Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų

Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų

2013-03-19 10:45

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms, Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson siūlo nepamiršti ant savo šeimos stalo patiekti ir patiekalų iš riešutų. Riešutai patiekaluose gali pakeisti miltus, jais galima gardinti salotas, ar tiesiog patiekti kaip užkandį.

1/4

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų

1 / 4

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

(4 nuotraukos) Asmeninis archyvas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-02 14:03

Vakaro desertas - šokoladiniai pyragaičiai (receptas)

Alainas Ducasse’as (57 m.) visame pasaulyje išgarsino aukštąją prancūzų virtuvę, padaręs ją paprastą ir suprantamą visiems. Jis įsitikinęs, kad bet koks maistas, net išskirtinis, viso labo maistas, o restoranas pirmiausia yra ta vieta, kur galima pavalgyti.


2014-09-01 18:54

Sveikuolių skanėstas - gaivios vaisių salotos pusryčiams

15

Jovitą Katkauskaitę, visuomenės sveikatos specialistę, sveikai gyventi išmokė profesija. „Kaskart pagalvoju, ką dėti į burną, o nuo ko reikia susilaikyti. Man labai padeda žinojimas, kad maistas organizme veikia ląsteles, nuo kurių priklauso žmogaus sveikata“, – savo įsitikinimais dalijosi specialistė. Jovita tiki, jog pasninkai ne šiaip sau sugalvoti. Jie reikalingi, kad organizmas galėtų išsivalyti ir pailsėti.


2014-08-31 10:48

Rytietiškas skonis: skrudinti baklažanai su miso padažu

2|4

Tiems, kas neabejingi Azijos skoniams, patiks šis gaivus ir spalvingas baklažanų užkandis, paruoštas su japoniška sojos pupelių pasta (miso) ir sunokusiais saldžiais pomidorais bei šviežiais daržo žalumynais, pagardintais sojos ir karamelės padažu.


2014-08-30 10:34

Paprasta, bet neįprasta: vištiena su vaisių padažu (receptas)

5

Ispanas Ferranas Adria (52 m.) – molekulinės virtuvės meistras, provokuotojas ir stereotipų griovėjas. Jis iš paprastų produktų sukuria keistus neatpažįstamo skonio ir išvaizdos patiekalus. Jo restoranas „El Bulli“ ilgus metus buvo laikomas vienu geriausių pasaulyje.


2014-08-30 06:05

Apsilaižyk pirštus: virti vėžiai su krapais (receptas)

2

Kad karštą vasaros dieną pasimėgautum delikatesu, nebūtina ieškoti egzotiškų jūros gėrybių. Dabar - vėžiavimo sezonas, tad jas puikiausia gali pakeisti ir mūsų ežeruose sugauti vėžiai. Alytiškis Giedrius Jegelevičius neatsispyręs vėžių gaudymo pagundai džiaugiasi ir savo laimikiu, ir gardžiomis, greitai ir lengvai paruošiamomis vaišėmis.


2014-08-29 18:07

Jau ruoškis paskutinei vakarienei!

3

Kaip ketinate šį savaitgalį atsisveikinti su vasara? Jei dar neturite savo plano, bet norėtumėte nebadaudami laiką leisti gamtoje, organizuokite iškylą su karšta, sočia ir skania paskutine šios vasaros vakariene. Vėsiam vasaros palydėtuvių vakarui ant grotelių kepta mėsa – puikus pasirinkimas.


2014-08-29 13:56

Arkliena delikatesu jau tampa ir Lietuvoje

25|22|

Išgirdę žodį – „arkliena“ dar ir dabar ko gero daug ima raukytis arba ir mandagumo nustemba. Tačiau nei šis žodis, nei iš arklienos gaminami patiekalai neturėtų kelti jokių keistų ar nemalonių asociacijų, jei žmonės bent kiek susipažinę su kulinarijos istorija. Bet kokie arklienos patiekalai nuo seno daugelyje pasaulio šalių laikomi delikatesais.


2014-08-29 10:59

„VMG vasara“ : skanaukite vištienos kulšelių mėsainį vaflyje

1| 

Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo autoriai - VMG komanda - pristatė naują laidų sezoną „VMG Vasara" tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės. Šįkart siūlome vištienos kulšelių mėsainio belgiškame vaflyje su mango čatniu receptą. Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją.


2014-08-28 17:40

A. Užkalnis restorano darbuotojai: „Pamąstyk apie kitą darbą“

162|12

Apie greitąjį maistą rašau daug ir noriai, nes ten lankosi penkis kartus daugiau skaitytojų nei brangesniuose restoranuose. Tarp visos greitojo maisto pasiūlos sušiai turbūt yra brangiausi, tačiau vis tiek Lietuvoje jie seniai tapo labai populiarūs: net ir prekybos centruose jau galima nusipirkti pusėtinų (nesakau – gerų) sušių, kuriuos gali suvalgyti nebesižegnodamas ir nesakydamas: „Daugiau niekada.“ Todėl pažiūrėkime, ką siūlo vienas populiarių tinklinių restoranų, kuris save vadina japonų greitojo maisto restoranu.


2014-08-28 10:57

NATO kariams – leidinys apie skaniausius Šiaulių krašto valgius

7|2

Daug Lietuvos konditerijos rekordų pasiekę, o per Žolines įspūdingo dydžio Derlinių vainiką sukūrę Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai ir pedagogai pristatė NATO misiją Šiauliuose atliekantiems kariams skirtą leidinį „Šiaulių krašto mėgstamiausi valgiai“. Po tokį leidinį bei atviruką su “Šaulio” atvaizdu ir palinkėjimais Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas ketina padovanoti kiekvienam NATO oro policijos misiją atlikusiam kariui. Mintis perteikti užsieniečiams informaciją apie mėgstamiausius mūsų krašto valgius Šiaulių miesto merui kilo, kai per vieną susitikimą NATO junginio karininkas paklausė, kur galėtų įsigyti lietuviškų patiekalų receptų anglų kalba.


Populiariausi per 24 val.