Startuoja 24 val. trukmės „Smart energy“ hakatonas

„Lietuvos energija“ #SWITCH! renginio metu organizuoja „Smart energy“ hakatoną, kuris prasideda trečiadienį ir tęsis ketvirtadienį. Hakatone pakviesti dalyvauti ir siūlyti savo idėjas skirtingų sričių entuziastai, o nugalėtojų laukia 1500 eurų vertės prizinis fondas.

 Nugalėtojų laukia 1500 eurų vertės prizinis fondas.<br> 123RF nuotr.
 Nugalėtojų laukia 1500 eurų vertės prizinis fondas.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Sep 19, 2018, 8:45 AM

Žodis „hakatonas“ yra sudarytas iš dviejų angliškų žodžių „hack“ („nulaužti“) ir „marathon“ („maratonas“).

„Smart energy“ hakatonas – 24 valandų iššūkis, kuriame programuotojai, dizaineriai, verslo vystytojai, energetikos profesionalai bursis į komandas, dalinsis savo idėjomis ir kurs realius sprendimus, naujosios energetikos iššūkiams spręsti. Specialiai atrinkti mentoriai, savo sričių profesionalai, renginio metu dalinsis įžvalgomis bei patirtimi. Nugalėtųjų komandos pasidalins 1500 eurų vertės prizinį fondą.

Kaip rašoma „Lietuvos energijos“ pranešime, vienas svarbiausių įmonių grupės naujosios veiklos strategijos LE 2030 prioritetų – inovacijos ir naujosios technologijos, kuriant išmanią, žalią ir globalią energetiką. Šiam tikslui pasiekti būtina skatinti atvirumą, naujų idėjų generavimo bei keitimosi jomis kultūrą.

„Esu tikras, kad inovacijos gali pakeisti tradicinį energetikos verslo modelį. „Lietuvos energija“ atveria savo infrastruktūrą ir duomenis, norintiems ir žinantiems, kaip įdarbinti Big data, Blockchain ir kitas technologijas, kuriant naują, išmanią energetiką. Kviečiu registruotis visus, kurie nėra abejingi energetikos ateičiai ir kurti kartu,“ – pranešime sako „Lietuvos energijos” valdybos narys bei Infrastruktūros ir plėtros tarnybos direktorius Dominykas Tučkus.

#SWITCH! – ketvirtus metus iš eilės vykstantis didžiausias Baltijos regione moderniųjų technologijų ir verslumo renginys, vyksiantis rugsėjo 20 d. „Litexpo“ Vilniuje. Renginyje įkvepiančia patirtimi dalijasi Lietuvos ir užsienio verslo bei visuomenės lyderiai, startuolių kūrėjai, vizionieriai, politikai. #SWITCH! pagrindinis tikslas – pasiekti, kad į Lietuvą ateitų pažangios idėjos, technologijos, padėsiančios lietuviams kurti šiuolaikišką valstybę, gebančią konkuruoti pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.