„PriceOn“ įkūrėjai traukia pergalės vėliavą

Kainų palyginimo startuolio „PriceOn“ įkūrėjai skelbia, kad praėjusį rudenį prasidėjusi bankroto istorija artėja atomazgos link, o teismų sprendimai jiems – itin palankūs.

„PriceOn“ įkūrėjas Jurijus Laneckij.<br>T.Bauro nuotr.
„PriceOn“ įkūrėjas Jurijus Laneckij.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 11:06 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas baigė iš esmės nagrinėti „PriceOn“ įkūrėjų ieškinį. Teismas nustatė, kad startuolio akcijos iš įkūrėjų atimtos neteisėtai, nurodė investuotojams jas grąžinti. Grąžinus akcijas įkūrėjams, visi vienašališki investuotojų veiksmai taip pat pripažinti neteisėtais, atšaukti akcininkų ir valdybos sprendimai, iš valdybos pašalintas Tomas Martūnas, rašoma „PriceOn“ įkūrėjų išplatintame pranešime spaudai.

„Šio laimėjimo reikšmė mums tikrai milžiniška – visa investuotojo pozicija pastatyta lyg mes nebūtume akcininkai ir apskritai esame nesusiję su „PriceOn“. Dabar, teismui nustačius esminius faktus, šis teismo sprendimas iš esmės mūsų naudai nulems ir visus kitus“, – komentavo „PriceOn“ įkūrėjas Jurijus Laneckij.

Įkūrėjus atstovaujančios advokatų kontoros VARUL ir partneriai advokatas Marius Devyžis pabrėžė bylos reikšmę ir naujumą Lietuvos teisinei sistemai:

„Teismas apgynė startuolio įkūrėjų nuosavybės teisę į akcijas. Šalių susitarimas numatė Lietuvos teisėje neįprastą specifinę akcijų išpirkimo tvarką, tam tikrą priverstinį akcijų išpirkimo būdą už paties pirkėjo sugalvotą kainą, tačiau toks išpirkimas galėjo būti įgyvendintas tik esant aiškiai apibrėžtoms sąlygoms.

Džiaugiamės, kad teismas sutramdė investuotojų norą nesant sutartyje apibrėžtų sąlygų pakankamai drastiškai perimti įkūrėjų akcijas, o taip pat – ir įmonę. Tikime, kad toks teismo sprendimas paskatins ir kitus investuotojus bei startuolių steigėjus dar rimčiau pažiūrėti į tarpusavio santykius, tinkamai įvertinti įvairius jų aspektus ir suformuluoti visus būtinus aspektus sutartyje.“

Investuotojus ginčuose atstovauja advokatų kontoros „Tark, Grunte, Sutkienė“ ir „Baltic Legal Solutions“. Jų poziciją palaiko ir bankrutuojanti „PriceOn“, kurios bankroto administratoriumi paskirtas anksčiau verslininko Tado Karoso įmonių interesus teismuose atstovavęs advokatų kontoros „Jurex“ partneris Marius Tamošiūnas.

Teismuose jau nagrinėjama virš dvidešimt su „PriceOn“ susijusių bylų, o tam mestos įspūdingos teisininkų pajėgos parodo ginčo mastą ir šalių interesą. Tačiau J.Laneckij kalba tik apie principus: „Nei vienas iš mūsų reikalavimų nebuvo ir nėra susijęs su piniginėmis kompensacijomis. Esame principingi ir siekiame švaraus munduro. Šiuo metu mūsų prioritetas – skaidrus bankroto procesas, tyčinio bankroto pripažinimas ir su investuotojais susijusio bankroto administratoriaus nušalinimas. Manau, kad pasiekę tai aprimsime, beliks ramiai gintis nuo nepagrįstų kaltinimų ir šmeižto lavinos.“

Nors „PriceOn“ agonija tęsiasi jau beveik metus, tai dar ne pabaiga – teismų sprendimus galima skųsti, o bylas vilkinti.

Teismas vienoje nutarčių jau pasisakė, kad investuotojai vilkina savo pačių pradėtą bylą. Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs apeliacinius skundus, paliko galioti buvusiam „PriceOn“ vadovui Liudui Kanapieniui skirtą baudą už įkūrėjams palankios teismo nutarties nevykdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.