„Adobe“ paskelbė, kada galutinai numarins „Flash“

Populiarios interneto naršyklės, tokios kaip „Chrome“, „Microsoft Edge“ ir „Safari“, jau pradėjo riboti „Flash“ įskiepių naudojimą, o dabar šios platformos kūrėja „Adobe“ paskelbė, kad iki 2020-ųjų pabaigos galutinai nutrauks jos palaikymą. 

„Adobe“ žada dar kelerius metus palaikyti „Flash“ technologiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Adobe“ žada dar kelerius metus palaikyti „Flash“ technologiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-26 15:45

Daug žaidimų, vaizdo įrašų ir kitokio pobūdžio tinklalapių tebenaudoja „Flash“, todėl „Adobe“ nutarė neskubėti nutraukti šios technologijos palaikymo, skelbia „The Verge“. 

„Mes nustosime atnaujinti ir platinti „Flash Player“ grotuvą 2020 metų pabaigoje ir raginame turinio kūrėjus perkelti turimą „Flash“ pavidalo turinį į naujus formatus“, – nurodė „Adobe“ atstovas. 

Dauguma interneto naršyklių šiuo metu blokuoja „Flash“ įskiepius, tačiau leidžia pakeisti šį nustatymą arba įtraukti konkrečius puslapius kaip išimtis, jei vartotojai jais pasitiki, ir juose naudoti „Flash“ grotuvą. 

„Flash“ technologiją moderniose interneto naršyklėse keičia HTML5 standartas, kuris yra ne tik saugesnis, bet ir reikalauja mažesnių techninės įrangos pajėgumų, todėl veikia greičiau ir leidžia taupyti bateriją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.