Aktus fotografuojanti G. Rein pataria, kaip įplieksti aistrą

Neretai moterys turi ne tokį partnerį, su kuriuo jaustų pilnatvę. Tuo įsitikino seminarus „Šiuolaikinės deivės“ ir erotines fotosesijas rengianti vilnietė psichologė ir fotomenininkė Giedrė Rein (37 m.). Ji moko moteris atsikratyti nepasitikėjimo ir suprasti, koks vyras kiekvienai būtų tinkamiausias.

Fotomenininkė G.Rein domisi senovės graikų deivėmis ir dievais. Šias žinias ji bando pritaikyti psichologijoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Fotomenininkė G.Rein domisi senovės graikų deivėmis ir dievais. Šias žinias ji bando pritaikyti psichologijoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė, „Lietuvos rytas“

Oct 20, 2014, 8:21 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:50 AM

Santuoka, meile ir šeimos vertybėmis nusivylusioms moterims dažnai atrodo, kad tarp jų pažįstamų nėra normalių vyrų. Normaliu jos laiko dirbantį, pagarbą rodantį ir sau lygiavertį partnerį.

Fotomenininkė G.Rein domisi graikų deivių ir dievų archetipais (idealiais pavyzdžiais). Giedrės nuomone, kai moteris savyje atpažįsta prigimtinį deivės tipažą, lengviau suvokia, kokio partnerio jai reikia. Pavyzdžiui, moteris, kurios archetipas yra Hera – santuokos globėja, tikėtina, ieškos Dzeuso (tėvo, Olimpo kalno valdovo).

– Aukštas pareigas einanti bičiulė guodėsi, kad ieško lygiaverčio partnerio, tačiau nuolatos susipažįsta su silpnais vyrais. Ji nesuvokia, kodėl jai taip nutinka.

– Mano nuomone, dviejų žmonių santykiuose, kaip gamtoje, ieškoma harmonijos. Kitaip sakant, vieną erdvės dalį sudaro struktūra, o kitą dalį – tai, kas ją pripildo. Pavyzdžiui, augalai pripildo žemę, paukščiai – medžius. Struktūra ir jos pripildymas – tai dvi dalys, taip pat kaip namai ir interjeras, griaučiai ir organai, ežero dauba ir ją pripildantis vanduo.

Tradiciškai vyras atstovauja struktūrai, o moteris – turiniui. Jei vyras randa moterį, kuri nesiveržia užimti jo pozicijos – kurti struktūros, tada santykiai būna darnūs. Struktūra – planavimas, organizavimas, tikslų siekimas, sprendimų priėmimas, valia, ryžtas – visa tai, ką turi vyriška prigimtis, o moters esmė – jausmai, lankstumas, meilė, kantrybė.

– Tačiau moterys stiprios ir veiklios tampa ne tik dėl troškimo užimti vyrų poziciją – daugeliui vienoms reikia užsidirbti duoną, auginti vaikus, rūpintis namais.

– Kai kurioms moterims lygiuotis su vyrais, kovoti už teisybę, siekti pripažinimo, konkuruoti, lenktyniauti yra prigimtinė varomoji jėga, kuri suteikia energijos. Kitaip jos jaučiasi nelaimingos, užguitos, sergančios.

Iš tikrųjų kiekviename žmoguje yra ir moteriška (anima), ir vyriška (animus) dalys. Jei nėra šalia vyro, moteris pabudina savo vyriškąją pusę. Tuomet atsitinka paradoksali situacija: vyras, sutikęs vyriškų savybių nestokojančią moterį, suvokia, kad jam savo prigimties nebereikia aktyvuoti, linksta į pasyvumą, nesavarankiškumą, tačiau galbūt yra labiau paslaugus, dėmesingas. Tai gali būti puikus vyro ir moters duetas, jeigu jiems abiem tai yra priimtina.

Jautresnis vyras dažniau ieškos stabilesnės moters, o stabilus, pasitikintis savimi vyras labiau norės jo sprendimams paklūstančios moters.

Jei vyras pamato, kad moters finansinė ir socialinė padėtis geresnė nei jo, jis vengia tokios moters, kad nepatirtų gėdos, nevisavertiškumo jausmo.

Šiuolaikinių moterų kovingumas dažnai vyrų herojiškumą žlugdo. Moteris gali „suvalgyti“ vyrą arba padaryti jį herojumi – tai jos pasirinkimas, nors dažnai ir nesąmoningas.

