Superkompiuteris įvardijo, kokias dovanas gausite per Kalėdas

„Samsung“ televizoriai, „Apple Watch“ išmanieji laikrodžiai, ausinės „Beats by Dre“, „Lego“ rinkiniai ir „Nike“ bėgimo bateliai bus geidžiamiausios ir dažniausiai pasirenkamos šių metų Kalėdų dovanos. Tai prognozuoja IBM sukurta dirbtinio intelekto platforma – superkompiuteris „Watson“.

„Watson“ superkompiuteris analizuoja vartotojų nuotaikų pokyčius bei prognozuoja būsimus veiksmus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Watson“ superkompiuteris analizuoja vartotojų nuotaikų pokyčius bei prognozuoja būsimus veiksmus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 1:44 PM

Natūralią žmonių kalbą atpažįstančio superkompiuterio prognozės remiasi dešimtyje tūkstančių skirtingų socialinių tinklų, tinklaraščių, forumų, produktų vertinimo bei apžvalgų portalų surinkta ir apibendrinta informacija. Atlikdamas prognozes „Watson“ dirbtinis intelektas įvertina dešimtis milijonų vartotojų pasisakymų, ypatingą dėmesį kreipdamas jų vertinimams bei norui įsigyti konkrečią prekę.

„Watson“ superkompiuteris taip pat analizuoja vartotojų nuotaikų pokyčius bei prognozuoja būsimus veiksmus.

„Mažmeninės prekybos tendencijos, tokios kaip kalėdinių dovanų ar didžiųjų išpardavimų prognozė, yra tik labai maža dalis to, ką gali ir daro „Watson“ dirbtinio intelekto platforma. Superkompiuteris analizuoja milžiniškus duomenų srautus ir fiksuoja ne tik tam tikrus pokyčius, bet ir jų priežastis bei numato būsimas tendencijas. Tai ateities technologija, kuri veikia jau šiandien ir pateikia naudingą informaciją tiek verslui, tiek paprastam vartotojui“, – sakė IBM atstovas viešajam sektoriui Lietuvoje Gytis Nemanis.

Televizoriai, išmanusis „Apple“ laikrodis, ausinės ir pusiau profesionali fototechnika prieš Kalėdas kelia didžiausią dovanų ieškančių ir laukiančių pirkėjų susidomėjimą. Pirmoji vieta populiariausių technikos gaminių sąraše tenka „Samsung“ televizoriams, antroji – „Apple“ laikrodžiams, trečioji – „Sony“ televizoriams. Po jų rikiuojasi „Beats by Dre“ ausinės, LG televizoriai, „Canon“ ir „Nikon“ fotoaparatai.

Ieškantys žaislų šiemet dovanoms renkasi „Lego“ rinkinius. Populiariausiųjų sąraše pirmoji vieta tenka „Lego Star Wars“, antroji – „Lego Friends“, trečioji – „Lego City“. Šalia klasikinių „Lego“ rinkinių kaip geidžiamiausias dovanas vaikams „Watson“ įvardijo ir modernių technologijų kūrinius – „Hoverboards“ riedžius bei bepilotes skraidykles.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai prieš Kalėdas daugiausiai diskutuoja apie „Nike“ bėgimo batelius.

IBM „Watson“ kompiuterio įžvalgas bei kalėdinių dovanų tendencijų pokyčius galima sužinoti iš „Apple App Store“ parsisiuntus nemokamą „Watson Trend“ mobiliąją aplikaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.