Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Erekcija – bėda, apie kurią retai kalbama miegamajame: pasakė, kaip padėti

Daugelis intymių temų visuomenėje vis dar laikomos tabu. Viena jų – vyrų erekcijos bėdos. Apie šį reiškinį stipriosios lyties atstovai nėra linkę atvirauti draugų būryje ar net kalbėtis su antrosiomis pusėmis.

Daugelis intymių temų visuomenėje vis dar laikomos tabu. Viena jų – vyrų erekcijos bėdos.<br>„Pexels.com“ nuotr.
Daugelis intymių temų visuomenėje vis dar laikomos tabu. Viena jų – vyrų erekcijos bėdos.<br>„Pexels.com“ nuotr.
Erekcinis kremas.<br>Fantazijos.lt nuotr.
Erekcinis kremas.<br>Fantazijos.lt nuotr.
Erekciniai varpos žiedai.<br>Fantazijos.lt nuotr.
Erekciniai varpos žiedai.<br>Fantazijos.lt nuotr.
Penio pompa.<br>Fantazijos.lt nuotr.
Penio pompa.<br>Fantazijos.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 8:00 PM

Kaip teigia žinomas psichoterapeutas-seksologas Viktoras Šapurovas, erekcijos problemos vyrus ištinka dėl organinių ar psichologinių priežasčių. Organinėmis priežastimis specialistas įvardija cukraligę, varpos kraujagyslių susiaurėjimą dėl rūkymo, aterosklerozės, arterinės hipertenzijos. Prie organinių erekcijos problemų priežasčių V.Šapurovas priskiria ir periferinės nervų sistemos susirgimus, kitus hormoninius sutrikimus, kai kurių vaistų vartojimą.

Anot psichoterapeuto-seksologo, psichologinių erekcijos priežasčių taip pat esti nemažai.

„Tai – ir fanatatiškai religingas auklėjimas vaikystėje, nesėkmingas pirmasis aktas, piktos partnerės pastabos, neurozės, psichozės, žema savivertė, depresija“, – aiškino V.Šapurovas.

Vyrus, kurie susiduria su šiuo nemaloniu reiškiniu, specialistas ragina kreiptis į medikus.

„Pirmiausia būklę įvertina urologas, nustatęs diagnozę paskiria atitinkamą gydymą. Svarbus ir testoterono kiekio kraujyje nustatymas. Jeigu medicinių priežasčių nerandama, tampa reikalinga psichoterapeuto-seksologo konsultacija. Paprastai naudingas būna pokalbis su partnere. Specialistas pasirenka gydomąsias priemones: seksoterapiją, Adlerio analitinę terapiją ar kitas kryptis“, – teigė jis.

Pasak „Fantazijos.lt“ klientų aptarnavimo specialistės Deimantės Norvilaitės, padėti gali ir jų erotinių prekių parduotuvėje įsigyti daiktai, tokie, kai erekciniai kremai, penio pompa, erekciniai varpos žiedai.

„Itin populiarūs yra erekciniai kremai, kaip gelis „Maximum“. Tokie kremai gali suaktyvinti kraujotaką varpoje, sustiprinti erekciją.

Dar vienas populiarus produktas – penio pompa, jos suteikiamas vakuuminis masažas padeda pagerinti kraujo pritekėjimą į audinius, leidžia pagerinti kraujotaką, sustiprinti erekciją bei prailginti lytinio akto trukmę.

Su pompomis dažnai yra naudojami erekciniai varpos žiedai – jie sulaiko kraują audinių viduje, taip prailginama lytinio akto trukmė. Be to, jie yra visiškai saugūs naudoti“, – nuramino „Fantazijos.lt“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.