– Gal iš tikrųjų pasaulyje keičiasi vyrų ir moterų vaidmenys?

– Visais laikais tiek žmonijoje, tiek mituose vyriškumas ir moteriškumas buvo susipynę.

Dievai tėvai: Dzeusas (dangus, protas), Neptūnas (vanduo, jausmai), Hadas (požemių karalystė, pasąmonė) dažniausiai kurs ar valdys dideles struktūras, imsis didelės atsakomybės, pareigų tiek versle, tiek šeimoje.

O dievai sūnūs nebūtinai kurs savo imperiją, bet bus puikūs samdomi profesionalai, ekspertai, galbūt nesieks šeimos ir neteiks jai prioriteto. Jie kūrybingesni, bet jų gyvenime gali būti daugiau dramų, kompleksų. Tos moterys, kurios skundžiasi, kad nėra rimtų ir stiprių vyrų, greičiausiai neįsisąmonina, kokios yra jos pačios ir ko joms iš tiesų reikia.

Tad kas yra normalus vyras? Kiekvienai moteriai jis bus kitoks. Pavyzdžiui, Demetra ieškos vyro, kuris jai padovanotų daug vaikų ir padėtų juos užauginti. Herai reikia santuokos ir statuso. Afroditei reikalingi meilės nuotykiai, seksas, malonumai, kūrybos ir siautulio kupinas gyvenimas.

Artemidei reikia vyro – draugo, su kuriuo ji galėtų diskutuoti, turėti bendrų pomėgių, tikslingos veiklos. Atėnei reikia tokio, su kuriuo ji imtųsi didelių iššūkių, kartu kurtų verslo imperiją, taptų jo patikėtine.

Hestijai pritinka vyras keliautojas, prekiautojas ar dvasinis mokytojas. Persefonei normalus vyras būtų koks nors neformalių struktūrų vadas, „šešėlinis kardinolas“ arba tiesiog banditėlis. Tačiau tai tik tipiškas ir stereotipiškas skirstymas.

Panašūs santykiai kaip tarp deivių ir dievų yra ir žmonių gyvenime. Tačiau žmonės dažnai sutinka ne jiems skirtus partnerius, nes pasiklysta tarp savo prigimtinės galios ir primestos pasaulėžiūros, gyvenimo būdo, aplinkos spaudimo.

– Bet kartais tarp stiprios moters ir nesavarankiško vyro susiklosto gana geri santykiai.

– Tikrai ne visoms moterims reikia Dzeuso, o statusas „žmona“ ne visoms yra vienintelė siekiamybė.

– Ar nemanote, kad partneriai vis dažniau vengia įsipareigoti? Gali atrodyti, kad po kurio laiko vyrai segės sijonus, o moterys laimės ieškos spermos bankuose.

– Tendencijos tokios yra, bet manau, kad vidinė prigimtis, kviečianti kurti santykius, nebus sunaikinta.

– Tikriausiai vienas būdų, padedančių atskleisti savyje moteriškąją energiją, yra erotinės fotosesijos?

– Erotinė fotosesija turi teigiamą psichologinį poveikį. Ji padeda moteriai pažinti ir pamilti savo kūną, atsikratyti tabu.

Pastebėjau, jei moteris išdrįsta apsinuoginti prieš objektyvą, peržengia vidinį barjerą, tampa drąsesnė.

Kalbu ne vien apie erotiką, bet ir gyvenimą po fotosesijos. Moteris randa jėgų atviriau pasikalbėti ir su savo viršininku, paprašyti didesnės algos, taip pat partneriui drąsiau išsakyti norus arba nepasitenkinimą. Patirtis, įgyta erotinės fotosesijos metu, dailiajai lyčiai atveria pasitikėjimo ir meilės sau duris. O meilė formuoja visa kita.

– Kaip vyksta fotosesijos?

– Iš lėto, neskubant, nuo pirštų galiukų atidengimo. Tai galima palyginti su bandymu atsargiai bristi į labai šaltą arba karštą vandenį.

– Kodėl moterys nori erotinių nuotraukų – prisiminimui ar dovanoti vyrui?

