Prieš ES autorių teisių direktyvą – latviškos „Wikipedia“ protestas

Likus dienai iki Europos Parlamento (EP) balsavimo dėl naujosios autorių teisių direktyvos skaitmeninėje rinkoje, Latvijos bei kai kurių kitų šalių kalbomis sudaryta internetinė enciklopedija „Wikipedia“ ėmėsi protesto bei sustabdė prieigą prie savo internetinių puslapių.

Šiuo metu latviška „Wikipedia“ versija yra nepasiekiama ir pagrindinis jos puslapis informuoja skaitytojus apie artėjantį EP balsavimą bei pavojų, kurį siūloma direktyva kelia interneto saugumui. <br>123RF nuotr. 
Šiuo metu latviška „Wikipedia“ versija yra nepasiekiama ir pagrindinis jos puslapis informuoja skaitytojus apie artėjantį EP balsavimą bei pavojų, kurį siūloma direktyva kelia interneto saugumui. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 12:16 PM, atnaujinta Jul 4, 2018, 12:22 PM

Šiuo metu latviška „Wikipedia“ versija yra nepasiekiama ir pagrindinis jos puslapis informuoja skaitytojus apie artėjantį EP balsavimą bei pavojų, kurį siūloma direktyva kelia interneto saugumui.

Puslapis perspėja, kad jei ši prieštaringai vertinama direktyva bus priimta, „Wikipedia“ gali užsidaryti apskritai.

Pranešime taip pat pabrėžiama, kad prieštaravimą direktyvai išreiškė daugiau nei 70 mokslininkų, įskaitant svetainių aprašymo kalbos HTML kūrėją Timą Bernersą-Lee (Timą Bernersą Ly), taip pat 147 organizacijos, kurias sudaro įvairios žmogaus teisių, spaudos laisvės, tyrimų ir technologijų organizacijos, tarp kurių yra ir ne pelno siekianti atviro turinio projektų organizacija „Wikimedia Foundation“, plėtojanti pačią „Wikipedia“.

Latviškos „Wikipedia“ versijos pranešime visi EP nariai raginami balsuoti prieš siūlomą autorių teisių direktyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.