Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

BSDM – egzotiški sekso žaidimai: mitai ir tiesa

BDSM žaidimai daugumai atrodo labai egzotiški, kartais nesuprantami, todėl nuolat apipinami įvairiausiais mitais. Aptarkime pačius populiariausius.

BDSM žaidimų metu atliekami veiksmai gali atrodyti kaip smurtas.<br>123rf nuotr.
BDSM žaidimų metu atliekami veiksmai gali atrodyti kaip smurtas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 2:19 PM

1. Tik moterys būna paklusniosios.

Pagrindinis BDSM žaidimų akcentas yra tas, jog vienas partneris tuo metu būna dominuojantis, o kitas – paklusnusis. Įprasta manyti, kad nuolankiosios, vergės ar kitos paklusnios būtybės vaidmenį atliks moteris. Tačiau, atvejai, kai moteris užima dominuojantį vaidmenį ar poros keičiasi vaidmenimis, išbandydami abi roles, nėra reti. Tiesa, daug atiduoda pirmenybę paklusniosios rolei. Tačiau gan dažnai tai nutinka ne dėl to, kad jos nenori dominuoti, o dėl to, kad nedrįsta to daryti.

2. BDSM yra smurtas.

Taip, iš šono BDSM žaidimų metu atliekami veiksmai gali atrodyti kaip smurtas. Tačiau pagrindinis dalykas, skiriantis BDSM žaidimus nuo smurto, yra susitarimas tarp partnerių. Tokie žaidimai reikalauja labai daug nuoširdumo, atidumo ir rūpinimosi partneriu. Todėl jų metu niekada nedaroma to, ko nenori partneris, ar jam tai nepriimtina. Taip pat poros pasirenka saugos žodį tam, kad bet kada galėtų viską sustabdyti, jei tai taps nemalonu.

3. BDSM žaidimuose niekada nebūna smurto.

Norėtųsi, kad tai nebūtų mitas, tačiau realybė yra tokia, kad kartais BDSM ar fetišo žaidimai, deja, slepia smurtą. Tai nutinka, kai vienas partneris yra linkęs į manipuliavimą, o kitas lengvai pasiduodantis kito įtakai arba poroje trūksta atvirumo.

4. Dominuojančios moterys nekenčia vyrų.

Dažnai įsivaizduojama, kad moterys, kurios mielai pasirenka valdovės vaidmenį yra piktos feministės, svajojančios išnaikinti vyrų giminę (bei yra storos). Tačiau reikia nepamiršti, kad tai tėra tik vaidmuo. Todėl kalė, skaudžiai baudžianti vyrą už menkiausią prasižengimą, pasibaigus žaidimui gali būti miela ir supratinga mylimoji.

5. BDSM – tai skausmas.

Labai dažnai manoma, kad BDSM žaidimų metu yra būtinas fizinis skausmas. Tačiau iš tikrųjų sadomazochizmas yra tik viena BDSM dalis, kuri nėra būtina. Nes tai juk susitarimo reikalas. Todėl tokių žaidimų metu paklusniaisiais gali būti net ir tie, kurie netoleruoja fizinio skausmo. Lygiai taip pat valdovo vaidmenį puikiai gali atlikti ir tas, kuriam nepriimtina idėja, kelti fizinį skausmą kitam.

6. Visi, užsiimantys BDSM, turi psichologinių problemų.

Taip, neabejotinai tokių pasitaiko. Tačiau tokiais žaidimais užsiima ir visiškai psichologiškai sveiki žmonės, kurie savo santykiuose ieško naujų patirčių ir nebijo eksperimentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.