Kokios muzikos reikia seksui?

Muzika suartina

Muzika sugeba daryti stebuklus - tiek fizine, tiek psichologine prasmėmis.<br>123rf nuotr.
Muzika sugeba daryti stebuklus - tiek fizine, tiek psichologine prasmėmis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:39 PM

Moteris myli ausimis - tai seniai žinoma tiesa. O jei dailiosios lyties atstovių ausis pasiekia graži, tinkamai parinkta muzika, tuomet mielomis, švelniomis katytėmis tampa net labiausiai nepasiekiamos panelės.

Iki pereinant prie temos apie muzikos poveikį seksui, pravartu žinoti apskritai jos poveikį žmogui. Muzika sugeba daryti stebuklus - tiek fizine, tiek psichologine prasmėmis.

Nė vienas nelieka abejingas klausydamas mėgstamą kompoziciją. Net fiziologai pastebėjo, kad kvėpavimas tampa lygesnis, širdis pradeda plakti ramiau, pagerėja nuotaika, o psichologinė būsena, nors ir trumpam, pereina į harmoniją.

Muzika suartina

Muzika, kuri patinka abiems partneriams, paprastai prasiskverbia į pasąmonę ir automatiškai sukuria suartėjimo įspūdį. Šiuo atveju abu galėtų pasakyti sparnuotąją frazę iš animacinio filmo „Mauglis“: „Aš ir tu - vieno kraujo“.

Patarimas

Pakalbėkite su savo mylimuoju ir atraskite tą dainą ar kompoziciją, kuri abiems labai patinka. Po to įsijunkite jas tokiu garsumu, kuris abiems priimtinas ir tiesiog klausykite. Ir tuomet pajusite, kad traukiate vienas kitą ir artėjate prie nematomo garsinio susijungimo. Nedelskite ir junkitės!

Muzika nuslopina neigiamas emocijas

Dažnai iki meilės žaidimų pradžios partnerių galvose sukasi daug šalutinių minčių, visiškai nesusijusių su seksu. Taip, tomis minutėmis grįžtama prie tūkstančių visiškai netinkamų šiam atvejui problemų - pradedant nuo kredito išmokėjimo ir baigiant - kuo reikia apsirengti rytoj į darbą.

O muzika pasižymi savybe pasiimti sau dalį minčių slegiamos naštos. Jei sekso metu skamba partneriams maloni muzika, tuomet abu labiau atsipalaiduoja, nusiramina ir dėmesingesni vienas kito troškimams.

Patarimas

Jei esama kažko kas neramina, šią būseną galima nuslopinti tik prisiminus dainą, anksčiau sukeldavusią ryškius pozityvius jausmus. Paklausykite ją mintyse, „įjungę“ jums patinkančiu garsumu, mėgaukitės ja. O jei užeis noras atkartoti dainą pusbalsiu, taip ir padarykite.

Muzika „pridengia“

Žinoma, meilės žaidimo metu iš moters lūpų pasigirsta seksualūs garsai - aimanos, dūsavimai, šauksmai dėl patirto malonumo. Jie, beje, taip pat savos rūšies jūsų sekso muzika. Bet meilės žaidimų lovoje metu ne visada pavyksta patriukšmauti iš širdies - tai tėvai, tai vaikai gretimame kambaryje.

Beje, daugumos porų sekso žaidimai yra apskritai tylūs, nors jie ir svajoja visu balsu šaukti iš malonumo, kaip tai rodoma filmuose. Kai kurių psichologų nuomone, emocijos, kurios išreiškiamos tyliai, be garso, - tai emocijų slopinimas. Jų teigimu, reikia bent kartais sekso žaidimus palydėti garsais.

Patarimas

Kartą viena psichologė atliko eksperimentą: nusiuntė porą mylėtis į mišką ir jų paprašė intymių santykių metu savo emocijas reikšti stipriai ir garsiai. Šios poros patirtos emocijos buvo dešimt kartų ryškesnės nei tos, kurias jie išgyveno bute.

Žinoma, ne visada galima nuvykti į mišką. Ir štai tuomet į pagalbą ateina muzika. Ji dažnai ne tik pažadina sekso troškimus, bet dar ir atlieka „apsauginę“ funkciją.

Muzika gundo

Egzistuoja vadinamoji „sekso muzika“, kurios pagrindinis uždavinys - būtent gundyti. Paprastai į ją įpinta visokiausių susijaudinimą sukeliančių garsų, kurie netiesiogiai primena lytinį aktą.

Patarimas

Partneriams reikėtų sukaupti seksualines fantazijas kaitinančios muzikos - dainų ir kompozicijų - kolekciją.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.