Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pora niekada nemiega vienoje lovoje: tikina, kad nuo to jų seksas daug geresnis, ir štai kodėl

Moteris, niekada nemieganti su savo vyru, tikina, kad tai daro jų santykius stipresnius, o seksualinį gyvenimą – aistringesnį ir pikantiškesnį.

 Pora tikina, kad miegojimas atskirai jiems kas kartą leidžia jaustis lyg savo vestuvių naktį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Pora tikina, kad miegojimas atskirai jiems kas kartą leidžia jaustis lyg savo vestuvių naktį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 10:05 PM

36 m. amerikietė Miriam Ezagui yra laimingai ištekėjusi už 35 m. Arono, tačiau pora, laikydamasi ortodoksinio judaizmo tikėjimo, gali mylėtis tik dvi savaites per mėnesį.

Pagal religinę praktiką, jie negali gyventi lytinio gyvenimo, kuomet Miriam yra mėnesinės, ir dar savaitę po to. Šiuo laikotarpiu, kuris vadinamas Niddah, yra tradicija miegoti atskirai. Tačiau Miriam ir Aronas žengė dar vieną žingsnį ir apskritai visą laiką miega skirtingose lovose.

Keturis vaikus auginanti pora tikina, kad toks sprendimas kai kuriuos žmones gali nustebinti, tačiau jiems jis veiksmingas ir jų santykius daro stipresnius.

„Niddah metu mes negalime būti fiziškai artimi, tad jokių problemų neišspręsi bučiniu ar pasimylėjimu. Reikia įveikti problemas žodžiais gilesniu lygmeniu, ir tai tikrai praturtina santykius.

Mes priėmėme tokį sprendimą, nes mėgstame turėti savo erdvę, bet taip pat tai turi ir šiokios tokios naudos.

Nemiegojimas vienoje lovoje, net ir ne Niddah metu, daro tave daug jautresnį prisilietimams, ir jie tampa ypatingesni, nes tu nesi garantuotas, kada vėl galėsi prisiliesti“, – pasakojo Miriam.

Abu sutuoktiniai dirba intensyvius darbus: Miriam yra gimdymo skyriaus slaugytoja, o Aronas yra greitosios pagalbos medikas.

Jie dirba skirtingomis pamainomis, kartais ir naktį, tad miegodami skirtingose lovose nepažadina vienas kito, kai turi keltis į darbą ar grįžta iš jo.

Tačiau jie atrado, kad šitai jų seksualinį gyvenimą padarė daug geresnį tomis dviem mėnesio savaitėmis, kada jie gali intymiai bendrauti.

„Tuo mėnesio metu, kai judaizme mums leidžiama užsiimti seksu, jis nelaikomas kažkuo, kuo nereikėtų mėgautis. Tai laikoma ypatingai šventu laiku, kuris gali sustiprinti santykius“, – sakė Miriam.

Nors sprendimas ne Niddah metu ir toliau miegoti atskirose lovose buvo grįstas labiau praktiškai, Miram tvirtina, kad tai turėjo ir kitą teigiamą poveikį.

„Tai sukuria tam tikrą ypatingumą“, – sakė ji.

Pasak Miriam, visiška netiesa, kad ortodoksinis judaizmas smerkia santykius, kurie nesusiję su kūdikio pradėjimu.

„Judaizmas į sueitį žiūri kaip į teigiamą dalyką, jeigu ji vyksta tinkamu laiku, – sakė ji. – Kai tu gali būti kartu, turėtum ir būti – nesvarbu, ar dėl kūdikio pradėjimo, ar tik dėl malonumo.

Kai pusę mėnesio neturi kontakto, niekada nemiegi toje pačioje lovoje, tai santykius padaro dar intymesnius.

Kai dvi savaites negali prisiliesti, viskas tampa daug aistringiau ir pikantiškiau, kai jau gali tai daryti. Tai atrodo taip nauja – tarsi mūsų vestuvių naktis kartotųsi vėl ir vėl“.

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.