„Google“ apgynė karvės privatumą – snukio joks bulius nepažins

Kai „Google Street View“ automobiliai pirmą kartą atvažiavo fotografuoti Lietuvos, mūsų valdininkai pridirbo į kelnes ir iškart pamėgino uždrausti tokį įžūlų pasikėsinimą į lietuvių privatumą.

Ir karvytės niekas nepažins.<br>„Google Street View“ nuotr.
Ir karvytės niekas nepažins.<br>„Google Street View“ nuotr.
Keista, bet nutolus žingsniu toliau, karvės snukis visiškai nepridengtas.<br>„Google Street View“ nuotr.
Keista, bet nutolus žingsniu toliau, karvės snukis visiškai nepridengtas.<br>„Google Street View“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 10:58 PM, atnaujinta May 12, 2017, 8:43 PM

Dabar jau gana akivaizdu, kad visi tie postringavimai apie matomus veidus, galimybę žvalgytis po uždarus kiemus ir galimai paviešintas nederamas nuotraukas išties neturėjo jokio pagrindo. Arba maskavo nenorą suteikti mokesčių inspekcijai galimybės pasidairyti ramiose vietelėse paslėptų pilaičių.

O jei dar ir liko Lietuvėlėje bijančių, kad „Google Street View“ atsiras jų veidukas nederama viešai vietai išraiška, naujausias pasaulio socialiniuose tinkluose plintantis nesusipratimas turėtų juos visiškai nuraminti.

Niujorke gyvenantis „The Guardian“ žurnalistas Davidas Shariatmadari savo „Twitter“ paskyroje pasidalino „Google Street View“ aptiktu vaizdu, kuriame karvės snukis uždengtas taip pat, kaip gatvių žemėlapyje pridengiami žmonių veidai.

Nuotraukoje užfiksuotas keliukas Coe Fen, netoli Kembridžo (Anglija). Tuo metu jį kirtusios karvės snukis užmaskuotas taip, lyg ji turėtų žmogaus veidą. Tai pamatęs D.Shariatmadari pasidalino nuotrauka su prierašu: „Gera žinoti, kad „Google“ rimtai vertina karvių privatumą.“

Atrodo, visai nekaltas nesusipratimas internete sukėlė milžinišką susidomėjimą: žurnalisto žinute jau pasidalinta daugiau negu 10 tūkst. kartų, o internautai varžosi, kas smagiau pakomentuos tai, kad pridengusi „veidą“ „Google“ nė nepamėgino pridengti tešmenų.

„Google“ atstovas visą šį triukšmą pakomentavo su šypsena:

„Išgirdę tokį mykimą, jau manėme, kad gavome tešmeniu per veidą, tačiau akivaizdu, kad mūsų automatinė veidų apsaugos technologija tiesiog pasidarbavo kiek per uoliai. Aišku, mes nepavydime, kad ši karvė iš to išmelžė savo penkias minutes šlovės.“

Mes irgi nepavydime – klestėkite, galvijai, ir tesaugo „Google“ jūsų privatumą!.. Hmm, lietuviškai nuskambėjo ne taip jau ir šauniai…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.