Nuosprendis dėl interneto likimo atidėtas rudeniui

„Didelė sėkmė: jūsų protestai suveikė! Europos Parlamentas sugrąžino autorių teisių įstatymą atgal prie braižymo lentos. Visi EP parlamentarai vėl turės balsuoti dėl #uploadfilters ir #linktax rugsėjo 10-13 dienomis. Dabar palaikykime spaudimą, kad būtume tikri, jog #IšgelbėsimeJūsųInternetą (#SaveYoutInternet)!“ – savo “Twitter” paskyroje parašė Europos Parlamento narė ir Vokietijos Piratų partijos atstovė Julia Reda.

 Šiandien Europos Parlamanetas balsavo už kontraversišką įstatymą, kuriuo, kritikai teigimu, buvo kuriama teisinė bazė interneto laisvės apribojimui.<br> 123RF nuotr.
 Šiandien Europos Parlamanetas balsavo už kontraversišką įstatymą, kuriuo, kritikai teigimu, buvo kuriama teisinė bazė interneto laisvės apribojimui.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 2:13 PM, atnaujinta Jul 5, 2018, 2:15 PM

Šiandien Europos Parlamanetas balsavo už kontraversišką įstatymą, kuriuo, kritikai teigimu, buvo kuriama teisinė bazė interneto laisvės apribojimui: įstatymą galima buvo interpretuoti taip, kad jis aklai draustų dalintis autorių teisėmis apsaugotu turiniu, taigi, juridiškai galima būtų uždrausti net juokelius, memus ar parodijas. Kitas įstatymo straipsnis galėjo suteikti galimybę apriboti net dalinimąsi citatomis.

Už siūlomos įstatymo vesijos priėmimą balsavo 278 europarlamentarai, prieš – 318.

Plačiau apie įstatymą galite pasiskaityti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.