Rusai neigia išsigandę „Apple“ vadovo homoseksualumo

Pasaulio žiniasklaida skalambija, esą Rusijos kompanija ZEFS, Steve'o Jobso garbei pastačiusi milžinišką „iPhone“, jį išmontavo po to, kai „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas prisipažino esąs homoseksualas. Tačiau neįprastą „paminklą“ priglaudęs universitetas aiškina, kad jis buvo išrinktas ne dėl šios priežasties.

Neįprastą „paminklą“ priglaudęs universitetas aiškina, kad jis buvo išrinktas ne dėl to, kad T.Cookas viešai prisipažino esąs homoseksualas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Neįprastą „paminklą“ priglaudęs universitetas aiškina, kad jis buvo išrinktas ne dėl to, kad T.Cookas viešai prisipažino esąs homoseksualas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Dviejų metrų aukščio interaktyvus įrenginys, primenantis „iPhone“ telefoną, buvo pastatytas vieno IT universiteto Sankt Peterburge kiemelyje ir leido praeiviams daugiau sužinoti apie S.Jobsą, kuris mirė 2011 metais. Tačiau neseniai ji buvo išmontuota.

„Echo Moskvy“ portale rašoma, kad ZEFS išplatino pranešimą spaudai, kuriame kaltina T.Cooką „reklamuojant homoseksualumą“. Bendrovės teigimu, ši instaliacija gali pažeisti neseniai Rusijoje priimtą įstatymą, draudžiantį propaguoti gyvenimo būdą, prieštaraujantį tradicinėms šeimos vertybėms.

Maža to, ZEFS įkūrėjas Maksimas Dolgopolovas pareiškė, esą naudoti amerikiečių kompanijos įrenginius yra nesaugu, neva jais pasinaudodamos JAV saugumo tarnybos gali sekti žmones visame pasaulyje.

Tačiau Rusijos naujienų agentūra TASS pirmadienį pranešė, kad ši istorija yra melaginga. Valstybinis informacinių technologijų, mechanikos ir optikos tyrimų universitetas, kurio kiemelyje stovėjo milžiniškas „iPhone“, nurodo, kad jis buvo išmontuotas tik laikinai – esą įrenginį reikia renovuoti.

Vėliau Sankt Peterburgo naujienų portale Fontaka.ru pasirodė straipsnis, pavadinimu: „Kaip renovaciją išnaudoti viešiesiems ryšiams.“ Jame nurodoma, kad pasaulio žiniasklaida užkibo ant klaidingos informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.