Nauja programa parodys, ar jūsų slaptažodis saugus

Tikriausiai ne vienas iš jūsų naudojate tą patį slaptažodį daugumai paskyrų. Jei taip, yra pakankamai didelė tikimybė, kad kažkuriuo metu, vienas iš kelių jūsų slaptažodžių buvo pavogtas ir paskelbtas forumuose, kad kiti programišiai jį išbandytų.

Štai nesenai ši įmonė dar labiau sustiprino savo apsaugą išleisdama papildinį „PassProtect“. Kai naudojatės slaptažodžiu, prisijungiant prie kurio nors socialinio tinklo, papildinys jus informuos kiek kartų naudojamas slaptažodis buvo pažeistas arba pavogtas. <br>123RF nuotr.
Štai nesenai ši įmonė dar labiau sustiprino savo apsaugą išleisdama papildinį „PassProtect“. Kai naudojatės slaptažodžiu, prisijungiant prie kurio nors socialinio tinklo, papildinys jus informuos kiek kartų naudojamas slaptažodis buvo pažeistas arba pavogtas. <br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 12:59 PM, atnaujinta May 29, 2018, 3:38 PM

Programos „Okta“ papildinys, skirtas „Google Chrome“ naršyklei, leidžia jums žinoti kiek saugus, arba nesaugus, yra jūsų slaptažodis.

„Okta“ yra apibūdinama kaip prisijungimų valdymo įmonė. Ji saugo virtualius interneto vartus, per kuriuos stengiasi prasilaužti programišiai jums prisijungus prie kokios nors, jūsų arba jūsų kompanijos naudojamos skaitmeninės platformos.

Štai nesenai ši įmonė dar labiau sustiprino savo apsaugą išleisdama papildinį „PassProtect“. Kai naudojatės slaptažodžiu, prisijungiant prie kurio nors socialinio tinklo, papildinys jus informuos kiek kartų naudojamas slaptažodis buvo pažeistas arba pavogtas.

Panašios paslaugos jau egzistuoja, pavyzdžiui, „Have I Been Pwned“ duomenų bazė, kuri nuolat pildo pavogtų slaptažodžių sąrašą. „PassProtect“ papildinys bendradarbiauja su šia duomenų baze – slaptažodis yra paverčiamas simbolių eilėmis ir siunčiamas ten. Taip patikrinama kiek iš tikrųjų jūsų slaptažodis yra saugus.

„„PassProtect“ apie pavojingesnį slaptažodį iš karto atsiunčia pranešimą ir žmogus iš karto gali imtis veiksmų, kad užtikrintų savo privatumą“, – rašoma „Okta“ internetiniame puslapyje.

Žmonės svarsto, ar slaptažodis negali būti nulaužtas per pačią „PassProtect“ programą. Tačiau įmonė ramina, kad dėl to, jog slaptažodžio saugumas yra įvertinimas iš karto jūsų kompiuteryje ir nesiunčiamas niekur kitur – viskas saugu.

Kol kas papildinį galima atsisiųsti tik „Google Chrome“ naršyklei, bet „Firefox“ ir kitoms ateityje jis irgi bus prieinamas.

Be šio papildinio taip pat yra būdų kaip apsaugoti savo paskyras. Slaptažodžiuose geriau nenaudoti tikrų žodžių, asmeninės informacijos, be to, reikėtų slaptažodžius reguliariai keisti nepaisant to, ar juos kas nors buvo pavogę ar ne.

Parengta pagal IFLScience

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.