Kaip išmokti gerai bučiuotis? Mokslininkai pateikė 14 svarbių faktų

Romantiniuose santykiuose bučinys dažnai yra laikomas vartais į intymumą. Tai jausmingas gestas, galintis sukelti aistrą, išreikšti meilę ir pagilinti ryšį tarp dviejų žmonių.

 Bučinys.<br> 123rf nuotr.
 Bučinys.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-13 22:04

Tarp tūkstančių į „Billboard“ populiariausių dainų šimtuką patekusių dainų pavadinimų žodis „bučinys“ yra 99-asis pagal populiarumą. Šiame kontekste jis dažnai yra vartojamas su tokiais žodžiais kaip „tu“, „meilė“ ir „širdis“. Taigi bent jau kompozitoriai ir melomanai yra įsitikinę, kad dviejų žmonių susilietimas lūpomis yra kažkuo ypatingas.

Tačiau ar svarbu mokėti gerai bučiuotis, o galbūt tai tėra muzikinė ir kino klišė? Norint atsakyti į šį klausimą, reikia pateikti visus faktus apie aistringą bučiavimąsi. Nauji tyrimai, nagrinėjantys, kaip glamonės galėjo atrodyti senovėje, atskleidė, kad žmonės pradėjo bučiuotis prieš mažiausiai 4500 metų. Akivaizdu, kad mes tai darome jau gana ilgą laiką, tačiau kodėl?

Bučiniai turi ne tik psichologinių, bet ir fiziologinių privalumų, o geras bučinys gali pagilinti dviejų žmonių emocinį ryšį, sustiprinti potraukį ir padidinti pasitenkinimo jausmą santykiuose.

Tačiau ar būtina mokėti gerai bučiuotis? Tikrai taip. Tai intymus veiksmas, kuris gali įžiebti aistrą, sukurti emocinius ryšius ir toliau kurstyti dviejų žmonių meilę. Įmantriame meilės šokyje bučinys yra galingas žingsnis, kurio nereikėtų nuvertinti.

Štai 14 dalykų, kuriuos reikėtų žinoti apie bučinius – vieną mėgstamiausių žmonijos būdų tyliai parodyti meilę.

Bučiavimosi mokslas

Bučinių tyrimai – arba filematologija – atskleidžia daugybę fiziologinių ir psichologinių bučiavimosi privalumų.

1. Tai padeda numalšinti stresą. Bučiuojantis išsiskiria oksitocinas, dažnai vadinamas „meilės hormonu“. Šis neuropeptidas mažina stresą ir skatina artumo ir prisirišimo jausmus. Aistringas bučinys po ilgos ir sunkios dienos gali akimirksniu išsklaidyti visą įtampą ir nerimą.

2. Gerina imuninę sistemą. Gali pasirodyti keista, tačiau bučiavimasis gali sustiprinti jūsų imuninę sistemą. Su partnerio seilėmis į jūsų organizmą patenka daugybė bakterijų ir patogenų. Tai gali paskatinti jūsų organizmą pradėti gaminti antikūnus, o nuo to didėja atsparumas ligoms.

3. Gerina nuotaiką. Bučiniai skatina dopamino – neuromediatoriaus, siejamo su malonumu, – išsiskyrimą. Jis gali pagerinti jūsų nuotaiką, skatinti laimės, pasitenkinimo jausmus.

4. Bendravimas. Be fiziologinių privalumų, bučiniai yra nepaprastai galinga neverbalinio bendravimo priemonė. Bučiuojantis galima išreikšti aistrą, meilę bei emocinį artumą. Tam tikromis akimirkomis bučinys gali „pasakyti“ daug daugiau nei žodžiai.

Gero bučinio vertė

Atsižvelgus į šiuos privalumus, tampa akivaizdu, kad bučiniai nėra tik įžanga į dar intymesnes akimirkas. Jie atlieka ypač svarbų vaidmenį palaikant romantinių santykių emocinę ir fizinę gerovę. Štai keletas priežasčių, kodėl bučiniai yra tokie veiksmingi:

5. Sustiprina emocinį ryšį. Gerai besibučiuojantys žmonės dažnai yra vertinami kaip emociškai įsitraukę ir dėmesingi partneriai. Geras bučinys gali sustiprinti emocinį ryšį tarp dviejų žmonių. Tai gali padėti sukurti stipresnius santykius.

6. Didina potraukį. Bučiniai yra vienas pirmųjų poros atliekamų intymių fizinių veiksmų. Geras bučinys gali įžiebti ir padidinti fizinį potraukį. Tai sudaro pagrindą tolesniam intymumo ir geismo tyrinėjimui santykiuose.

7. Sinchroniškumas. Norint gerai bučiuotis, neužtenka tik technikos – tai reikalauja ir atidumo savo partnerio norams bei reakcijoms. Gerai besibučiuojantys partneriai dažniausiai puikiai supranta savo partnerio poreikius, o tai lemia ir sklandesnį bendravimą santykiuose.

8. Didina intymumą. Bučiniai yra fizinio intymumo forma, kuri nebūtinai veda prie sekso. Tai leidžia poroms užmegzti gilų emocinį ryšį be jokio spaudimo pereiti prie seksualinių veiksmų. Daugeliui tai gali būti esminė visaverčių santykių sudedamoji dalis.

9. Suteikia pasitenkinimą ilgalaikiuose santykiuose. Tyrimai parodė, kad ilgametės poros, kurios vis dar nepamiršta aistringų bučinių, yra labiau patenkintos savo santykiais, jaučia didesnį seksualinį pasitenkinimą. Taigi geri bučiniai padeda pakurstyti romantinių santykių ugnį.

Patarimai bučiniams: kaip patobulėti?

Atsakymas į klausimą „kaip išmokti geriau bučiuotis?“ yra paprastas: „praktika, praktika, praktika.“ Ieškote būdų kaip padidinti savo bučiavimosi IQ? Štai kelios rekomendacijos:

10. Higiena. Gera burnos higiena yra būtina. Gaivus burnos kvapas ir švarūs dantys yra įsimintino bučinio pagrindas. Šis patarimas yra naudingas, net jei po bučinio neplanuojate jokio lytinio akto.

11. Emocinis ryšys. Bučinys yra ne tik fizinis, bet ir emocinis veiksmas. Visiškas dėmesio sutelkimas į šią akimirką bei emocinis artumas padės pakelti bučinį į visai kitą lygį.

12. Įvairovė. Nebijokite ieškoti naujų dalykų. Eksperimentuokite su įvairiais bučinių tipais: švelniais ir meiliais, aistringais ir ugningais, žaismingais ir erzinančiais. Būtent įvairovė suteikia daugiausia įspūdžių.

13. Reaguokite į partnerio atsaką. Labai svarbu jausti savo partnerio užuominas ir reaguoti į jo norus. Kiekvienas turi skirtingus bučiavimosi pageidavimus, todėl prisitaikymas yra būtinas.

14. Pasitikėjimas savimi. Pasitikėjimas savimi gali būti nepaprastai patrauklus. Tikėkite savo bučinių galia, nes tuomet, tikėtina, ja patikės ir jūsų partneris.

Parengta pagal psychologytoday.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.