– Įvairiai. Dažnai moteris sako, kad nori padaryti dovaną vyrui, bet iš tiesų tai daro dėl savęs. Koks nors įvykis jos gyvenime gali suveikti kaip katalizatorius, sustiprinantis norą tai padaryti. Pavyzdžiui, santuokos metinės (noras nustebinti vyrą), planuojamas nėštumas (noras įamžinti gražias kūno linijas), noras atsigauti po vaikų maitinimo ir vėl pasijusti seksualia moterimi.

– Ar moterys turi išankstinių prašymų vienaip ar kitaip fotografuotis?

– Iš pradžių stengiuosi su kiekviena pakalbėti, sužinoti jos požiūrį, svajones ir baimes, gyvenimo būdą. Pagal tai renkamės vietą, scenarijų. Aplinka svarbi, kad moteris kiek galima daugiau atsipalaiduotų. Fotosesiją galima surengti moters namuose, gamtoje ar studijoje.

Savo namuose moteris jaučiasi karalienė, šeimininkė ir puikiai atsipalaiduoja. Gamta pažadina laukinį seksualumą. Studijoje iš pradžių kartais būna nejauku – sterilus fonas, ryškios lempos.

Neretai moterys sako, kad nori asmeninės rimtos fotosesijos, tik su trupučiu erotikos. Tačiau kartais viskas baigiasi tuo, kad būna dešimt procentų konservatyvių nuotraukų, o likusios – erotinės.

Bet kokiu atveju tai yra erotinė fotosesija, ne pornografinė. Stengiuosi išlaikyti mistiką, žaisti su šviesa, šešėliais.

Moterys labiau atsipalaiduoja pozuodamos moteriai fotografei. Dar ir todėl, kad kai erotines nuotraukas pamato jų vyrai, pirmiausia klausia: „Kas fotografavo?“ Išgirdę, kad moteris, nusiramina ir toliau mėgaudamiesi tyrinėja nuotraukas.

– Ar erotinės fotosesijos teigiamai veikia poros santykius?

– Kartą dariau kalendorių su dvylika vienos moters erotinių nuotraukų. Gavęs dovanų tą kalendorių vyras ramiai jas apžiūrinėjo ir kurį laiką jam net į galvą nešovė, kad seksuali būtybė yra jo žmona.

Tik į paskutinę fotografiją jis ilgiau sutelkė žvilgsnį. Bet atpažinęs sušuko: „Čia tu?“

Vyrui tai buvo didelė staigmena, nes jis buvo įpratęs matyti žmoną kasdienišką ir pamiršo, kokia ji gali būti geidulinga.

Erotinės nuotraukos sušildo santykius, atveria duris atviresniems pokalbiams, įplieskia aistros kibirkštėlę. Be to, vyrams tuomet mažiau norisi vartyti erotinius žurnalus su kitų moterų atvaizdais.

– Kokio amžiaus moterys ryžtasi erotinėms fotosesijoms?

– Dažniausiai nuo 25 iki 40 metų. Vyriausia buvo keturiasdešimtmetį perkopusi keturių vaikų mama. Ji liko patenkinta rezultatu, tikino atlikusi gyvenimo žygdarbį. Mačiau daug džiaugsmo tos moters akyse, ir tai mane įkvėpė tęsti savo darbus.

– Jei moteris ir atrodo rimta, pasąmonėje ji trokšta nugalėti intymumo baimę, virsti geidulinga nimfa?

– Erotinė fotosesija vienoms išlaisvina laukiniškumą, kitoms pažadina seksualumą.

– Gal pozuoti erotinei fotosesijai susigundo ir poros?

– Porų daug neateina. Matyt, vyrai nelabai nori įsiamžinti erotinėje fotosesijoje. Bet iš tų, kurie tam ryžtasi, temperamentas būna skirtingas – kai kada vyrai būna laisvesni, kai kada – moterys.

Neseniai fotografavau porą. Moteris keturiasdešimtmečio proga nusprendė pasidovanoti sau erotinę fotosesiją. Ji buvo neseniai sukūrusi naują šeimą, buvo matyti, kad santykiai su vyru yra gražūs ir šilti. Prieš fotosesiją savaitę jie ilsėjosi Kroatijoje, deginosi nudistų paplūdimyje.

Dažniausiai iš pradžių žmones fotografuoju su drabužiais.

Įjungiame muziką, kai kurios poros atsineša šampano. Vieni erotines nuotraukas susideda į albumą ir tikisi kada nors parodyti vaikams, anūkams. Kiti nuotrauką įsirėmina ir pasikabina miegamajame ant sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.