Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų

Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų

2013-03-19 10:45

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms, Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson siūlo nepamiršti ant savo šeimos stalo patiekti ir patiekalų iš riešutų. Riešutai patiekaluose gali pakeisti miltus, jais galima gardinti salotas, ar tiesiog patiekti kaip užkandį.

1/4

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų

1 / 4

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

Beatos „Riešutiniai sausainiai“. Asmeninis archyvas

(4 nuotraukos) Asmeninis archyvas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-18 16:43

Gardžių patiekalų restorane A. Užkalnis vos prisišaukė padavėjus

157|14

Ko jūs tikitės iš restorano, kurio darbo laikas nežinomas, kuris neturi tinklalapio, kurio telefonu niekas neatsiliepia ir kuriame vietoj iškabos – ant lango priklijuotas A4 formato balto popieriaus lapas su užrašu „Trattoria da Flavio. Tradicinė italų virtuvė“? Mes gavome ir tai, ko tikėjomės, ir tai, ko nesitikėjome. Paklausykite istorijos.


2014-09-18 09:59

Naujas A. Pogrebnojaus talentas - kurti kavos aparatus

10|11

Ekstravagantiškasis dizaineris Aleksandras Pogrebnojus pristato dar vieną meilės kavai įrodymą – dizainą naujiems biuro ir namų kavos aparatams. „Mus supantys daiktai turi savo energiją, darančią poveikį mūsų nuotaikai. Būtų šaunu, kad rytinė kava būtų ne tik gardi, bet ir įkrautų žmogų geros energijos doze, o jos įsipilti kiekvienas galėtų iš estetiško ir labiausiai asmenybę atspindinčio kavos aparato. Tad visi geros valios žmonės galės rinktis iš aštuonių unikalių dizainų kavos aparatų“, – sako A.Pogrebnojus.


2014-09-17 15:16

Japonai kraustosi iš proto dėl juodųjų mėsainių

13|3

Juodos bandelės, juodas sūris, net padažas – ir tas juodas. Japonijos „Burger King“ greito maisto restoranų koziris – neįprastos spalvos mėsainis, vieniems primenantis maisto produktą, kurio galiojimo terminas baigėsi prieš tris metus, kitiems – gurmanišką patiekalą, viliojantį ne tik savo išvaizda, bet ir išskirtiniu skoniu.


2014-09-17 12:35

Ką paruošti iš naujo derliaus gėrybių? Trintą pikantišką sriubą

5

Ką ruošti iš naujo derliaus daržovių, turbūt žino kiekviena šeimininkė. Tačiau neretai norisi įdomesnio ar pikantiškesnio recepto. Vienas jų - trinta daržovių sriuba su anyžiais ir cinamonu. Ši sriuba - ne tik gardi, bet ir turi mažai kalorijų.


2014-09-16 14:41

Aromatingas patiekalas žiemai - raugintos žaliuokės (receptas)

13|2

Žaliuokės auga smėlyje, todėl plaunant grybus smėlio likučiai neretai lieka. Patartina žaliuokes, perplautas du kartus, porą valandų ar ilgiau pamirkyti šaltame sūdytame vandenyje, o po to dar kartą perplauti. Tokius patarimus davė grybų patiekalų ruošimą puikiai išmananti iš Dzūkijos kilusi buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė, šįkart pasiūliusi raugintų žaliuokių receptą.


2014-09-15 15:23

Rudens gėrybių užkandis - burokėlių karpačas su riešutais

4|2

Retas kuris nėra ragavęs karpačo (carpaccio – itališkai) – plonytėmis riekelėmis supjaustytos žalios mėsos arba žuvies užkandžio. Pirmąkart patiekalas buvo pateiktas Venecijoje, dailininko Vittore Carpaccio garbei. Tąkart lėkštėje patiektas užkandis priminė menininko dažniausiai naudojamų raudonos ir baltos spalvų paletę.


2014-09-14 13:42

Niekada nepabosta tik lengvos ir gaivios salotos (receptas)

Norite lengvo ir gaivaus patiekalo? Ruoškite salotas su uogomis ir graikiniais riešutais. Šis užkandis patiks ir jums, ir į svečius užsukusiems draugams. Valgydami šias salotas su uogomis, neabejotinai, prisiminsite vasaros įspūdžius.


2014-09-14 10:45

Penki patarimai mėgstantiems keptus grybus

7|5|

Jeigu miške prisirinkote įvairių grybų, vienus greičiausiai virsite, o kitus juk pakanka tik pačirškinti keptuvėje. Kokius grybus ir kaip kepti, kone geriausiai žino dzūkai, mat jiems grybavimo sezonas lyg atlaidai. Iš Dzūkijos kilusi buvusi Seimo narė Danutė Bekintienė savo sudarytoje receptų knygelėje "Danutės grybų valgiai" pateikė penkis patarimus mėgstantiems keptus grybus.


2014-09-13 11:53

Smaližių svajonė - sluoksniuotas obuolių desertas

4|2

Obuolius dažniausiai naudojame pyragams kepti. Bet jeigu tokie pyragai pabodo, išmėginkite kitokio skanėsto receptą - sluoksniuoto obuolių, jogurto ir graikinių riešutų desertą.


2014-09-13 11:37

Apie Korfu salą plaukusiame laive - pamišę dėl maisto

2|10

Tradicinės darbo sąlygos – ne mums! Į galvą šovusios minties apie gyvenimą jachtoje nebepaleidome: juk tik plaukdami galėjome iš tolo įvertinti Jonijos jūroje esančios Korfu salos grožį, o naktys jūroje po žvaigždėtu dangumi tapo didžiausia dovana romantikams. Tokia kelionė buvo nemenkas išbandymas nedidelėje erdvėje su tais pačiais žmonėmis praleisti 24 valandas per parą, septynias dienas iš eilės. Per savaitę sugriovėme ne vieną tradicinį maisto gaminimo stereotipą.


Populiariausi per 24 val.