Seksualiniu gyvenimu nusivylę lenkų katalikai matuoja varpų ilgį

Lenkijoje kilus netikėtai diskusijai apie tai, su kuo miega kanidatai į šalies prezidentus, žurnalas „Polityka“ užsakė originalią sociologinę rinkėjų apklausą. „Polityka“ kreipėsi į garsiausią vietos seksologą Zbigniewą Izdebskį, kad šis ištirtų – kokios politinės partijos šalininkai yra labiausiai patenkinti, o kurie nusivylę savo seksualiniu gyvenimu.

Seksologas spėja, kad katalikiškos partijos šalininkai yra nusivylę savo seksualiniu gyvenimu, o nepasitenkinimą bando maskuoti girdamiesi lyties ilgiu.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Seksologas spėja, kad katalikiškos partijos šalininkai yra nusivylę savo seksualiniu gyvenimu, o nepasitenkinimą bando maskuoti girdamiesi lyties ilgiu.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas Specialiai LR, Varšuva

2015-01-30 18:53, atnaujinta 2018-01-14 13:24

Profesorius apklausė tris tūkstančius trijų didžiausių partijų – Piliečių platformos partijos (PPP), Teisės ir teisingumo partijos (TTP) bei Kairiųjų demokratų sąjungos (KDS) šalininkų. Tyrimai paliudijo, kad savo seksualiniu gyvenimu labiausiai yra patenkinti valdančiosios liberalios PPP šalininkai – net trys ketvirtadaliai. Tuo tarpu patenkintų katalikiškos TTP bei kairuoliškos KDS šalininkų buvo tik du trečdaliai.

Paaiškėjo ir tai, kad katalikiškos TTP gerbėjai intymius santykius pradeda metais vėliau nei tautiečiai, prijaučiantys kitoms partijoms. TTP konservatyvumą paliudijo ir tai, kad oralinį seksą bei masturbaciją toleruoja atitinkamai tik 39 ir 44 procentai šios partijos gerbėjų. Tam pritariančių kitų partijų šalininkų yra keliolika procentų daugiau.

Net pusė TTP šalininkių moterų prisipažino nepatiriančios orgazmo, kai tuo tarpu nepasitenkinančių kitų partijų šalininkių yra tik ketvirtadalis. Vyrų, nepatenkintų savo intymiu gyvenimu, irgi daugiausia buvo TTP gerbėjų gretose – kas dešimtas teigė, jog partnerė nepatenkina jo seksualinių poreikių.

Labiausiai intymų gyvenimą vertina PPP šalininkai, nes tik kas penktas tos partijos narys lytiškai santykiauja rečiau nei kartą per mėnesį. Tuo tarpu retai besimylinčių KDS šalininkų yra kas ketvirtas, o TTP – kas trečias. Be to, pastarosios partijos atstovai mažiausiai laiko skiria išankstinėms glamonėms.

TTP šalininkių moterų nepasitenkinimui įtakos turbūt turi ir tai, kad net pusė šiai partijai simpatizuojančių vyrų tebesilaiko patriarchalinės nuomonės, kad moters pareiga yra patenkinti savo vyrą. Taip manančių PPP ir KDS šalininkų vyrų yra 40 procentų, tačiau, anot seksologo, šis skaičius liudija, kad Lenkijos visuomenė visgi tebėra labai konservatyvi.

Tyrėjams keisčiausi pasirodė vyrų atsakymai apie varpų ilgį. TTP šalininkai, pračiausiai patenkinantys savo partneres, teigė turintys ilgiausias varpas, vidutiniškai 18.35 cm ilgio. PPP ir KDS šalininkai savo varpų ilgį nurodė esant atitinkamai 17,41 ir 16,20 cm ilgio.

Z.Izdebskis pareiškė, kad atsakydami į pastarajį klausimą TTP atstovai greičiausiai nebuvo sąžiningi ir nurodė pageidaujamą, o ne realų varpos ilgį. Seksologas spėja, kad tai gali būti susiiję su tuo, kad katalikiškos partijos šalininkai yra mažiausiai patenkinti savo seksualiniu gyvenimu, o nepasitenkinimą bando maskuoti girdamiesi lyties ilgiu. Įdomu ir tai, jog visi TTP šalininkai pareiškė smerkiantys homoseksualius ir biseksualius santykius, tačiau net trys procentai prisipažino juos išbandę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.