„Microsoft“ nusileido „Linkomanijai“

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien nutraukė civilinę bylą pagal „Microsoft Lietuva“ ieškinį atsakovams UAB „n5“ ir Kęstui Ermanui, kurie įvardinti kaip buvę „Linkomanijos“ projekto savininkai. Bylinėjimasis dėl autorių teisių pažeidimo ir kompensacijos baigtas patvirtinus šalių taikos sutartį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 6:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:29 AM

Proceso šalys prašė teismo patvirtinti taikos sutartį, pripažinti ją nevieša bylos medžiagos dalimi, nutraukti bylą ir panaikinti prieš ketverius metus pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones. Teismas tokį šalių prašymą patenkino – byla nutraukiama, o taikos sutarties sąlygos, saugant komercinę paslaptį, nebus paviešintos.

Šaltinių teigimu, taikos sutartis vadinamojoje „Linkomanijos byloje“ buvo sudaryta dar gegužės 20 dieną. Šalys sutarė nutraukti bylinėjimąsi teisme, o ateityje bendradarbiauti, siekiant užkirsti kelią „Microsoft“ teisių pažeidimams. 

Bylą pabaigus taikos sutartimi, ji teismo nutartimi yra nutraukiama, o vėl kreiptis dėl ginčo tarp tų pačių šalių, dėl to paties dalyko ir tuo pačiu pagrindu neleidžiama.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas 2012 m. gruodžio 10 d. patenkino „Microsoft Lietuva“ ieškinį dėl autorių teisių pažeidimo ir iš K.Ermano bei kompanijos „n5“ priteisė sumokėti 1000 MGL (t.y. 120 tūkst. Lt) kompensaciją. Teismas taip pat nurodė tinklalapį Linkomanija.net uždaryti, o K.Ermanui ir kompanijai „n5“ uždraudė naudoti „Microsoft“ priklausančius prekių ženklus.

Apeliaciniu skundu K.Ermanas ir „n5“ prašė Vilniaus apygardos teismo sprendimą panaikinti ir ieškinį atmesti. 

K.Ermanas anksčiau neneigė, kad „n5“ administravo „Linkomaniją“, bet 2009 metų pabaigoje veiklą perleido Seišeliuose registruotai kompanijai „Vitality International Investment“. 

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.