Moterys atskleidė vienintelę vyro savybę, kuri jas atbaidytų nuo sekso

Nors moterys mano, kad jų pačių seksualumo spektras gali būti kur kas platesnis, nei heteroseksualumas ir homoseksualumas, tačiau, pasak „Glamour“ žurnalo neseniai atlikto tyrimo, jos vyrams taiko kitokius standartus.

Žurnalo tyrimo rezultatai patvirtina, kad moterys savo seksualumą laiko nestabilesniu, nei vyrai.<br>123rf nuotr.
Žurnalo tyrimo rezultatai patvirtina, kad moterys savo seksualumą laiko nestabilesniu, nei vyrai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 8:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:43 PM

Žurnalas apklausė daugiau nei 1000 moterų, kurioms buvo nuo 18-os iki 44-erių. Jos turėjo papasakoti apie savo seksualinį identitetą ir patirtį.

Nors 63 proc. apklaustųjų sakė, kad nenorėtų taikyti tokių tradicinių etikečių kaip homoseksualumas, heteroseksualumas ar biseksualumas, tiek pat moterų teigė, jog nenorėtų santykių su vyru, kuris yra turėjęs lytinių santykių su kitu vyru.

„Glamour“ taip pat išsiaiškino, kad 47 proc. moterų yra jautę trauką kokiai nors kitai moteriai, o 31 proc. iš tos grupės turi seksualinės patirties su tos pačios lyties atstove. Tik 3 proc. moterų sakė, kad seksas – svarbiausias santykių aspektas.

„Daugybė moterų nebemano, kad turi rinktis vieną lytinę tapatybę, – sakė Ritchas C. Savinas-Williamsas, seksualumo ir lyties laboratorijos direktorius iš Kornelio universiteto JAV. – Dauguma šiandien sukuria savo terminus. Vis daugiau moterų nebenori būti varžomos apibrėžimų.“

Prie tyrimo buvo pridėta ir interviu, kurie leido sužinoti daugiau apie tai, ką mano pačios moterys.

„Nebūna taip, kad žiūrėčiau į moterį ir galvočiau, kad noriu mylėtis su ja, – sakė viena iš apklaustųjų, pasivadinusi Niki. – Tačiau manau, kad seksualumas yra nestabilus.

Mano pirmasis kartas su moterimi buvo smagus, bet nepakeitė mano seksualumo. Pamaniau, kad tai – tiesiog naujas būdas mylėtis.“

„Nemaniau, kad buvau kitokia, nei heteroseksualai, – prisipažino Meghan. – Maniau, kad seksas – nesąmonė. Tačiau kai pirmą kartą tai padariau su kita moterimi, supratau, kodėl žmonės mylisi.“

Žurnalo tyrimo rezultatai patvirtina, kad moterys savo seksualumą laiko nestabilesniu, nei vyrai. Sekso terapeutas Joe'as Kortas teigė, kad skirtumų yra, tačiau vyrai ir moterys savo seksualinį nestabilumą išreiškia kitokiais būdais, kurie gali neatsispindėti tyrimų rezultatuose.

„Jei vyras pažymi varnelę šalia teiginio, kad yra mylėjęsis su kitu vyru, tai gali skirtis nuo to, jei tą patį atsakiusi būtų moteris, – rašė jis. – Yra daug skirtingų vyriško seksualumo nestabilumo išraiškų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.