Skolinamus daiktus jau galima apdrausti

Daiktų nuomos platforma Dalinuosi.lt didina paslaugos saugumą. Kartu su bendrove „Lietuvos draudimas“ startuolis pasiūlys vartotojams galimybę apdrausti nuomojamą įrenginį nuo sugadinimo ar praradimo.

Dalinuosi.lt klientai už papildomą mokestį galės apdrausti nuomojamą fotografijos ir video, kompiuterinę techniką, telefonus, žaidimų konsoles, garso techniką ir elektrinius įrankius.<br>123rf nuotr.
Dalinuosi.lt klientai už papildomą mokestį galės apdrausti nuomojamą fotografijos ir video, kompiuterinę techniką, telefonus, žaidimų konsoles, garso techniką ir elektrinius įrankius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:09 PM

Tokia draudimo paslauga – viena iš keleto visame pasaulyje. „Dažniausiai draudimo bendrovės bendradarbiauja su specializuotomis dalinimosi platformomis, pavyzdžiui, būsto nuomos tarp privačių žmonių „Airbnb“ ar JAV sėkmingai augančiu automobilių dalinimosi projektu „RelayRides“, tačiau nuomojamų plataus spektro daiktų apsauga – retenybė. Tai viena iš priežasčių, kodėl pasaulyje nėra aiškaus lyderio daiktų nuomos srityje. Tikimės, kad modelio ištobulinimas Lietuvoje mums leis lengviau plėsti veiklą užsienyje“, – sakė Dalinuosi.lt vadovas Paulius Valatkevičius.

Jis atskleidė, kad draudimo partnerių ieškojo ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje bei Didžiojoje Britanijoje, tačiau jų pasiūlymai neatitiko daiktus nuomojančių žmonių poreikių.

Dalinuosi.lt klientai už papildomą mokestį galės apdrausti nuomojamą fotografijos ir video, kompiuterinę techniką, telefonus, žaidimų konsoles, garso techniką ir elektrinius įrankius. Draudimo laikotarpį pasirinks pats klientas, o draudimo kaina bus įtraukiama į galutinę sandorio su vartotoju kainą.

Šiuo metu Dalinuosi.lt platformoje, kuri veikia jau trejus metus, siūloma išsinuomoti daugiau nei 2300 daiktų, vidutiniškai vieno sandorio vertė siekia beveik 30 eurų, o nuomojamų daiktų vertė viršija 1,5 mln. eurų.

Iš pradžių nuomojamų daiktų draudimas veiks Vilniuje nuomojamiems daiktams. P.Valatkevičiaus teigimu, patikrinus modelį Vilniuje, jis bus perkeliamas į kitus miestus. Visi naujai į platformą įkelti daiktai bus tikrinami ir specialiai žymimi – be apžiūros draudimas daiktui neįsigalios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.