Pirmyn į praeitį, arba pirk mobiliąją plytą!

Ar nebūna taip, kad eilinį kartą nepataikę surinkti teisingo slaptažodžio išmaniojo telefono ekrane su nostalgija prisimename laikus, kai telefonas nebuvo sumažintu televizoriumi? Kai klavišai tiko pirštui, kai laikydami jį prie ausies aiškiai matėme, kad kalbame į mikrofoną, kai kalbėdami galėjome prilaikyti jį petimi, o rankomis toliau maišyti sriubą? Džiaukitės, gerbiamieji, – atsirado geri žmonės nutarę sugrąžinti mums šią praeities laimę. Netgi daugiau – naujasis „Binatone“ „plytafonas“ ne tik grąžina mus į garsiojo „Amerikos psichopato“ laikus, kuomet telefono antena galima buvo paraginti arklį – mažiau negu 200 Lt kainuojančiame ragelyje įdiegta nemažai išties naudingų funkcijų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Baltaduonis, Arnoldas Lukošius

Jan 7, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:06 PM

Savo naująjį retro gaminį kompanija taip ir vadina – „Plyta“ (The Brick). Aišku, ir pagrindinis reklamos šūkis atspindi tai, kam jis skirtas: „Būk pastebėtas“. Akivaizdu, kad jokio praktinio poreikio įsigyti už kai kurių damų rankines didesnį nešiojamą telefoną šiais laikais lyg ir nėra.

Na, gerai, įdėjus SIM kortelę jis išties veiks 2G tinkle, leis skambinti ir siųsti žinutes. „Plyta“ gali veikti kaip neprastas žibintuvėlis. Deja, „kišeniniu“ jį pavadinti gali tik labai didelių kišenių savininkas. Telefone netgi įdiegtas vienas (!) žaidimas – sena gera (?) „Gyvatėlė“. Taigi, jei ne didelė siūlomų korpuso spalvų gama, tai būtų kuo tiksliausia 1991 m. JAV pardavinėto „Motorolla“ kopija?

Ne visai. Kai kas vis dėlto patobulėjo.

Pirmiausia – šis telefonas turi Bluetooth jungtį, dėl kurios gali prisijungti prie bet kurio „Android“ ar „iOS“ įrenginio. Naudoti tokį gigantą kaip laisvų rankų įrangą, aišku, irgi įmanoma, tačiau gamintojai numatė ir kai ką geresnio. Milžiniškas ragelis gali virsti puikiu bevieliu garsiakalbiu jūsų vakarėliui. Jame įdiegtas radijo imtuvas puikiai išnaudoja milžinišką anteną, tad muziką gros aiškiai ir garsiai.

Antra, ir tai, matyt, svarbiausia, – pigesnio bei mažesnio „Plytos“ varianto baterija vienu įkrovimu veiks mėnesį! Brangesnio modelio (numatyta kaina 100 dolerių) baterija laikys 3 mėnesius! Štai jums ir žaislinis gigantas, kuris pasiklydus džiunglėse gali gyvybę išgelbėti.

Žodžiu, jei kankina nostalgija devintajam dešimtmečiui, kilo noras įsigyti kažką, ko visiškai nereikia, bet taip norisi, kad visi spoksotų, šį technikos stebuklą rasite svetainėje „meetthebrick“.

Kol kas parduodamas tik pigiausias, 69,99 dolerio kainuojantis modelis, kuris palaiko tik 900/1800 2G ryšio dažnius. Tačiau gamintojai žada netrukus pasiūlyti tokį ragelį atliksiantį ir bevielio namų telefono funkciją. Žodžiu, rastas būdas priversti pirkti plytą be jokios prievartos ir kažkur giliai širdy kirba didžiulis noras tai padaryti, ar ne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.