„Login 2016“: asmenybės, kurias būtina pamatyti

Dešimtajame „Login 2016“ festivalyje, kuris oficialiai prasidės jau rytoj, laukia išties spalvingos, prieštaringos ir kvapą gniaužiančios asmenybės.

„Login 2016“ truks dvi dienas, o pranešimus renginyje skaitys per 140 dalyvių.<br>D.Umbraso nuotr.
„Login 2016“ truks dvi dienas, o pranešimus renginyje skaitys per 140 dalyvių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-04 15:25, atnaujinta 2017-05-26 15:29

Dvi dienas truksiančio renginio metu dalyvių laukia 10 salių, 5 didieji renginiai, 9 sesijos, 7 dirbtuvės ir tiek pat diskusijų, daugiau nei 140 pranešėjų, beveik 130 pranešimų.

Pristatome penkis „Login 2016“ pranešimus, kuriuos praleisti būtų tikra nuodėmė:

„The future of our species“ – iškart po renginio atidarymo pagrindinė scena bus patikėta Neilui Harbissonui, kuris yra oficialiai pripažintas pirmasis žmogus-kiborgas. Jo kaukolėje implantuota antena, priimanti garso bangas ir leidžianti suvokti matomas ir nematomas spalvas, o antenos ryšys iš kosmoso geba perduoti ir kitus vaizdus.

„Audi mission to the moon“ – ne tik kosmoso entuziastams, bet ir technologijų mėgėjams „Audi“ kosminės misijos į Mėnulį vadovas Robertas Bohme papasakos apie robotikos sprendimus, siekiant tyrinėti kosmosą. Beje, ar žinojote, kad į Mėnulį ruošiasi ir lietuviai?

„Future trends. Surviving the techstorm“ – futuristas, investuotojas ir verslininkas Nicklas Bergmanas dalinsis savo prognozėmis apie technologijų audrą. Jis itin daug dėmesio skiria nanotechnologijų ir kompiuterių tinklų plėtrai, naujųjų medijų menui bei technologijų ir verslo plėtros sąveikai.

„Fashion and music synthesis“ – apie mados, muzikos ir technologijų sintezę kalbės Che Pope – pasaulinio lygio žvaigždžių, tokių kaip Kanye West ar Lauryn Hill, muzikos prodiuseris, „Grammy“ apdovanojimo laimėtojas, „Vinted“ patariamosios valdybos narys ir kviestinis svetys festivalyje.

Festivalį užbaigs „Wikileaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o pranešimas, po kurio jį kalbins žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Taip pat renginio dalyviai galės išgirsti opozicinę nuomonę iš pastaruoju metu pasaulį krečiančio „Panama Papers“ skandalo pagrindinio herojaus – Drew Sullivan.

Daugiau pasiūlymų, ką nuveikti, pamatyti ir išgirsti „Login 2016“, rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.