir artimieji. Skaudėjo visą kūną.“

Dėl nuotraukų sulaukė kritikos

Po 4 dienų Amy buvo leista pasimatyti su tikram stebuklui prilygstančiu „kūdikiu zombiu“.

„Paėmus jį į rankas išnyko visas pasaulis. Man niekas nerūpėjo, tik mano mažas angelėlis. Savo mažais pirštukais jis palietė mano nosį. Mano akys prisipildė ašarų, – prisiminė moteris. – Atrodė, jog laimėjau didžiausioje loterijoje. Jaučiausi pasaulio karaliene ir laimingiausia moterimi pasaulyje.“

Atsižvelgiant į sūnaus gimimo istoriją, moteris pamanė, jog būtų puiku atšvęsti pirmąjį jo gimtadienį, pasirenkant zombių temą.

„Kaip geriau paminėti pirmąjį gimtadienį berniuko, kuris buvo paskelbtas mirusiu, tačiau Helovino dieną vėl prisikėlė? Visuomet save laikiau kitokia ir labai kūrybiška asmenybe, todėl nenorėjau surengti fotosesijos su paprastu mėlynos spalvos tortu. Gimtadienį turėjome paminėti įspūdingai, – tęsė Amy. – Savo sūnų mes vadinome mažuoju zombiu, todėl pagalvojome, kodėl jam neleidus suvalgyti smegenų formos torto. Ši idėja sužavėjo ir fotografę, be to, per 21-ąjį savo gimtadienį jis savo draugams galės parodyti išties šaunias pirmojo gimtadienio nuotraukas.“

Tačiau būtent dėl tokios fotosesijos, kaip teigė pati Amy, ji buvo pašalinta net iš kelių „Facebook“ mamyčių grupių.

„Žinojau, kad sulauksiu kritikos, tačiau nesitikėjau, jog šios nuotraukos taip visus šokiruos. Mane išvadino bloga mama, kartojo, jog taip kenkiu savo sūnui ir sukeliu pavojų jo sveikatai, kadangi tortas, kurį jis valgė, buvo padėtas ant žemės. Taip pat šia fotosesija neva įžeidžiau kitas savo vaikų netekusias mamas, buvau kaltinama ir tuo, jog aš juokiuosi iš tokios tragedijos, nesu empatiška“, – pasakojo ji.

Pasak Amy, viena mama paliko net tokį komentarą: „Jau geriau būtum netekusi sūnaus, nes tada žinotum, kaip visa tai skaudina.“

Tačiau moteris nežada taip lengvai nusileisti ir sako, jog kitos mamos per greitai ją nuteisė.

„Manau, jog jos turėtų suprasti, kad jų nuomonė nieko nereiškia ir jos neturėtų švaistyti laiko rašydamos tokius negatyvius komentarus. Niekam nerūpi ar šios nuotraukos jus žeidžia. Tiesiog nežiūrėkite į jas. Visi tapo tokie jautrūs, kad šiais laikais net negali nusičiaudėti, nes tokiu savo poelgiu gali įžeisti aplink stovėjusius. Norėčiau, kad šios „tobulos mamytės“ nustotų teisti kitus. Juk jie nieko jums nepadarė, todėl patylėkite. Kaip yra sakoma, jei neturite pasakyti ko nors gero, geriau patylėkite“, – užbaigė Amy.

Šių Phoenixo pirmojo gimtadienio nuotraukų autorė – fotografė Amanda Queen.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.